19. července 2022

Dvojka proti vypadávání vlasů od Australian Bodycare

Vypadávání vlasů trápí spoustu z nás. Mnohdy jde o sezónní záležitost, hlavně na jaře a na podzim a to nemusíme být zrovna ve stresovém období. A to je přesně i můj případ. Většinou se nacházím v relativně klidovém režimu, to ovšem moje vlasy vůbec nezajímá. Padají mi v jakémkoliv ročním období a hlavně po umytí vlasů a při rozčesávání jich najdu k kartáči víc, než bych chtěla. 
Když se řekne přípravek proti vypadávání vlasů, hned se mi vybaví chinin. V minulosti jsem používala chininové přípravky, mnohé mi hodně pomohly, ovšem hodně mi vysušovaly nejen vlasy, ale i pokožku. To pak bylo hodně svědivé a tím pádem se mi přidaly ještě lupy. Na jeden problém se tedy nabalil druhý a nevěděla jsem, co řešit dříve.
Vlasová kosmetika od Australian Bodycare se mi proto jevila jako mnohem lepší řešení, a to hlavně díky obsaženému tea tree oleji, který pokožku dokáže zklidnit. 



Šampon je určen na jemné a tenké vlasy s tendencí vypadávat. Jak jsem už zmínila, vyhovuje mi tea tree olej, který působí antibakteriálně na pokožce hlavy, takže žádné svědění nehrozí. Při mytí také lehce chladí, což je velmi příjemné. Kromě oleje šampon obsahuje i biotin, který jsem dříve zobala v tabletách právě na posílení vlasů.
Šampon nechávám vždy po promasírování působit pár minut. Už při samotné masáži se kořínky stimulují a pokožka se prokrvuje. Zdravá pokožka je tak dobrou půdou pro zdravé vlasy a ty nás nebudou mít tendenci opouštět. 

Šampon má zajímavou konzistenci. Je řidší a bílý, takže je spíše krémový než gelový. Je dokonce téměř totožná jako intimní gel od značky Australian Bodycare. 
Krémové konzistence jsou většinou v šamponech znakem silikony, v tomto šamponu naštěstí nic takového není.

Složení: Aqua/Water, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycol Distearate, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, PEG-4 Rapeseedamide, Phenoxyethanol, Disodium Cocoamphodiacetate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Coco-Glucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Hydrogenated Castor Oil, Tocopherol, Tetrasodium Iminodisuccinate, Glyceryl Oleate, Curcuma Longa (Turmeric) Callus Conditioned Media, Sodium PCA, Amaranthus Caudatus Seed Extract, Sodium Lactate, Biotin, Arginine, Aspartic Acid, PCA, Benzoic Acid, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Gluconolactone, Sodium Hydroxide, Histidine, Phenylalanine, Calcium Gluconate, Sodium Chloride, Limonene.

Fajn je také mytí 2x po sobě, zejména pokud používáte stylingové přípravky. Prvním mytím se smyje lak nebo tužidlo, při druhém se do vlasů dostane potřebná výživa z přípravků.

Bez kondicionéru nedám ani ránu, proto mi nemohl k šamponu chybět. Kondicionér vlasy hezky zjemní a jsou pak snadno rozčesávat. Někdy ho nechávám působit jako masku a výsledek je tak ještě lepší. Kondicionér je i hustý jako maska a musí se z obalu malinko vymačkávat silou. 
Vlasy jsou po něm na omak hebké, jemné, ale ne zplihlé a nikde nic nepoletuje, neelektrizuje nebo netrčí. Mám i pocit, že mám i větší objem, což se vždycky hodí. 
Kondicionér stejně jako šampon neobsahuje silikony a celkově je tato dvojka skvělá.

Složení: Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Dicetyldimonium Chloride, Shea Butter Ethyl Esters, Behentrimonium Methosulfate, Phenoxyethanol, Panthenol, Propylene Glycol, Quaternium-87, Polyquaternium-37, Citric Acid, 4-Terpineol, Caprylyl Glycol, Tocopherol, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Tetrasodium Iminodisuccinate, Sodium PCA, Curcuma Longa (Turmeric) Callus Conditioned Media, Amaranthus Caudatus Seed Extract, Sodium Lactate, Arginine, Aspartic Acid, Pantolactone, PCA, Terminalia Ferdinandiana (Kakadu Plum) Fruit Extract, Glycine, Alanine, Sodium Benzoate, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Gluconolactone, Histidine, Phenylalanine.

Určitě ale nečekejte zázraky po prvním použití. Někdy je dobré si počkat několik týdnů, dokonce i měsíců. Zhruba po měsíci ale můžete ve vaně a v kartáči méně a méně vlasů, což je pozitivní. Hlava mě také méně svědí, protože tea tree olej pokožku parádně osvěží.
Nečekám, že padání zastavím úplně, ale doufám, že se omezí ve větší míře než za těch pár týdnů a k této dvojce se ráda vrátím i v budoucnu.


K této sadě je ještě k dostání sérum proti vypadávání vlasů, ovšem to jsem si nepořídila, protože mám problém s pravidelností. Vzpomněla bych si na něj párkrát do týdne, proto bych nedosáhla účinků, jaké bych chtěla. 

Všechny produkty na vypadávání vlasů jsou k mání na stránkách Australian-bodycare-cz.

Trápí vás vypadávání vlasů? Jaké produkty vám pomáhají?

4 komentáře:

  1. This hair care range sounds wonderful.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jo, tak to vypadá dobře. Vlasy mi padají, sice ne asi nějak hodně, ale tím, jak jsou dlouhé, tak to vypadá šíleně :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě ono. Zdá se, že máš v kartáči celý chomáč, ale mohou to být třeba jen 3 smotané vlasy :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, přečetla jsem si Vámi napsaný článek pozorně. Už nějaký čas se potýkám z problémem vypadávání vlasů. Už dokonce jsem začala uvažovat o o této možnosti. Ale po přečtení Vašeho článku bych ráda vyzkoušela produkty od Australian Bodycare , přeji hezký den

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!