7. dubna 2020

Inca Collagen

S kolagenem v prášku už nějaké zkušenosti mám. V minulosti jsem ho již užívala a na zpestření pitného režimu byl určitě fajn. V práci piji většinou jen čistou vodu, občas si přidám nějaké vitaminové šumivé tablety, aby to nebyla taková nuda. Většinou sahám po hořčíku, protože po práci se občas potřebuji uklidnit a beru to jako takovou malou dávku antidepresiv ve zdravější a chutné formě. No a jako kozorožka a vegetariánka v jedné osobě si musím dávat pozor na kosti a klouby, protože si troufám říci, že na oboje patřím do rizikové skupiny.
Proto mi kolagen přišel vhod a ráda jsem se pustila do testování nového přípravku.



Inca Collagen je výživový doplněk, který obsahuje 100% čistý mořský kolagen ve formě hydrolyzovaného prášku. Stačí ho nasypat do sklenice, zalít vodou nebo jiným oblíbeným nápojem a je hotovo. Je to jednoduchá forma, jak do sebe dostat zdravý kolagen z ryb. Někde jsem četla, že potravinové doplňky v prášku se do těla vstřebávají mnohem lépe, než třeba z tablety.

Denně stačí vypít 1 sáček a doporučená denní dávka by se neměla překračovat. Balení obsahuje 30 sáčků, což je tedy dávka na měsíc. Každý sáček obsahuje 3 000 mg kolagenu z mořských ryb
Pokud s kolagenem začínáte, měli byste dle doporučení užívat alespoň dva měsíce, tedy dvě balení. 
Je jedno, zda si kůru naordinujete ráno nebo večer. Sportovci to mají vychytané a pijí ho večer před spaním, kdy se startují regenerační procesy. Pokud se ale rozhodnete pro ráno nebo kdykoliv během dne, není to žádný problém. 
Jednotlivé sáčky jsou skladné a přenosné, proto je vydáte do každé kabelky. Já si je rozdělila napůl, kdy mám část doma a zbytek jsem si vzala do práce. Při užívání je důležitá pravidelnost, proto když bych náhodou doma zapomněla, denní dávku doženu v práci a naopak.


Při tvorbě kolagenu v těle má nezastupitelnou úlohu Vitamin C, proto je dobré ho užívat současně. Je potřebný už v první fázi produkce kolagenu a je tak odpovědný za jeho pevnost.
Céčkem také nic nezkazíte v případě, pokud máte slabší imunitu a obzvláště v tomto období, kdy na nás všude číhá Koronavirus. Musím to zaklepat do stolu, už jsem nebyla přes rok nemocná a ani nachlazená, ale je to možná také proto, že se pravidelně a z preventivních důvodů dopuji zázvorem a občas i céčkem. 
Vitamin C se také užívá po jedné tabletě denně, takže jedno balení vám vydrží, stejně jako balení kolagenu, jeden měsíc.

Chuťově je prášek neutrální, přesto když ho piji v obyčejné kohoutkové vodě, je to malinko poznat. Jen nemohu přesně specifikovat, co z vody cítím, je taková nasládlá, ale opravdu jen zanedbatelně. Pokud ho dáte do šťávy, vůbec nic nepoznáte.
Zkoušela jsem dát vzoreček kolagenu pro psy i našemu čtyřnohému kamarádovi a vůbec nic nepoznal. Posypala jsme mu maso z konzervy, prášek za chvíli zgelovatěl a pejsek ho slupnul. Máme hodně náročného strávníka a třeba léky mu musíme nacpat až do krku, aby je spolknul. Kolagen mu očividně nevadil nebo alespoň nic neříkal...


Rozhodně kolagen nepovažujte jako náhradu pestré stravy. Je to pouze doplněk, který může pomoci, ovšem kvalitní a zdravé jídlo vám nic nenahradí. Pokud byste totiž náhle změnili svůj jídelníček nebo ho nahradili pouze doplňky stravy, můžete si tím spíš uškodit. Jedině v kombinaci s pestrou stravou bude užitečný a pocítíte nějaké změny.

Na závěr bych zhodnotila účinky. Zpozorovala jsem pouze jeden a docela zásadní pozitivní dopad. Už zhruba půl roku mě pobolívá levé koleno a jelikož mi je kolem třiceti, bylo mi hloupé s tím chodit k doktorovi a sedět v čekárně s babičkami, které už na tyto bolesti mají, jak se říká nárok. Sice znám i mnohem mladší holky, které mají koleno dokonce několikrát operované, ale k doktorovi chodím, až když už je skutečně nejhůř.
Kolagen jsme brala poctivě každý den a zhruba po jednom spotřebovaném balení bolesti kolena a křupání v něm výrazně polevilo. Občas mi v něm lupne, když se špatně zhoupnu z jedné nohy na druhou, ale to se dá přežít. Momentálně skoro dobírám i druhé balení, tak věřím, že se budu cítit ještě více ve formě.
Inca Collagen jsem doporučila i babičce, která se na operaci s kolenem chystá a mohl by jí pomoci se zotavením. Je pochopitelné, že u staršího člověka už je to horší a nějaký prášek už s tím nic nezmůže, ale mě pomohl, tak by mohl babči alespoň trochu od bolestí ulevit. 

Více informací o Inca Collagenu můžete najít na stránkách Incacollagen.cz a zakoupit ho můžete zde. Pokud si navíc objednáte balení kolagenu, dostanete k němu navíc jako dárek tabletky vitaminu C, které jeho účinky ještě více umocní. Pravda, není to úplně nejlevnější záležitost, ale když si vezmete třeba produkty z lékárny typu GS Condro a podobné doplňky, ty vás ve finále vyjdou mnohem dráž a účinky nikde. 

Zkoušeli jste už v nějaké formě kolagen?

6 komentářů:

  1. To neznám, a ani mě to nějak neláká.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Takové věci mě moc nelákají zkoušet.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Já poznám kolafit či tak nějak se to jmenuje, ale sama nic takového neužívám.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. O collagenu jsem už dlouho uvažovala, tak uvidím, zda se dokopu k tomu si konečně nějaký pořídit. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Je to zajímavý produkt, ovšem zatím o něm nepřemýšlím :)

    OdpovědětVymazat
  6. O kolagéne premýšľam už dlho, takže vďaka za tip! Vyzerá to super :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!