20. dubna 2022

Hydratační řada pro citlivou pleť Mixa

Kyselina hyaluronová je moje kámoška už několik let a pravděpodobně se mě bude držet jako klíště až do doby, kdy budu vzhledem k věku schopná ještě řešit svoji pleť. Neznám lepšího pomocníka na hydrataci a také na prevenci proti vráskám. Je dobré s ní začít už kolem 25 roku, kdy se první linky a vrásky začínají objevovat. Používám ji čistě z preventivních důvodů, protože jak už se vrásky jednou objeví a neřešily by se, jen těžko se jich zbavíme úplně. Nejlepší volbou jsou séra s kyselinou hyaluronovou, která jsou více koncentrovaná a tedy i účinná. Pokud se jim z nějakého důvodu vyhýbáte, určitě sáhněte alespoň po pleťovém krému, který kyselinu obsahuje. Značka Mixa nabízí obojí, takže je jen na vás, co zvolíte. Za mě je ideální kombinace obou variant, protože sérum samotné může někdy na pleti lepkat a v kombinaci s krémem je mnohem komfortnější.



Hyalurogel Super Sérum má lehounkou texturu, která se snadno a rychle vstřebává. Nemusíte tak dlouho čekat, než přijde na řadu pleťový krém. 
Sérum má velmi praktické balení s pumpičkou, takže máte dávkování zcela pod kontrolou. Často séra obsahují kapátko, ale tam se mnohdy nanese větší množství, než je skutečně potřeba.
Stačí tři zmáčknutí pumpičkou a tato dávka vystačí na celý obličej i krk. Právě na krk bychom zapomínat neměli, protože zde je kůže mnohem tenčí a rychleji také stárne.

Složení: Water, Pentylene Glycol, Niacinamide, PEG/PPG/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, Glycerin,Panthenol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil,Methyl Gluceth-20, Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Biosaccharide Gum-1, Caprylyl Glycol, Carbomer, Maltodextrin,Parfum/Fragrance (F.I.L. B277310/2).

Pleťový krém Hyalurogel Rich je lehký, přesto intenzivně hydratuje. Pokud znáte ten pocit, kdy vás pleť po odlíčení a umytí nepříjemně pne nebo pálí, krém pleti poskytne okamžitou úlevu.
Parfemace je hodně jemná, až nevýrazná, což mohou ocenit majitelky citlivé pleti. Výrazná parfemace totiž může být dráždivá a někdy je spíše na škodu, na rozdíl od tělové kosmetiky. Tam ji naopak vyhledávám cíleně. 

Jedinou nevýhodou krému je, že obsahuje silikony. Komu v kosmetice vadí, tak to pro vás asi nebude zajímavé. 

Složení: Water, Glycerin, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Stearyl Dimethicone, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Propylene Glycol, Synthetic Wax, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Acrylonitrile/Methyl Methacrylate/Vinylidene Chloride Copolymer, Bht, Biosaccharide Gum-1, Caprylyl Glycol, Carrageenan, Citric Acid, Disodium Edta, Glyceryl Isostearate, Isobutane, Phenoxyethano, Poloxamer 338, Sodium Hyaluronate, Sodium Hydroxide, Parfum/Fragrance. (F.I.L. B206400/2).


Oba kousky jsou dostupné v kamenných drogeriích nebo třeba na Notinu, kde najdete i další Hyalurogel kousky. Nyjí je navíc můžete mít se slevou, tak se mrkněte.
Popravdě jsem ani nevěděla, že tato řada je nová. Je to ale asi tím, že Mixa má obaly svých produktů hodně podobné, takže se mezi sebou snadno popletou.

Zařazujete do své denní rutiny kyselinu hyaluronovou? A máte nějaké oblíbené produkty od Mixy?

4 komentáře:

  1. Mixu znám, ale vůbec jí nepoužívám. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pár produtků od Mixy jsem měla a byla jsem s nimi moc spoko :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky. Od Mixy jsem měla svoji první micelární vodu, pak až následovaly ostatní značky :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!