24. srpna 2020

Královská péče Bergamot od Saloos

Komu je cizí bergamot, je to tropické citrusové ovoce, něco mezi limetkou a citronem, avšak o velikosti pomeranče, přesto prý není poživatelný. V Turecku z něj prý vaří výbornou marmeládu, tak je pravděpodobné, že pokud je tepelně zpracovaný, není pro tělo škodlivý.
V Saloos jej ovšem chytře využili pro kosmetické účely a z toho vznikla novinka v podobě královské péče Bergamot, která je vhodná na zjemnění mimických vrásek a kontur obličeje, vše doplněné svěží citrusovou vůní. Často jste se s ním možná setkali v letních parfémech nebo toaletních vodách, do kterých se dává silice z kůry. 



Kdo jste se ještě nestačili seznámit s levandulovou královskou péčí od Saloos, můžete nakouknout do článku zde. Přiznám se, že citrusové parfémy a třeba sprchové gely nemám moc v oblibě, a to ani v létě. Mám raději sladší nebo květinové vůně. Co se ale týče pleťových krémů nebo sér, tak je i cíleně vyhledávám. Působí totiž jako taková okamžitá vzpruha a životabudič a nesmírně mě nabíjí energií. To sice umí parfém také, ale svoje čichové buňky neoblafnu a v tomhle jsem docela vybíravá. 
Vůně séra je jemná, s citrusovým nádechem, nijak obtěžující a velmi rychle si ji oblíbíte. Nevím proč, ale při vůni mě napadl Pavlovůj reflex, u kterého když vidíte nebo cítíte citron, tak začnete slintat. Také to tak máte? Se sérem dám tedy něco dobrého pleti, ale i já sama si musím jít vzít něco dobrého na zub.

Kapátko je odlišné od těch klasických, co známe. Je rozdílné v tom, že je na uzávěru klikací, přesto jde stále o staré dobré kapátko. Úplně stačí jedno kliknutí a natáhnete dostatečné množství na celý obličej, krk i dekolt. Na tyto partie bychom neměli zapomínat, ale já se přiznám, že na tohle jsem tak trochu flákač. 


Ráda a celkem často střídám různou pleťovku různých značek. Ať už tedy používám jakýkoliv jiný olej nebo pleťový krém, vždy se mi udělá spoustu pupínků, které nedokážu nechat na pokoji a udělám si z nich krátery, takže se jich těžko zbavuji. Toto sérum jsem poctivě mazala každý den ráno a večer a nestřídala s jinými produkty, co mám doma. Musím říct, že jestli se mi do měsíce udělaly jeden dva pupínky, vůbec nepřeháním. A to ještě takové ty, co do rána zmizely a neměla jsem tak ani možnost si je vylepšit. Nevím, zda to bylo sérem, ale jelikož jsem pleť vždy pečlivě vyčistila a pak používala jen sérum, něco na tom asi bude. 
Toto bergamotové sérum je o něco "sušší" než levandulová verze. Je tak vhodnější pro mastnější a problematickou pleť. Struktura séra je olejová, přesto na pleti nezanechává mastný pocit. 

Tyto malé omlazující zázraky mě neskutečně baví a vždy mě překvapuje, jak dokáže být příroda mocná. Sama už jsem ve věku, kdy nějaké ty vrásky navíc mám, takže vítám každého pomocníka, který mě malinko omladí. O omlazující efekt se stará bio opunciový olej, který podporuje tvorbu kolagenu v pleti a žehlí mimické vrásky. 
Nejvíce jsem si svůj věk uvědomila v době, kdy mi mamka řekla, že mi více sluší culík, než rozpuštěné vlasy, že prý vypadám mladší. To si teda maminka dovolila hodně, já se ale přece necítím stará! 
Pokud mohu srovnávat mezi královskou péčí s levandulí a bergamotem, musím se více přiklonit k bergamotu. Levanduli mám sice hodně ráda, ale na pleti mi zkrátka sedla více tato citrusová verze a doporučuji ji všemi deseti. Ačkoliv mě doma čekalo na vyzkoušení mnoho pleťových krémů, ale bohatě si vystačím pouze s touto jedinou lahvičkou. Taktně jsem tedy krémy věnovala a snad mi to prominou, že bergamot vyhnal z koupelny všechnu pleťovku, kterou jsem měla nastřádanou.

Královskou péči s bergamotem můžete zakoupit na oficiálních stránkách Saloos.cz.

Co na novou královskou péči říkáte? A máte v oblibě svěží citrusové vůně?

15 komentářů:

  1. bergamot jako vůni mám moc ráda, dávám si ji do aroma difuzéru :) saloos ale nekupuji, nespadá bohužel mezi moje oblíbené značky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bez ní neumím fungovat, používám ji ze všech značek nejraději a také nejčastěji :-)

      Vymazat
    2. Hezká recenze, ráda Bergamot zkusím, kosmetiku od Saloos mám moc ráda, plno věcí má CPK nebo CPK Bio, hlavně skvěle.funguje a krásně voní, tak proč kupovat 3x dražší značky. ��

      Vymazat
  2. My skin is oil prone skin so I think it will be suitable for my skin! Thanks for sharing!

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám vůní bergamotu moc ráda. A tohle sérum se mi líbí.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně se povedla a je z pleti cítit ještě dlouho po aplikaci :-)

      Vymazat
  4. Tento produkt se mi velice zamlouvá. :) Budu muset se po něm podívat.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Saloos jako značku mám moc ráda. Musím říct, že mě tenhle produkt láká. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já značku miluju, není den kdy bych ji nepoužila, takže už bez ní nemohu fungovat. Hodně mi pomáhá na problematickou a citlivou pleť :-)

      Vymazat
  6. Mám rada svieže citrusové vône a tiež produkty od Saloos :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  7. Už jen ten název Královská péče mluví za vše, samotný design produktu je také dokonalý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně je to jejich nejlepší počin, opravdu doporučuji :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!