8. června 2022

Sluneční ochrana EcoCare od Astridu

Starat se o pleť je velmi důležité, proto ji musíme kvalitně čistit a používat správnou pleťovou péči. Kvalitní pleťový krém je tedy jedna věc, mnohem důležitější je ovšem nezapomínat na sluneční ochranu. Tím nemám na mysli používat make-up s ochranným faktorem, ale skutečnou sluneční ochranu navíc v podobě opalovacího krému. Když ji budeme vrstvit, ochranné faktory se nesčítají, je to pouze mýtus. 
Nedávno jsem dočetla knihu Tajemství krásy Korejek, kde je důležitost sluneční ochrany popisována jako nejdůležitější krok v péči o pleť. V Koreji totiž maminky už od narození mažou své děti vysokým faktorem a tyto návyky jim pak zůstávají až do dospělosti. A nejen v případě žen, ale dokonce i mužů!
V knize je také probíráno složení, proto je důležité si vybírat podle složení. Astrid má nyní dostupnou novinku v podobě řady EcoCare, které mají ze 70% recyklované obaly, ale i certifikované UV filtry, které nepoškozují oceánské ekosystémy ani vodu. Určitě si vybavujete koupání v moři, kdy se kolem vás plížily mastné fleky jako od ropy. Podle statistik se totiž do moří a oceánů ročně dostane až neuvěřitelných 14 tisíc tun opalovacích přípravků!



Řada EcoCare obsahuje 3 produkty - krém na obličej, opalovací mléko pro děti a opalovací mléko pro dospělé s ochrannými faktory SPF 30.
Všechny tyto krémy obsahují inovativní sluneční technologie, které chrání před UVA, UVB, infračerveným zářením i viditelným světlem. Je tedy dobré si vybírat ochranu před všemi spektry záření, a to bez výjimky. Jinak jde pouze o částečnou ochranu a ta není dostatečná.

UVA záření způsobuje předčasné stárnutí pokožky, protože proniká hluboko do kůže a kromě stárnutí způsobuje hyperpigmentaci či alergie. UVB záření  je zodpovědné za popálení kůže. Oba typy zvyšují riziko rakoviny kůže.

Na sluneční ochranu bychom měli myslet i v případě, že je pod mrakem nebo sedíme pod slunečníkem nebo jedeme autem. Záření totiž proniká i přes mraky a sklo.

Krémy mají lehkou texturu, nezanechávají tak nepříjemný bílý film a jsou navíc i voděodolné, takže vydrží nějaké ty vodní hrátky nebo potící se obličej. Produkty ovšem ani tak nechrání po celý den a je třeba vrstvu během dne několikrát podle potřeby opakovat. 

Jen pozor s těmi obaly, které mohou být na písku neviditelné. Hodně totiž barevně splývají a mohli bychom je složitě hledat, třeba jako brýle, které máme zrovna nasazené. 


Produkty z nové řady můžete pořídit například v DM drogerii, ale i online.

Co jste si od Astridu na opalování oblíbili vy?

13 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To ano, je to už taková klasika, i když tyto novinky :-)

      Vymazat
  2. Zaujímavý článok. Ja značku poznám len z videnia ale inak nemám odskúšané.

    AKO KOMBINOVAŤ FARBY PODĽA OSVALDOVÉHO KRUHU?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé tak to je škoda, já opalováky od Astridu používám od mala :-)

      Vymazat
  3. Ten pleťový krém jsem si neskutečně oblíbila a rozhodně si ho další rok pořídím znovu!

    OdpovědětVymazat
  4. This sounds like a wonderful range. Thanks for sharing!
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  5. Opalovací krémy od Astrid si pamatuji z dětství, mamka je vždy kupovala. :)) Tahle řada vypadá také super!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!