28. dubna 2020

Šeříková limitka od Ryoru

Šeřík a stejně tak jasmín patří mezi moje oblíbené jarní vůně. Kvete v mnoha barvách a hlavně ta vůně se vámi line ještě pořádný kus cesty, co tento voňavý keř minete. Šeřík můžeme vidět v bílé, žluté nebo fialové barvě a právě fialová patří mezi moje nejoblíbenější, protože mi přijde, že i nejintenzivněji voní. Ve váze vydrží také dlouho a nadělá spoustu parády.
Při včerejší procházce se psem jsme si všimla, že na některých místech už šeřík vykvetl, proto je nejvyšší čas vyjít ven s novou limitovanou edicí od Ryoru.


Značka Ryor přišla s novou šeříkovou limitkou a když se tak zamyslím, šeříkovou kosmetiku jsem nikdy neměla a ani si ji nevybavuji u žádné jiné značky.
Z limitky mám doma cukrový peeling, tělové máslo a sprchový olej. A začnu rovnou tím nejlepším, a tím je tělové máslo. Je krásně hutné a dá se použít na celé tělo a hlavně na ruce, které jsou teď hodně vysušené od častého mytí a desinfekce. Vpije se do pokožky lusknutím prstu, takže žádné dlouhé čekání a můžete se hned oblékat. Suché pokožce skutečně uleví okamžitě, což oceňuji.
Toto tělové máslo je stejně skvělé jako předchozí bylinková varianta od Ryoru. Dominuje výrazná květinová vůně a když zavřete oči a přičichnete si, jako byste stáli u rozkvetlého šeříku někde na zahradě.
Nejde o žádnou chemickou parfemaci, ale skutečnou autentickou vůni šeříku. Je silnější, což mám u tělové péče ráda, ale na druhou stranu ne obtěžující.
Dávala jsem přivonět i příteli a tomu se vůně také zamlouvala, a to nemá silné vůně zrovna rád. Obecně na kosmetiku moc není a krom tuhého mýdla a zubní pasty by asi nic jiného k životu nepotřeboval. Možná kdyby na vaně nebyl ani ten šampon, umýval by si vlasy klidně tím mýdlem, kterým se sprchuje a myje ruce. Co tedy ušetřím za pánskou kosmetiku, to si vynahrazuji na sobě. Já prostě musím mít každou novinku.


Cukrový peeling je fajn v tom, že je cukrový. Spousta tělových peelingů je na bázi soli a ty nehodnotím tak dobře, jako ty cukrové. Cukr doplní vůni o příjemnou sladkost a když máte nějakou ranku nebo jste se právě oholili, sůl může pěkně štípat. Na tělo je peeling skvělý a dá se v určité míře použít i na obličej, jen je třeba moc netlačit na pilu, ať si obličej zbytečně nepoškrábete. Zrníčka cukru jsou větší a nejsou tak primárně uzpůsobeny na pleť.
Peeling se také skvěle hodí před použitím samoopalováku, který tak lépe chytne a nebudete mít na sobě fleky.
Před použitím doporučuji trošku promíchat všechny vrstvy, protože olej se drží nahoře, tak ať z peelingu vytěžíte maximum. Po peelingu bývá pokožka mnohdy vysušená, díky olejové složce je ale hezky vláčná, jemná a vyživená. A v neposlední řadě i provoněná.


Se sprchovým olejem už nějaké zkušenosti mám, dříve jsem měla konopný. Také moc hezky voněl, ale na šeřík prostě nemá. Olej má multifunkční použití, kdy nahradí běžný sprchový gel, můžete si s ním udělat voňavou pěnu nebo použít místo gelu na holení. Po navlhčení vytvoří jemnou mléčnou emulzi, kterou stačí jen smýt. 

Celou šeříkovou řadu můžete omrknout na stránkách Ryor.cz. Musím říci, že ta vůně je hodně povedená a toto se Ryoru opravdu povedlo.

Máte na jaře rádi vůni šeříku? A která barvička tohoto keře se vám líbí v přírodě nejvíce?

17 komentářů:

  1. Ryor kosmetiku nyní používám a šeřík zní lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  2. O této vůni čtu snad vsude. Nejvíc me zaujal cukrový peeling
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to limitka, tak je to vzhledem k období aktuální. Peeling je parádní, voní božsky :-)

      Vymazat
  3. Celá sada vypadá krásně, šeříky navíc mám moc ráda - musí krásně vonět! :))

    OdpovědětVymazat
  4. Ta vůně je dokonalá, až mě mrzí, že se jedná pouze o limitku.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, ale třeba bude pro větší zájem k dostání i později :-)

      Vymazat
  5. Taky si nevybavuji žádnou kosmetiku s touhle vůní. Líbil by se mi ten cukrový peeling. Nějaký bych ráda vyzkoušela. Vždy jsem měla ty se solí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Solné peelingy jsem také měla, ale bližší jsou mi ty cukrové :-)

      Vymazat
  6. Great post. Thank you for sharing! :)
    Have a lovely day too =)
    🎀🎀🎀 Stay safe! 🙏🙏🙏

    OdpovědětVymazat
  7. Tak toto vyzerá zaujímavo. Skúsim sa po niečom takom popozerať. Mne sa však najviac páči kozmetika z vôňou rúži alebo aj levanduľu.

    Chlapček na vychádzke a jeho #ootd

    OdpovědětVymazat
  8. This packaging looks so sweet and lovely!

    OdpovědětVymazat
  9. Tak táto limitka vyzerá skvelo! :) Najviac sa mi zapáčil cukrový peeling, mám ich celkovo veľmi rada :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!