4. srpna 2020

Vlasová péče Olaplex

Značku Olaplex jsem měla v hledáčku už hodně dlouho, a to především z důvodu spokojenosti všech, kterým jejich produkty prošly pod rukami. Produkty nejsou zrovna nejlevnější, ale pokud jsou kvalitní a skutečně fungují, nevidím důvod, proč do nich neinvestovat. Navíc jsem četla, že i na dlouhé vlasy, což já mimochodem mám, stačí použít jen minimální množství, abyste dosáhli kýženého výsledku. 
Pro začátek jsem netroškařila a pořídila si rovnou kompletní péči, a to šampon, kondicionér a masku na vlasy.


Na začátek bychom si rozebrali produkt, který by měla doma mít každá z nás, obzvláště pokud si vlasy ošetřujete chemicky nebo rádi jakkoliv tepelně upravujete. Je jím Olaplex No. 3 Hair Perfector.
Přirovnala bych jej k výživné vlasové masce na vlasy s tím rozdílem, že neupravuje vlasy pouze na povrchu, ale regeneruje rozbité vazby přímo uvnitř vlasu.
Hair Perfector stačí používat jako masku na vlasy 1x týdně, zejména před barvením u kadeřnice, ale klidně i při domácím barvení. Výrazně snižuje poškození vlasů při barvení, prodlužuje trvanlivost barvy a prodlužuje ten skvělý pocit z právě nabarvených vlasů. Protože co si budeme povídat, tento pocit trvá jen pár dní a pak se bohužel vlasy vrací do normálu, ať používáme profesionální kosmetiku jakou chceme. 
Přípravek oceníte také v případě, že si vlasy rádi fénujete, žehlíte nebo pravidelně smáčíte v chlorované vodě v bazénu.
Oceňuji, že je bez silikonů a minerálních olejů, i když má složení podle chemické receptury.

Hair Perfector stačí nechat působit 10 minut a poté klasicky opláchnout šamponem a následně vlasy vyživit kondicionérem. Balení je malinkaté, jenom 100 ml, tak stačí opravdu malé množství na celou délku vlasů. Pokud ho ale používáte jednou týdně a šampon s kondicionérem denně, vystačí vám to tak akorát, možná budou lepší dvě balení na dlouhé vlasy. 


Šampon Olaplex No. 4 Bond Maintenance, se kterým mytí vlasů většinou začínáme, nyní používám až jako druhý krok. Obsahuje unikátní patentovanou látku "bis-aminopropyl diglykol dimeleát", který obnovuje, posiluje a hydratuje vlasy. Poškozené vlasy tak zregeneruje do hloubky a jsou zdravě lesklé, takže budete mít pocit, jako byste se právě vrátili od kadeřnice. 
Šampon poměrně hodně pění, proto stačí nanést jen malinko tekutiny, abyste umyli i husté a dlouhé vlasy. Vzhledem k vyšší ceně vám tak přípravek vydrží mnohem déle než běžný šampon, kterým nemusíte vůbec šetřit. Ačkoliv jsem použila poloviční množství, než jsem u šamponu zvyklá, litovala jsem, že jsem ještě neubrala, Bude vám stačit tak velikost lískového oříšku, protože s takovou pěnivostí a hustou pěnou jsem se dosud u žádného šamponu nesetkala. S jednou kapičkou byste umyli několik hlav najednou.
Šampon je veganský, bez parabenů, lepku a síranů. 


Jako poslední krok je použití kondicionéru Olaplex No. 5 Bond Maintenance. Šampon většinou strukturu vlasů otevře a připraví na výživu z kondicionéru nebo masky. Vlasy jsou pak jemnější, lesklejší a jdou lépe rozčesávat. 
Kondicionér obsahuje stejnou účinnou látku jako předchozí šampon a proto je dobré tuto dvojku používat zároveň, abychom dosáhli ještě lepšího výsledku. 
Kondicionér je hodně hutný, spíš jako maska a připomíná skoro pastu na zuby. Když je balení plné, jde z lahvičky vymačkat dobře. Jakmile ale budete v půlce, doporučuji skladovat dnem vzhůru, ať ho dostanete ven.


Hair Perfector jsem použila den před barvením u kadeřnice a musím říct, že jsem nikdy neměla tak krásné lesklé a zdravě vypadající vlasy. Pak už jsem kompletní péči používala jako udržovací péči a jsme nadšená. Pokud si chcete dopřát kvalitní péči, vůbec neváhejte.

Kompletní péči o vlasy Olaplex můžete prozkoumat na stránkách Pilulka.cz. Najdete tam i spoustu recenzí zákaznic, které jsou všechny do puntíku pozitivní. Pilulka tedy není jen obchod s léky, ale najdete zde i profesionální vlasovou kosmetiku.
Ačkoliv mě ze začátku odrazovala hlavně vyšší cena a balení není také nějak reprezentativní, spíše mi připomíná profesionální přípravky pro kadeřnické salony. Po skvělých zkušenostech a pocitu z produktů musím uznat, že i vysoká cena je odpovídající a určitě se nebojte zainvestovat, protože v tomto případě se to vyplatí.

Zkoušeli jste už nějaký produkt od Olaplexu?

12 komentářů:

  1. Už jsem o tomto slyšela, ale zatím jsem vůbec nic nezkoušela.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Nezkoušela jsem, ale dost mě překvapila ta velká pěnivost u šamponu.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. Od Olaplexu som ešte nič neskúšala, ale počula som už veľa pozitívnych recenzií, takže by som určite chcela niečo vyskúšať :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni se a uvidíš. Používají ho hlavně kadeřnice, ale dá se koupit i na doma :-)

      Vymazat
  4. Ahoj, používá na mne má kadeřnice, ale tímto článkem jsi mi vážně zamotala hlavu .. ☺♥. Už si píšu Jéžíškovi. Krásný den přeji.
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že zamotala v dobrém :-) věřím, že Ježíšek bude hodný a štědrý :-)

      Vymazat
  5. Thank you so much for reviewing this brand. I'll try them!
    Review Belt For Women

    OdpovědětVymazat
  6. Řadu Olaplex mám doma už dlouho a konečně ji začnu používat. Už se těším :) Hezký den, Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vřele doporučuji. Já si ji docela šetřím, ale kdybych používala denně, vlasy bych měla určitě hezčí, ale to by se zase nelíbilo mojí peněžence :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!