27. srpna 2020

Novinky od Ryoru

Pokud jste nevěděli, že značka Ryor nabízí krémové deodoranty, tak teď už to víte. Vyvíjely se dlouhé dva roky, takže už podle toho předpokládám, že budou účinné. Samozřejmě vymyslet a otestovat nový produkt něco zabere, nic není ze dne na den. V Ryoru za tu dobu zvažovali, zda jít do deodorantu nebo antiperspirantu. Zatímco antiperspirant pocení omezí, deodorant pouze voní a přebije zápach. Proti pocení se obvykle využívá aluminium, ale jak udělat přírodní antiperspirant, který funguje a zároveň i voní? V Ryoru se s tím ale poprali znamenitě a vytvořili deodoranty bez hliníku, jedlé sody a alkoholu, navíc s krásnými vůněmi. Neovlivňují tak přirozenou funkci pocení a neucpávají kožní póry.



Deodoranty jsou krémové, ale nezanechávají takový ten nepříjemný pocit v podpaží, kdy se vytvoří nepříjemná hutná vrstva a bojíte se obléci tričko, abyste si ho zbytečně neumastili. Deodoranty nezanechávají žádné stopy na oblečení, a to ani na tom bílém. Jde o lehounký fluid, který se do podpaží po pár minutách vstřebá a neobtiskne se do oblečení. Když si sáhnu do podpaží během dne, bylo suché a voňavé, takže za mě paráda. 
Konzistence není ani příliš řídká, ani hutná, takže se vytlačuje snadno dírkami pod uzávěrem. Moc jsem se s takovým typem deodorantu nesetkala, většinou mám zkušenosti jen s klasickými tuhými nebo naopak tekutými deodoranty v kuličkovém provedení.

Vzhledem k tomu, že jde o deodorant, tak musím uznat, že funguje tak trošku i jako antiperspirant. Pocení potlačí a ještě podpaží příjemně provoní. Vůně je hodně zajímavá a je to jako bych si do podpaží stříkla parfém.

Deodoranty se prodávají v 50 ml balení a vyjdou na cca 142,- Kč. Na výběr je dámská verze a verze pro pány. Dámská verze voní hodně jemně, květinově, pánská je svěží a typicky pánská vůně. Mě voní obě varianty a nemáme s přítelem problém si je půjčovat. Když použijete pánskou verzi, rozhodně nebudete vonět jako chlap. Vím, že kosmetika by se neměla skrze hygienu a bakterie půjčovat, ale my si doma půjčujeme všechno kromě zubního kartáčku, takže v tom problém nevidím.
Příteli deodorant vyhovoval a pochvaluje si ho asi nejvíce ze všech, co jsme doma zatím měli. Přesněji řečeno z něj byl nadšený. Podpaží měl suché a voňavé i po cca 10 h v třicetistupňovém vedru a při manuálním pracovním nasazení. I tak se u nás doma testuje, zkrátka se musíme navzájem očichat a zjistit, jak si deodorant stojí. Vadí mi jen jediná věc. Nevím z jakého důvodu, ale přítel sahá mnohem častěji po mé dámské verzi než po té pánské. Buď mu více voní nebo ho má prostě jen blíže po ruce, je mi to záhada. 

Určitě je dobré zmínit, že deodoranty fungují na každém z nás jinak. Co vyhovuje mě, nemusí sedět vám a naopak. Je určitě rozdíl v tom, co děláte, jakou máte pocení dané geneticky a jaké máte tělesné proporce. Každý jsme zkrátka originál, máme jiný denní režim a i to ovlivňuje účinnost deodorantu. Není tedy nic jednoduššího, než deodoranty vyzkoušet a přesvědčit se na vlastní kůži, zda sednou nebo ne. My je podrobili velkému zátěžovému testu a obstály na jedničku. 

Další letní novinkou je rozjasňující oční krém s peptidy. Pokud už je vám kolem třiceti a oční krémy jste ještě nezařadili do pravidelné rutiny, tak zpozorněte. Oční okolí je totiž hodně citlivé a při mazání obličeje pleťovým krémem se na ně často zapomíná. Tvoří se zde mnohem více vrásky, kterých už se pak horko těžko zbavujeme, pokud zapomínáme na prevenci. Právě prevencí totiž oddálíme výskyt vrásek a kruhů pod očima. Když už je pak máme, většinou s nimi nic moc nenaděláme.
Oční krém je neparfémovaný, takže nedráždí citlivé oči. Je lehounký a rychle se vstřebává. Má netradiční velké 30 ml balení, obvykle mají oční krémy jen 15 ml a ještě jsou v tubičce. Déle tak vydrží a balení je i hygieničtější.
Používáte přírodní deodoranty? A nezapomínáte na citlivé oční okolí?

12 komentářů:

  1. Přírodní deodorant jsem zatím neměla, ale čím dál tím víc mě lákají. Co se týká značky Ryor, vždycky jsem jejich produkty používala ráda, zejména teda ze skin care řad :) Takže když se mi do ruky deodorant dostane, myslím, že nebudu zklamaná :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zklamaná určitě nebudeš. Deodorant funguje, takže budeš nadšená :-)

      Vymazat
  2. Já přemýšlela, že zkusím deodorant od RYORU, tak uvidíme :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli do něj půjdeš, tak dej pak vědět, jak ti vyhovuje :-)

      Vymazat
  3. Deodorant mě rozhodně zaujal a budu ho muset vyzkoušet. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. O těchto deodorantech jsem už někde četla, a musím říct, že mě zaujaly , ale já deodoranty moc nepoužívám. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je používám hlavně přes léto, když jsou vedra, v zimě si na ně ani nevzpomenu a nepotřebuju je :-)

      Vymazat
  5. Produkty bych určitě ráda vyzkoušela, už jen proto, že s touhle značkou nemám zatím žádné zkušenosti. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kolegyně si tento deodorant kupovala a byla s ním hodně spokojená. Já jsem k němu pouze přivoněla a voní krásně :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!