16. února 2023

Dekorativka Lancôme

Že zbožňuji všechny parfémy od Lancôme, to už je poměrně známá věc. Značka má ale i skvělou dekorativku, a to především řasenky. Každý jistě zná legendární řasenku Hypnôse. Jaká je ale novější řasenka Idôle Lash? V mnoha ohledech je rozdílná, ovšem ve výsledku vás také dostane.
Pár high end řasenek jsem vyzkoušela a musím říct, že investované peníze se opravdu vyplatí. Za cenu jedné řasenky od Lancôme máte sice v drogerii klidně i čtyři kousky, ale ty se kvalitou málokdy rovnají.


Vždy jsem byla zastánkyní spíše klasických štětinových kartáčků. Nikdy bych tedy neřekla, že mi budou více vyhovovat ty silikonové. A to nemám na mysli pouze high end řasenky, ale i ty levnější drogerkové. Výjimkou není ani řasenka Idôle.
Objemová řasenka Idôle Lash Mascara od Lancôme má inovativní silikonový kartáček, který obsahuje 360 mikrovláken 125 různých velikostí. Nezjišťovala jsem, jak to mají ostatní řasenky, ale tohle jsou celkem zajímavá čísla. Kartáček je lehce projmutý, takže se s ním pracuje moc dobře. V jednom tahu prakticky nalíčíte všechny řasy.
Na jedné straně jsou štětinky kratší a na druhé jsou delší, takže řasy hezky oddělí a rozčešou. Díky tomu nijak neslepuje, řasy krásně protáhne, zahustí a během dne se nedrolí ani neobtiskává pod očima.
Na závěr u řasenky chválím i to, že se snadno odličuje. Není třeba oči zbytečně dřít a pandí oči také nehrozí.



Řasenku můžete pořídit i v praktické sadě s tužkou na oči Le Crayon Khôl a odličovačem Bi-Facil Instant Cleanser. Samozřejmě se dá řasenka koupit i samostatně, ale sada je jen o něco málo dražší a určitě se tedy vyplatí více.
Co se týče odličovače, tak ten jsem už měla v minulosti několikrát a poradí si i s tou nejodolnější voděodolnou řasenkou. Je totiž dvoufázový a díky olejové složce si poradí s hodně odolným líčením. Neštípe vůbec v očích a nezanechává mastnou stopu na tvářích.
Malé balení je praktické na cesty, ale i v domácím prostředí vydrží dlouho, protože ho stačí jen velmi malé množství.


Po dobrých zkušenostech s řasenkami jsem si proklepla i rtěnku od Lancôme. Rtěnka Lancôme L’Absolu Rouge Intimatte je krémová, ale matná a vůbec nevysušuje. Na výběr je více odstínů, mě učaroval odstín 169 Love Rendez-Vous.


Co bych ale zmínila na začátek, tak to je samotné balení. Za prvé vypadá luxusně, to se musí nechat. Ovšem neotevírá se klasicky šroubováním jako ostatní rtěnky, ale musíte nejdříve kliknout na horní straně. Chvíli mi to trvalo, než jsem na to přišla a i tento malý detail dělá z rtěnky docela neobyčejný kousek.


Odstín rtěnky je velice zajímavý. Barva to není ani typicky červená, ani oranžová nebo hnědá. Je to taková směsice všeho a ve výsledku vypadá velice zajímavě. Jen je lepší rtěnku navrstvit, protože po jedné vrstvě není výplň rtů celistvá a dokonale sytá, jak se od rtěnky očekává.
S výdrží je na tom rtěnka moc dobře, nesleze s prvním pitím a není třeba po půl hodině nic opravovat. Skvěle vypadá i s bezbarvým leskem, pokud ji chcete z matné proměnit na lesklou. Na nadcházející jaro to bude ideální barvička.


Co říkáte na tyto kousky? A jaký máte obecně vztah k high end dekorativce?

4 komentáře:

  1. S dekorativkou zkušenost nemám, ale parfémy také miluji :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, mám dvě rtěnky, pudr, měla jsem pěnový make-up a taky super skin care. Souhlasím, Lancome je vážně parádní kosmetika, které mé pleti dělá dobře. MOc hezké produkty sis vybrala. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to už máš se značkou poměrně hodně zkušeností. Asi ji budu muset prozkoumat víc :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!