16. ledna 2022

Persil Eco Power Bars

Eko praní mi není nijak cizí. Ne že bych používala při každém praní výhradně přírodní přípravky, ale většinou to tak je a občas je prostřídám s těmi běžnými.
Persil nedávno přišel s jednou skvělou voňavou novinkou - Eco Power Bars. 


Persil je pro mě vcelku značka neprobádaná. Obvykle používám při praní prací gely, protože peru na krátký program, při kterém se běžný sypký prací prášek nerozpustí. V tom se mi líbí novinka Persil Eco Power, protože by se kapsle měly rozpustit i ve studené vodě kolem 20°C. 


Kapsle jsou poměrně velké a jsou jakoby potažené jemným igelitem. Při prvním praní jsem dle doporučení dala do pračky dvě kapsle, protože jsem měla hodně prádla. Prádlo jsme prala na 40°C a na běžný program, který trvá hodinu a půl. 
Po vyndání prádla jsem byla malinko v rozpacích. V bubnu u pračky byly za gumou zachyceny malé kousky nerozpuštěné kapsle a zhruba na třech kouscích prádla byly nalepené gelovité pavučinky, které jsem musela oprat v ruce. Prádlo nijak nezašpinily, ale podle mě to byl právě ten obal, kterými jsou kapsle potaženy. Stalo se mi to pouze jednou, takže buď jsem prala najednou hodně prádla nebo nevím, čím to mohlo být. Napodruhé a s dalším praním už problém nebyl.


Co musím pochválit, tak je to vůně kapslí. Je sice výrazná, za to ale už není přidávat aviváže a prádlo je po vyprání hezky provoněné svěží vůní.


To ovšem není jediná výhoda této novinky. Díky recyklovanému obalu obsahuje o 97 % méně plastu, takže je udržitelnější. Krom toho je i CO2 neutrální, jelikož při jednom prací cyklu spotřebuje o 70 % méně CO2 ve srovnání s tekutým pracím prostředkem. 

Na prostřídání s pracími gely je tato novinka fajn a mohu ji vřele doporučit. 

Zaujala vás tato novinka? A používáte raději tekuté prášky nebo kapsle?

6 komentářů:

  1. Já je mám také a jsem opravdu spokojená. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. To je mi novinka, o produktu slyším poprvé a nemusí být vůbec špatný - ráda vyzkouším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní opravdu úžasně a prádlo je pak hezky měkké a provoněné, je to znát oproti pracím gelům :-)

      Vymazat
  3. Tuhle novinku jsem viděla na instagramu a určitě si je v budoucnu pořídím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tablety se povedly. Největší benefit je asi ta vůně a měkkost prádla po vyprání :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!