1. září 2021

Test zubních past SPLAT

Pokud máte rádi nudné pasty na zuby, tak tento článek rovnou přeskočte. Abychom si rozuměli, pro mě je nudná klasická bílá pasta. Značka Splat má ale pasty hezky barevné, voňavé a chuťově vyvážené. Bílá je jen varianta Coffee Out, ovšem na druhou stranu zase má své nezastupitelné benefity. 
Dnes se podíváme na zoubek několika pastám na zuby od značky Splat, které mohou být pro některé z vás velkou neznámou. Z drogerií je pravděpodobně znát nebudete. Kdo si ale hlídáte složení a používáte přírodní kosmetiku, jistě vám tato značka nebude cizí. 



Nevím jak vy, ale já u past sleduji hlavně chuť. Samozřejmě se dívám i na složení a občas se nechám zlákat i hezkým obalem. Cena až takovou roli nehraje a za kvalitu si hodlám připlatit. Měla jsem pasty za dvacku, ty ale nestály za nic a zuby po nich ani nebyly vyčištěné do hladka. Měla jsem ovšem i pastu za více než čtyři stovky a to už byla jiná liga. Pasty Splat stojí kolem stovky, mají super složení a určitě stojí za vyzkoušení. 

Splat nabízí spoustu variant zubních past, já se rozhodla podrobit tomuto testu "pouze" sedm z nich. Jako první je zubní pasta Wonder White bez fluoridů. Pasta obsahuje enzymy z fíků a ananasu, které zuby přirozeně bělí a chrání před vznikem zubního kazu. Působí antibakteriálně díky extraktu z lékořice a díky vitaminu E chrání dásně.
Pasta není chuťově nijak výrazná a přehnaně mátová, na osvěžení dechu to ale stačí a chuťově je výborná.


Bez fluoridů je i pasta Silver. Obsahuje ionty stříbra, které brání vzniku bakterií a zuby se tak méně kazí. Barva pasty je jak jinak než stříbrná. Když se tak zamyslím, je to první stříbrná pasta, kterou jsem kdy vyzkoušela. Svěží je tak akorát a více než chuť mě na ní baví ta barva. 


Pro milovníky kávy, čaje nebo červeného vína tu mám záchranu v podobě dvou past - Extreme White a Coffee Out. Eytreme White bojuje s povrchovými skvrnami na zubní sklovině pomocí mikrogranulek karbamid perogidu, aniž by ji poškozovaly. A právě ty malinkaté kuličky mě při čištění baví a je to moc příjemné. Připomíná mi to jemnou masáž a je to zase něco jiného, než klasické pasty. Vždycky je musím mezi zuby rozkousávat, je to takové vtipné.
Coffee Out obsahuje vysoký obsah fluoridu a kofein a také ze zubů odstraňuje skvrny. Já kávu nepiji, jen v zimě čaj. Přítel si ale dělá kávu často, takže se zabarvením zubů už nějaké ty zkušenosti má. Vždy je měl dole hodně zabarvené do hněda a pomohla až dentální hygiena. Teď si po každém šálku kávy zuby vyčistí a od zabarvení má klid už několik měsíců. Zuby tedy doporučuji čistit nejen po jídle, ale i po kávě, ať se vyvarujete nehezkému hnědému tónu na zubech.

Teď půjdeme trošku do barviček. Zubní pasta Love nemůže mít jinou barvu než červenou. S takovou jsem se setkala naposledy v dětství a pasta mi toto bezstarostné období na chvíli připomněla. Neobsahuje fluoridy a nejvíce mě na ni baví její ovocná malinová příchuť doplněná o svěží mentolovou chuť. 
Asi se divíte, proč má pasta děrovaný poškozený obal. To takhle někdy dopadá, když fotíte a kolem vás se motá štěně. Náš malý prďola mi stihl odnést hned tři pasty a než jsem si to uvědomila, pasty jsem sbírala různě po bytě. Při vymačkávání pasty z tuby mi vylézá všemi dírkami, takže pak nevíte, kterou ucpávat dřív. No alespoň je to čištění zubů zábava. 



Velmi zajímavá je pasta Gold s částečkami zlata a diamantovým práškem. Díky tomu bych tipovala, že bude stát majlant, ale vyjde na necelé tři stovky. Je rovněž bez fluoridů a pomáhá odstraňovat pigmenty ze zubů. Kromě příjemné svěží chuti je největším tahákem zlatá barva. Přesněji řečeno žlutá se zlatými částečkami. Nejsem sice straka, ale musím uznat, že mě hodně baví. 


A takovou klasikou na závěr je černá pasta Blackwood. Obsahuje aktivní uhlí, takže má bělící účinky a chuťově je lehce okořeněná po jalovci. Barva je černá jako noc a tato pasta by mohla hodně chutnat mužským protějškům, na rozdíl třeba od té malinové. Na rozdíl od některých černých past nešpiní umyvadlo, takže i v tomto ohledu je super. 

Co bych ještě zmínila, tak některé přírodní pasty nejsou příliš pěnivé. Tyto pění, ale ne zase tolik, abyste se dávili pěnou v krku. Já osobně to mám raději, mám tak pocit, že pasta zuby čistí a něco dělá. Chuťově a pěnivostí jsou si pasty hodně podobné, přesto je každá jiná.

Kompletní nabídku zubních past Splat najdete na e-shopu Nazuby.cz. Pokud jste zapálení do zubní hygieny jako u nás doma a různé mezizubní či jednosvazkové kartáčky, zubní nitě a další udělátka pro vás nejsou cizí pojmy, určitě tyto stránky prozkoumejte. Najdete tam vše pohromadě a nabídka je tak široká, že vám pěknou chvíli zabere všechno omrknout.
Myslela jsem si, že bude brnkačka vybrat z těchto sedmi adeptů nějakého favorita, ale je to hodně těžké. Všechny pasty jsou tak roztomile barevné, takže to rozbije veškerou nudu a rutinu při čištění zubů. A ty chutě! Když tedy pominu ty barvičky, tak vyhrává jednoznačně malinová Love. Z těch barevných je to určitě zlatá a stříbrná a když jsme u zvláštností, tak ta s mikrogranulkami Extreme White.

Znáte zubní pasty Splat? Jaké příchutě máte nejraději?

10 komentářů:

  1. Tuhle značku neznám, ale vypadá to na super zubní pasty. Hned na první pohled mě zaujala ta kávová - zkusila bych jí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kávová mi zrovna přijde nejobyčejnější, ale zase má skvělé účinky. Na výběr je i spousta dalších, tak se mrkni na stránky :-)

      Vymazat
  2. WOW ty zubní pasty vypadají skvěle. Také moc ráda takto testuji zubní pasty a o této značce jsem ještě neslyšela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mrkni na e-shop Nazuby.cz a nebudeš vědět, co zkusit dřív :-)

      Vymazat
  3. Já teď mám ústní vodu, ale pasty mě teda hodně zaujaly :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají bezvadně, nedávno jsem přešla na pastu bez SLS a vidím, že tyto pěnidlo také neobsahují, takže perfektní :)
    KOSMETIKA EUBOS: RECENZE PRODUKTŮ K PÉČI O PLEŤ

    OdpovědětVymazat
  5. Značku vidím prvně, ale velmi mě zaujala černá (šedá) pasta. Musí být zážitek si s ní čistit zuby :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černé pasty jsou vždy zážitek, ale ty ostatní mě bavily víc :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!