17. ledna 2022

Kolagen a protein od Natural Protein

Kolagenů už jsem vyzkoušela spoustu, takže vím co od nich očekávat a hlavně co mi chutná. Vždy se mi osvědčila ovocná příchuť, která se hodí na takovéto běžné denní popíjení. 
Obvykle si pitím kolagenu zpříjemňuji práci v kanceláři, takže oceňuji i jeho snadnou přípravu a rychlou rozpustnost. 


V případě proteinu od Natural Protein se jedná o čistě přírodní produkt s hydrolizovaným živočišným a rybím kolagenem, mrazem sušeným ovocem, kyselinou hyaluronovou a vitamínem C.

Kolagen se dá smíchat i s mlékem, za mě je ale lepší s vodou, protože není tak hutný a "těžký". Naběračka je součástí každého balení a na jeden nápoj stačí smíchat dvě plné naběračky, což odpovídá dvěma polévkovým lžícím.

Složení: hovězí kolagen, rybí kolagen, mrazem sušené mango, kyselina hyaluronová, vitamín C, stévie.

Kolagen není vyloženě vegetariánský, jelikož obsahuje živočišné produkty. Já sice maso nejím, protože mi nechutná a celkově mi nesedí na trávení, produkty tohoto typu s živočišnými složkami proto až tak neřeším a nestraním se jim.

Kolagen je dobrý na řadu věcí. Postará se o zdravé vlasy, nehty, pokožku, klouby a chrupavky, svaly a celkový pohybový aparát. Vnitřní výživa je na zdraví určitě znát. Není to ovšem otázka týdne ani měsíce, ale je třeba vydržet alespoň dva měsíce, aby se to nějak viditelně projevilo. Na vlasech to až tak nepozoruji, ale hodně se mi zlepšila pleť a netvoří se mi tolik pupínky. Se správně zvolenou pleťovou kosmetikou si tedy kolagen jde ruku v ruce a skutečně funguje.

Co také pozoruji, tak mám jako kozorožka lehčí problémy s klouby a kostmi. Díky kolagenu mi tak nekřupou kolena, což není zrovna dvakrát příjemné, zvláště když to slyší i vaše okolí.

Na kolagen ve čtyřech příchutích můžete mrknout na stránkách Naturalprotein.cz. Já mám mangový a je to výborná sladká chuť. Ne tedy úplně pravá mangová, ale v žádném případě nic chemického a moc mi chutná.


Jak tu tak básním o kolagenu, ještě o chlup více jsem se těšila na arašídový protein. Ne na protein jako takový, ale spíše na tu netradiční příchuť. Ocení ji každý, kdo miluje ořechy, protože obsahuje jemně drcené pražené arašídy!
Přijde mi to jako fajn varianta na doplnění bílkovin a vlákniny, ať už doma nebo v práci k dopolední i odpolední svačině. Protein na několik hodin zasytí a zároveň skvěle chutná, takže vás hned nebude honit mlsná. Pokud tedy držíte dietu a chcete zahnat chlad nebo chuť, tento protein bude tím pravým.
Dá se s ním nahradit i jedno hlavní jídlo, třeba snídaně nebo večeře, ale zase záleží na vašich stravovacích zvyklostech a požadavcích.


Možná si říkáte, zda jsou arašídy nejvhodnější pro dietu, protože jsou docela tučné. Při jejich lisování jsou zbaveny téměř všeho tuku, ovšem chuť je zachována.

Protein neobsahuje žádná jiná dochucovadla, aromata, barviva ani další chemii. Slazen je stévií, takže ani v něm nenajdete ani rafinovaný cukr. Stévie je navíc až 300x sladší než běžný cukr jen s tím rozdílem, že nijak tělu neškodí.

Příprava je velmi jednoduchá. Stačí smíchat 3 polévkové lžíce s 250 ml mléka a protřepat v shakeru. Některé proteiny se dají smíchat i vodou, ale chuť je pak fádní a není to takový zážitek.

Složení: syrovátkový protein, jemně drcené pražené arašídy, vláknina z kořene čekanky, psyllium, sladidlo stévie, xantanová guma.

Arašídový protein je k dostání zde. Na stránkách mimo jiné najdete i snídaňové kaše a několik receptů na kuchyňské kouzlení.

Kaše jablko se skořicí je k dostání v praktických a dobře přenosných jednorázových dávkách nebo v ve velkém balení. Je fajn, že jsou kaše slazeny stévií a ne bílým cukrem. Chuť není umělá a rozhodně mi chutná. Jablko se skořicí je sice taková vánoční příchuť, ale já ji mám ráda celoročně.

Složení: bezlepkové ovesné vločky (33 %), mikrofiltrovaný koncentrát syrovátkové bílkoviny (20 %), bezlepková ovesná mouka (17 %), směs semínek (chia, dýňové, slunečnicové, lněné, sezamové), sušená jablka, skořice, vláknina z kořene čekanky, psyllium, sladidlo: extrakt ze stévie.


Zaujala vás tato trojka? A užíváte nějaké proteinové nebo kolagenové produkty?

8 komentářů:

  1. Nad kolagenem uvažuji už sakra dlouho, ale na trhu jich je tolik, že nevím jaký zvolit. Tenhle mangový vypadá skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mango chutná moc dobře a mají i jiné, tak se na ně mrkni :-)

      Vymazat
  2. Já užívám protein po cvičení, ale tohle bude asi něco jiného. Jinak mě hodně zaujala snídaňová kaše.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po cvičení by byl určitě arašídový protein vhodný. Mrkni ale i na další produkty, určitě něco najdeš :-)

      Vymazat
  3. Ochucený kolagen jsem ještě neměla, ale tímto jsi mi udělala chutě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se vůbec nedivím, je opravdu moc dobrý a ještě pomáhá :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!