25. ledna 2022

Ručně vyráběná přírodní kosmetika Lelia

Dnes bychom se podívali na zoubek ryze přírodní kosmetice značky Lelia. Název nese podle dcery bohyně krásy a plodnosti. Značka tedy vystihuje přesně nás ženy se všemi rysy, které nás charakterizují. Každá jsme bohyně tělem i duší a musíme si uvědomit, jaké jsou naše přednosti, ať už fyzické nebo povahové. Kosmetika Lelia nás dokáže dělat krásnou navenek, ale potěší i naše smysly. Nejdříve se budeme zaobírat voňavými krémy na ruce, protože právě ruce jsou jedny z prvních partií, kterých si na druhých všímáme. Podání ruky o nás často vypovídají, co děláme, proto je důležité o ně náležitě pečovat.



Pomerančový krém na ruce Vřelá pečuje o naše ruce dostatečně a ještě je hezky provoní. Je krásně hutný díky ingrediencím, jako je bambucké máslo, včelí vosk, kokosový olej nebo mandlový olej. To je veškeré složení krému, žádné chemické přísady ani konzervanty v něm nenajdete. Jediným konzervantem je tocopherol, který má přírodní původ a známe ho pod označením vitamin E.

Voní kořenitě po skořici a sladce po pomerančích. Je to dokonalá sváteční zimní vůně, která přesně vystihuje název krému.

Krém neobsahuje vodu, což z něj dělá skvělého pomocníka na zimu a hlavně na hory. Na obličej není úplně ideální, protože obsahuje včelí vosk. Já ho i přesto na obličej zkoušela v tenčí vrstvě a je fajn. Pleť má díky němu takový ochranný štít a v mrazech pokožka vůbec nestrádala. Může být ale fajn i na rty místo balzámu. 
Rozhodně nejde o krémy, které se do půl hodiny vytratí a vy tak musíte nános opakovat. Vydrží i několik hodin a to oceňuji. Nezanechávají mastný pocit, takže nejsou mastné všechny předměty kolem vás, kterých se dotknete.

Pro zajímavost byl tento krém prvním produktem značky Lelia. K němu se postupně přidaly i další varianty, jako levandulová Laskavá nebo svěží citrusová Energická.


A jelikož miluji smyslnou vůni levandule, vyzkoušela jsem kromě pomerančové verze i levandulovou. Voní přesně jako kytička levandule a je to opravdu hodně autentická vůně. O ničem umělém ale nemůže být ani řeč a také je to poměrně výrazná vůně. Na ruce a tělo mám na rozdíl od pleťovky silné vůně ráda a tato je přesně podle mého gusta.


K zakoupení je v menším kovovém "rýpacím" 30 g nebo větším 50 g balení. Každé balení navíc zdobí gumička s ozdobnými korálky, která se dá využít do vlasů nebo na zápěstí jako náramek.
Pokud tedy máte hodně suché ruce, ať už do práce s počítačem, z mrazivého počasí nebo od častého používání desinfekce, mrkněte po těchto krémech.


Kromě krémů značka Lelia nabízí i další zajímavé kousky, jako je tělový olej s názvem Jsem jeho. Dá se použít na mazání pokožky celého těla, já si jej ráda přidávám do tekoucí vody, když si napouštím vanu. O pokožku je i tak pečováno a navíc vůně se vypařuje do vzduchu, takže si parádně zrelaxuji všechny smysly.
Olej jsem podrobila největší zkoušce přes svátky, kdy byl čas na dlouhou vanu a mohla jsem si tam rochnit bez omezení. Ráda si do vody přidávám různé soli, perly, oleje a podobně. Nevykoupu se zkrátka jen v čisté vodě. Olejíček vodu sice nijak nezabarví a chová se v ní nevinně, ovšem pokožka si pak vrní blahem a je hezky provoněná.
Název Jsem jeho olej nenese jen tak náhodou. Díky obsaženým olejům působí afrodiziakálně a musím říct, že voní opravdu božsky. Věřím, že to ocení i naše drahé polovičky.
Ještě musím na závěr pochválit balení s pravými okvětními lístky uvnitř. 


Na produkty kosmetiky Lelia můžete mrknout na stránkách Lelia.cz, tělový olej je k zakoupení na stránkách E-laboratorium.cz.

Který kousek vás nejvíce zaujal, krém na ruce nebo tělový olej? 

8 komentářů:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!