24. června 2022

Pleťové duo Nuxe Bio Organic

Od Nuxe už jsem pár kousků vyzkoušela a paradoxně se nejednalo o jejich legendární suchý olej, který už zkusili snad všichni. Tedy až na mě. Popravdě oleje na tělo moc nevyhledávám, takže k tomu ani nebyl důvod. Oleje snesu spíše na pleť spolu se sérem. V čem se ale doslova vyžívám, tak je to čištění a odličování pleti a následná hydratace.



Micelární vody jsou kapitolou samy o sobě. Neřadí se v péči o pleť mezi ty nejzdravější a koluje kolem nich spousta mýtů. Micelární voda na tvář a oči od Nuxe je ale všechny vyvrací. Má z 99 % složení přírodního původu a po použití se tak nemusí nadále oplachovat.
Snadno odstraní make-up z tváří, stejně tak si poradí s řasenkou a očními stíny. Nijak pleť nedráždí, v očích neštípe a nezatěžuje přehnanou parfemací. Mimochodem ta vůně je fantastická, autentická a hodně příjemná. Připomíná mi nějaké bonbony z dětství a i proto mě micelární voda hodně baví.
Řada bio mi nějak unikala a vůbec jsem o ní nevěděla. Micelární vodu jsem si ale hodně oblíbila a ráda ji vyzkouším i někdy příště.
Je to jedna z nejlepších micelárek jaké jsem měla. Tím mám na mysli samozřejmě ty přírodnější, ty klasické z drogerie jsou trošku jiná skupinka. 

Složení: Aqua (Water), Rosa Damascena Flower Water, Glycerin, Benzyl Alcohol, Capryloyl Glycine, Parfum (Fragrance), Gllucose, Citric Acid, Coco-Glucoside, Rapeseed Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Gluconate, Dehydroacetic Acid, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Maltodextrin, Moringa Oleifera Seed Extract, Linalool.


Antioxidační pleťové sérum od Nuxe obsahuje stejné procento přírodních složek. Stačí pár kapek séra na vyčištěnou pleť a o pleť je znamenitě postaráno. 
Sérum je na pleti příjemné, snadno se vstřebává, ale když ho použiji samotné, pleť potom trošku pne. Na druhou stranu ale díky tomu pleť vyhladí prakticky okamžitě. Je ovšem určitě lepší jej použít spolu s pleťovým krémem nebo kapkou oleje a pak není o žádném pnutí ani řeč.
Sérum není na bázi oleje a není vůbec mastné. Kdyby tam ale ta kapka oleje přece jen byla, byl by na pleti více komfortnější. Ale ani tak jsem na sérum nezanevřela a je to hodně povedený kousek.

Složení: Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water, Aqua / water, Ascorbyl Glucoside, Salvia Hispanica Seed Extract, Pentylene Glycol, Glycerin, Sodium Hydroxide, Perfume / Fragrance, Sodium Benzoate, Sodium Hyaluronate, Levulinic Acid, Chondrus Crispus / Carrageenan, Sodium Gluconate, Xanthan Gum, Citric Acid, Sodium Levulinate, Lactobacillus Ferment, Linalool. [N4402 / A].



Značka Nuxe má z bio řady i další kousky, tak se na ně určitě mrkněte. Věřím, že za to stojí, stejně jako tato dvojka.

Věděli jste, že má značka Nuxe i bio řadu?

5 komentářů:

  1. Se značkou nemám bohužel zatím žádnou zkušenost, ale tahle řada mě zaujala :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě zkus tuto řadu. Měla jsem i čistící pěnu a také byla skvělá :-)

      Vymazat
  2. V minulosti jsem měla micelární vodu a třpytivý olej, jinak ale nic :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, zajímavý článek.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!