30. června 2022

Zdravá péče o ústa s Australian Bodycare

Správná a důkladná ústní hygiena se nám odmění zdravými zuby a dásněmi. Na trhu existuje spousta produktů a zubní pasta se dá pořídit klidně i za dvacku. Ta je ale většinou plná chemie a to není nic pro mě. Já si ráda za kvalitu připlatím a složení se vždy snažím hlídat. U značky Australian Bodycare jsem naprosto v klidu a vím, že mě nezklame jak složením, tak svými účinky. 



Základem každé ústní hygieny je kvalitní zubní pasta. Tím to ale nekončí a rozhodně by neměla být, kromě kartáčku na zuby, jediným používaným produktem. Samozřejmostí by měly být i ústní voda, dentální nit a mezizubní kartáčky. A také bychom neměli nezapomínat pravidelnou návštěvu u dentálního hygienisty, ale to jistě každý ví.
Ale zpět k pastě na zuby. Zubní pasta s tea tree olejem je primárně určena na problémy s dásněmi, zejména krvácení, bolesti nebo zápach z úst. Já nemám ani jeden z problémů, ale občas mě zuby nepříjemně trnou, například po ledovém nebo horkém nápoji. No a svěží dech se také hodí, hlavně po ránu. Tea tree olej působí antibakteriálně a to je na zápach z úst to nejlepší. 

Pasta má svěží mentolovou příchuť, ale ne příliš, což moc nemusím. Mám ráda jemné pasty, které mi nezmrazí jazyk a osvěží dech. Pasta mi buď chutná nebo ne a tahle je vynikající!
Teď by mě ještě zajímalo, zda si kromě zubů čistíte i jazyk? Na ten bychom neměli zapomínat, protože i tam jsou různé bakterie. Povlak se na jazyku může navíc vrstvit, takže je opravdu důležité se plaku zbavovat pravidelně. Jedině tak se vyhneme zápachu z úst a jazyk také čistý i lépe vypadá. Osvědčená je technika zezadu dopředu a po vyčištění je dobré ústa propláchnout ústní vodou.
Na uklidňující účinek pasty si nemusíme čekat jako u šamponu měsíce, ale úlevu pocítíme už po prvním použití. 



Ústní vodu nepoužívám každý den, ale spíše podle potřeby, když potřebuji během dne osvěžit dech. Je příjemným doplňkem k pastě a hlavně dodá svěží pocit čistých úst. 
Překvapilo, že nemá běžnou mentolovou příchuť, ale je spíše bylinková a lehce chladivá po tea tree oleji. Ze zubů odstraní zbytky plaku a ty jsou pak krásně hladké a dokonale čisté.
Balení se liší hrdlem, které má uprostřed malou dírku, takže se z něj nedá pít jako u ostatních ústních vod. Spíš se tedy do úst stříká a máte tak plně pod kontrolou dávkování, stačí ho opravdu málo.

Balení je velké (500 ml) a na doma ideální. Vydrží hodně dlouho, ovšem na cesty to není zrovna dvakrát praktické. 


Oba kousky mi naprosto vyhovují a ráda se k nim někdy do budoucna vrátím. Mohu je tedy vřele doporučit i vám.
Tea tree olej jsem si oblíbila nejen jako lokální péči na pupínky nebo v intimní hygieně a nově jsem si ji oblíbila i v péči o ústa.

Trápí vás některý problém se zuby nebo dásněmi? A používáte ústní vody nebo se bez nich úplně obejdete?

4 komentáře:

  1. Taky jsem řpi výběru nad ústní hygienou váhala, nakonec však vyhrála tělová kosmetika :)

    OdpovědětVymazat
  2. These products sound great. The packaging is beautiful.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé doporučení na produkty, ráda bych je vyzkoušela. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!