7. září 2021

Dekorativní kosmetika Elizabeth Arden

V tomto článku bychom se podívali na zoubek něčemu novému a neokoukanému. Tedy alespoň já to tak vnímám. Jde o značku Elizabetz Arden. Ta sice není až tak neznámá, ale v mých očích ji mám pouze jako značku nabízející parfémy, nikoliv dekorativní kosmetiku. Ikonou této značky je pro mě určitě vůně 5th Avenue, což je něco jako N°5 pro Chanel. Dnes ovšem nebude řeč o vůních, ale právě o dekorativce.
Na Elnino.cz tuto značku najdete v poměrně široké nabídce a co je ještě lepší, za velmi sympatické peníze.



Z celé nabídky mě nejvíce zaujal bronzer Dare To Bare. Jde o malou tubičku s lehkým gelem, obsahujícím barevné perličky. Nebojte, nezbláznila jsem se a ani se nepletu. Jde skutečně o bronzer. Perličky jsou bronzové a když se na pleti rozetřou, hezky ji rozjasní a dodají bronzový nádech. Tady je třeba dát pozor, čím se gel roztírá. Beauty blender, jako u make-upu, není moc vhodný. Zapracuje se tak jenom gel a kuličky se budou válet na pleti a houbičce nebo opadnou do umyvadla. Navíc se ani nedostavuje onen bronzující efekt. Mnohem lepší je rozehřát je v dlaních a rozetřít přímo prsty.
Díky obsahu kyseliny hyaluronové je i pečující a hydratační a může být tak skvělou bází pod make-up nebo jen tak samotný. Já make-upy jako takové letos a vlastně i loni kvůli rouškám téměř vypustila a spokojím se jen s pleťovým krémem a korektorem. Toto mi přijde skvělá alternativa, kdy chci vypadat upraveně, ale zároveň chci zachovat přirozenost. Je to hodně zajímavý a netradiční produkt.  


Pokud teď také hutnému tekutému make-upu moc neholdujete, může pro vás být zajímavý minerální make-up Pure Finish Mineral se SPF 20. Je úžasně lehounký, takže není ani cítit. Pokud jste nikdy nic podobného nezkusili, může vám připadat jako klasický sypký pudr a stejně se tak i na pleti chová. 
Pleť je po něm neskutečně hebká, ne jako po tekutém make-upu. Pleť nijak nezalepí a dokáže i něco lehčího zakrýt. Na větší nedokonalosti určitě bude potřeba korektor, ale pokud sázíte na přirozenost, nebojte se toho.
Jediný problém vidím v odstínu. Já si vybrala 09 a tak je barva hodně tmavá. Nejsem natolik opálená, aby to působilo přirozeně, nicméně ho používám jako bronzer a na konturování tváří. 
Pokud vyberete svůj odstín, je určitě fajn make-up nanášet přiloženou houbičkou. Já používám štětec, abych docílila jen lehkého bronzu a efekt byl přirozenější.


Je zvláštní, jak se teď všechno rozděluje na dobu před a po pandemii. Sice ještě všechno úplně neodeznělo, ale chápeme se. Co mi v době "po" zůstalo, je líčení očí. To se neobejde bez řasenky a očních stínů. To je vše, co mi stačí ke spokojenosti. 
Řasenka Lasting Inpression má zajímavě tvarovaný štětinový kartáček, který myslí i na ty nejtitěrnější řasy v koutcích a ty delší ještě více zvýrazní. 
Čeho jsem si vůbec nevšimla je to, že je řasenka voděodolná. Aspoň déle vydrží a nemusím se tak kontrolovat v zrcátku, když mi ukápne slza nebo mě překvapí déšť. Mě oči docela často slzí, a to nemusím zrovna brečet. Stačí aby foukl vítr a už slzím. Řasenka se během dne nijak nedrolí, neobtiskává a drží tam, kde má.


Trio oční stíny v odstínu Matinee se barevně povedly. Nude barvičky do hněda a béžova mě baví nejvíc a troufám si tvrdit, že mi i sluší. Nedovedu si na sobě představit nějaké bláznivé kreace modré, zelené nebo fialové. Jen mě trošku zklamala kvalita, protože stíny, hlavně ty nejtmavší, docela práší pod oko. Jinak se ale štětcem blendí hezky a ve výsledku vypadají přirozeně. Nečekejte nic výrazného a pokud preferujete jemné líčení, poslouží vám dobře.
Balení je refillové, takže se skladováním to bude horší, pokud je nemáte kam dát. Já je samozřejmě nemám a skladuji je v plastovém otevíracím obalu, ve kterém se stíny prodávají.


Asi nejvíce odkládanými produkty poslední doby jsou rtěnky. Na ty jsme čekali hodně dlouho a nosit je pod respirátor bylo zbytečné. Dlouho na nás tedy čekaly zavřené v šuplíku a jedinou rtěnkou tak byl balzám na rty. Jsem ráda, že je toto období konečně za námi a můžeme ven vytáhnout své oblíbené odstíny. 
Rtěnka Beautiful Color Moisturizing je na výběr ve více než 20 odstínech, já zvolila jemnější odstín 43 Nude Matte. 
Je to hodně jemná, až nevýrazná "nahá" barva. Na rtech není skoro vidět, jen lehce podtrhne jejich přirozenou barvu.  Matné rtěnky jsou většinou takové tuhé, tato je ale krémová a moc příjemná.
A ještě jedna věc o rtěnce na závěr, moc hezky voní!

Značka Elizabeth Arden není konvenční jako ostatní značky, které známe z drogerie. Vzhledem bych ji klidně přirovnala k high end kosmetice, avšak za zlomek ceny. Pokud budete mít možnost něco z této dekorativky vyzkoušet, bránit se tomu nemusíte. Já si vybrala kousky pro přirozené líčení, které je mojí krevní skupinou a rozhodně mě mile překvapila.

Máte nějakou zkušenost se značkou Elizabeth Arden?

8 komentářů:

  1. Od této značky mám jen vůni se zeleným čajem, jinak jsem jejich dekorativku ještě nezkoušela. Zaujala mě řasenka.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Od značky jsem neměla nikdy nic. Sestra tuším měla parfém a ten byl fajn. Ovšem z té dekorativky mě láká snad jen ta rtěnka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rtěnka je moc fajn a ten odstín je přesně moje barva :-)

      Vymazat
  3. Od této značky jsem nic nezkoušela, ale vypadá dobře :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Zaujal mě dle tvých slov hlavně poměr ceny/kvality - moc ráda kosmetiku vyzkouším, hlavně ten odstín rtěnky se mi moc líbí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ceny jsou moc fajn. Nevím jak jinde, ale na Elninu jsou příznivé snad na všechno :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!