9. srpna 2022

Čištění pleti se značkou OnlyBio

Přírodní kosmetika je mojí vášní, přesto existuje ještě spousta značek, které nemám odzkoušené a doposud jsem je neznala ani podle názvu. Jednou takovou je například značka OnlyBio. Přitom je cenově dostupná a sortimentem velice zajímavá. 
Jelikož jsem maniačka do čištění pleti, zvolila jsem od OnlyBio hned několik čistících přípravků.



Co se týče odličování, určitě bych začala hydratační micelární vodou Hydra Mocktail. Z 99 % je složení rostlinného původu, navíc je certifikována od EcoCertu.
I tak se ale u micelární vody nabízí otázka, zda oplachovat či neoplachovat. Pokud používáte ty z drogerie, tak jsem stoprocentně pro oplachování, když už se tedy pro ně rozhodnete. Já z drogerie micelární vody vůbec nepoužívám a vybírám si raději ty přírodnější. Ty obsahují řadu cenných látek, které je škoda z pleti oplachovat. Stačí ji na závěr dočistit tonikem, tedy praktikovat dvoufázové čištění pleti.
Přírodní micelární vody se rozhodně složením nerovnají saponátům, jak se o nich traduje. Pokud vaší pleti vyhovují, bez obav je používejte dál, jen dodržujte již zmíněné dvoufázové čištění a pečlivě si vybírejte i podle složení.
Tato micelárka je k pleti jemná, nijak pleť nestahuje ani nevysušuje. Má také zajímavý uzávěr, který je tak trošku popírá zákon gravitace. Přiloží se tamponek, zmáčkne se a tekutina se dostává nahoru přímo na tamponek. Už jsem se s tím setkala a chce si na to zvyknout. Kolikrát na to zapomenu, přiložím tamponek, čekám a ono nic. 

Složení: Aqua, Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate, Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate, Propanediol, Coco-Glucoside, Glycerin, Jasminum Officinale (Jasmine) Flower Extract, Levan, Sesamum Indicum Seed Oil, Sucrose, Benzyl Alcohol, Tocopherol, Glucose, Citric Acid, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Fructose, Parfum, Limonene, Linalool.


Mým nejoblíbenějším krokem je čištění pomocí mycího gelu. Jen po umytí pleti gelem mám stoprocentní pocit čisté pleti a také je to díky smývání pomocí konjakové houbičky Kongy. Už jsem vyzkoušela řadu houbiček, od těch syntetických z drogerie, froté až po mořské houby, ale konjakové to vyhrávají na celé čáře a už jsem jim věrná několik let. Na mytí těla jsou hodně malé, ale na pleť neznám nic příjemnějšího. Houbička krásně stáhne z řas i zbytky řasenky, aniž by nějaké řasy vypadly či se poškrábalo citlivé oční okolí.
Konjak skvěle nahradí i jemný peeling, přestože je ultra jemná. Nijak pleť nepodráždí, jen ji dokonale vyhladí a vyčistí.
Houbička se tváří uměle, ale je vyrobena pouze z konjakové mouky z kořene rostliny Konyak a vody. Už samotná konjaková mouka je plná vitaminů a jiných látek prospěšných pro pleť.

Při každodenním používání houbička vydrží i několik měsíců a jakmile se v ní začínají dělat větší a větší póry, měním ji za novou. 



Nyní pár řádků k čistícímu gelu. Osvěžující gel Hydra Mocktail odstraňuje zbytky make-upu a nečistot po prvním odlíčení. Má řidší konzistenci, takže to není typický tahavý gel. Na celý obličej bohatě postačí jedno zmáčknutí pumpičkou. Gel nijak moc nepění, ale pleť vyčistí bez jakéhokoliv podráždění, štípání v očích nebo následného pnutí. 
Ve složení najdeme levany, které se starají o hloubkovou dlouhodobou hydrataci. Funguje tedy podobně jako kyselina hyaluronová, takže sušenky mohou jásat. 
Zajímavý je fakt, že gel je obsažen ve skleněné lahvičce. Je to nejen netradiční, ale hlavně praktické na uchování kvality. 

Složení: Aqua, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycerin, Coco-Glucoside, Propanediol, Sodium Cocoyl Glutamate, Cocamidopropyl Betaine, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Levan, Canola Oil, Xanthan Gum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Tocopherol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum, Limonene, Linalool.


Na závěr bych zmínila vyhlazující pleťový peeling. Je krémový a abrazivní částečky jemné, takže příliš nedře pleť. Je velice příjemný, nevysušuje a pleť zanechá hebkou jako dětskou prdelku. Pleť po něm není napnutá, přesto pokud máte sušší pleť jako já, budete ji muset hydratovat. To totiž následuje po odlíčení vyčištění čímkoliv.

Složení: Aqua, Cellulose, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Carbonate, Polyglyceryl-3 Dicitrate/Stearate, Levan, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Microcrystalline Cellulose, Sucrose, Fructose, Tocopherol, Glucose, Xanthan Gum, Citric Acid, Hydrogenated Castor Oil, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Parfum.


Po zkušenostech se značkou OnlyBio ji mohu vřele doporučit a ráda vyzkouším i rozjasňující řadu. U té si brousím zuby na enzymatický peeling, který je šetrnější, než klasické s abrazivními částečkami. Všechny tyto produkty a mnohé další můžete pořídit na e-shopu Econea.cz.

Zaujala vás tato značka? A také nedáte dopustit na používání konjakové houbičky?

6 komentářů:

  1. Díky Tobě také vidím spoustu značek poprvé :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že mohu rozšířit obzory ostatním :-)

      Vymazat
  2. This sounds like a wonderful brand. I would love to try the cleansing gel and the konjac sponge.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  3. Tonika používám i tak, ale ta mi nestačila na odlíčení očí. Micelárkou stáhnu všechno a tonikem pleť ještě dočistím před mycím gelem :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Značka mi nic neříká, ale jako je docela lákavá. :)))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!