20. ledna 2022

Česká kosmetika Snopek biokosmetika

Už jsme tu dlouho neměli ryze přírodní kosmetiku. Proto to napravuji rovnou opravdovou chuťovkou, a tou je značka Snopek biokosmetika. Jde nejen o přírodní kosmetiku v bio a raw kvalitě, ale hlavně je vyráběna u nás v České republice v podhůří Jeseníků. Veškeré suroviny jsou vybírány pečlivě od tuzemských dodavatelů, vše v bio kvalitě a lisované za studena, aby si uchovaly veškeré cenné látky a pro pleť byly co největším přínosem. Kosmetika není v žádném případě testovaná na zvířatech, ale to ani není třeba zmiňovat, to se tak nějak od kvalitních přírodních produktů očekává.



Snopek nabízí celou řadu startovacích balíčků, které jsou určeny pro daný typ pleti. Já si vybrala pro suchou a citlivou pleť, který obsahuje pleťový krém, olej ze sladké mandle a olej ze šípkových semínek, které se dají spolu vhodně kombinovat.
Už když mi balíček přišel a otevírala jsem jej, neskutečně voněl po citrusech a těšila jsem se, co v něm najdu.



Pleťová řada, kterou mám doma vystihuje přesně to, co potřebuji. Pleť mám hodně jemnou a citlivou, suchou až pnoucí a vzhledem k věku mám už i jemné vrásky. Občas mi vyskočí i nějaký ten pubertální pupínek, ale za to mohou spíš hormony než špatná péče. O pleť se snažím starat dobře a s přibývajícím věkem jsem se zaměřila spíše na kvalitnější péči, což je pak z dlouhodobějšího hlediska znát.

Hydrataci mi poskytne pleťový krém, olej ze sladkých mandlí ji zklidní a o jemné vrásky se postará olej ze šípkových semínek. Sada je tedy značka ideál pro moji denní rutinu.

Obzvláště teď v zimě si ráda dopřávám hutnější krémy bez obsahu vody. Krém tak nebude na pleti tzv. zamrzat a nebude dráždivý. Poskytne jen tu nejlepší a nejvýživnější péči a oceníte ho nejen na horách, ale i v případě, že jdete třeba jen na poštu. 

Pleťový krém na citlivou a suchou pleť má netradiční "rýpací" balení, což mi ovšem v domácím prostředí vůbec nevadí. Naopak takové balení nemusím u balzámů na rty, které si často dávám venku a to v zimě a v rukavicích není jednoduché. Také si venku nemám možnost pokaždé umýt ruce, abych do balzámu nezanesla špínu a bakterie. Doma je toto provedení zcela v pořádku.

Krém používám hlavně ráno před odchodem do práce a i po 12 hodinách mám pleť hezky vyživenou. S běžnými krémy mám během dne problém, že se mi začnou lehce tvořit šupinky kolem nosu a to není na pohled nic hezkého. S tímto krémem jsem se suchých míst zbavila, takže toto velmi oceňuji.
Třešničkou na dortu je úžasná kakaová vůně!

Složení: BIO olej z meruňkových jader, BIO kakaové máslo, BIO olej ze sladké mandle, BIO arganový olej, včelí vosk.


Konzistence je hutnější, ale v teplých dlaních roztává a dobře se nanáší i roztírá. Je lepší jej nanášet na navlhčenou pleť pro lepší vstřebatelnost. Nepůsobí vůbec mastně, což mě překvapilo. Už jsem vyzkoušela více krémů na bázi másla a oleje a po těch jsem se leskla ještě několik hodin po aplikaci.

Co bych ještě chtěla zmínit, tak nedávno jsem začala více studovat problematiku mílií pod okem. Právě v těchto partiích je kůže velmi tenká a tvoří se zde nejčastěji. Proto je třeba používat speciální oční krémy a ne hutné, jako je třeba tento od Snopka. Na obličej je skvělý, ale raději nepoužívat na jemné oční okolí.


Dalším kouskem je olej ze sladké mandle. Musím říct, že tento olejíček je skvělý nejen na pleť místo pleťového krému, ale i na odličování a klidně i pokožku celého těla. Při odličování je dobré navlhčit tamponek vodou nebo květinovkou pro ještě lepší prožitek. Poradí si hravě nejen s make-upem, ale i s řasenkou.
Hezky zklidní i pokožku po holení nohou. 
Občas si pár kapek dám přímo do vody, když si napouštím vanu. Když pak lezu ven, pokožku jen lehce otřu ručníkem a nejsem vůbec vysušená.
Vůně je hodně jemná, lehce nasládlá.

Složení: BIO Olej ze sladké mandle lisovaný za studena má vysoký obsah mono nenasycených mastných kyselin, hlavně olejové a poly nenasycené omega-6 linolové kyseliny. Obsahuje vitaminy A, E, K, síru a minerály draslík a vápník.



Kompletní trojici doplňuje olej ze šípkových semínek. Jak jsem již zmínila výše, je to pomocník na předčasné stárnutí. Skvěle poslouží i jako oční krém na citlivé okolí očí.
Pleť ihned zklidní a ta je na dotek jemnější a šťavnatější. Zcela mi nahradí pleťový krém a vůbec se toho není třeba bát.

Složení: BIO Olej ze šípkových semínek lisovaný za studena obsahuje poly nenasycené omega-6 mastné kyseliny, organické kyseliny, vitamin A, karotenoidy, tokoferoly a silice.



Balíček na citlivou pleť můžete koupit hezky pohromadě na stránkách Biosnopek.cz. Na další startovací balíčky můžete mrknout tady

Zaujala vás tato kosmetika? A který balíček byste si vybrali?

5 komentářů:

  1. Krém by pro mě nebyl, mám mastnou pleť, ale olejíčky vypadají fajn. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Good post! ❤️
    I follow your blog and leave a comment on the post. Follow back and leave comment on last post. ❤️ Than you! ❤️
    https://sarapokorni.blogspot.com/?m=1

    OdpovědětVymazat
  3. Kosmetika vypadá luxusně už jen díky obalům. U pleťových krémů mi také nevadí obaly, do kterých musím sahat rukama :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!