7. září 2020

Prodloužení opálení s pořádnou dávkou hydratace od Klorane

Že je hydratace v péči o tělo důležitá, o tom není pochyb. V létě to platí dvojnásob a troufám si říci, že po skončení dovolené a s příchodem podzimu je to ještě důležitější. Na dovolené se většinou mažeme opalovacími krémy, po návratu ze sluníčka mléky po opalování a bereme to jako samozřejmost. Jakmile se ale dostaneme domů, mnohdy na tento důležitý krok zapomínáme, pak se nehezky sloupeme a bronzová pokožka je ta tam. 
Pokožku celého těla bychom tedy měli mazat po celý rok a zejména po létě, abychom ji z neustálého vystavování na sluníčku dostali zpět do pohody.
Řada Klorane Cupuaçu Listy fíkovníku

Nechci tady kázat, když sama mazání trošku flákám. Už někdy na jaře se mi do rukou dostalo tělové mléko od značky Klorane. Konkrétně se jednalo o tělové mléko Klorane Cupuaçu Květy cupuacu. A nadchlo mě už po prvním namazání. Bylo hezky hutné, přesto se vstřebalo ihned, hydratovalo do hloubky a na dlouho, bez mastného pocitu. Bylo to tělové mléko s velkým T a plusové body jsem dala i pumpičkovému balení, které bylo hodně vychytané. Záměrně píši v minulém čase, protože jsem jej měla spotřebované za několik týdnů a jak mám většinou tělové mléko na rok, protože mě nebaví, toto jsempoctivě mazala každý večer po koupeli a ráno před odchodem do práce. Nerada jsem se loučila s prázdným obalem, tak jsem se koukala, kde ho mají k dostání. Narazila jsem na něj na Notinu a překvapivě mají tělová mléko asi v šesti dalších variantách. Zkusila jsem pro změnu mléko s listy z fíkovníku  a doufala jsem, že bude stejně skvělé. A také že bylo a ještě vlastně stále je. Pokud tedy srovnám obě verze, toto je tekutější a hydratace je o stupeň nižší, nicméně pořád hydratuje dostatečně a přináší pokožce okamžitou úlevu. Pokud po koupeli cítíte pnutí nebo štípání, s natřením vás toto vše opustí.
Fajn je, že si můžete vzít na zkoušku malé 75 ml balení, pak je na výběr ještě toto klasické 200 ml a při velké spokojenosti rovnou obří v 400 ml. Cenově není zase tak výhodné, vyjde úplně stejně, jako byste vzali dvě menší, ale zase nemusíte kupovat stále dokola, protože déle vydrží. 

A jelikož hydratace je důležitá už při samotném sprchování či mytí, vzala jsem si rovnou celou sadu, kterou doplňuje vyživující sprchový gel Cupuaçu Listy fíkovníku a tuhé mýdlo Cupuaçu Listy fíkovníku. Na sprchovém gelu není nic převratného a hydrataci při sprše až tak nepoznáte. Určitě nějakou funkci zastanou, ale jde spíš o váš vnitřní pocit. Tělová mléka jsou ale pecka a chybu s nimi neuděláte. Mýdlo je fajn a při mytí rukou nemáte takový ten suchý vrzavý pocit rukou, jako u některých "nepřírodních" mýdel. Navíc dlouho voní po celé koupelně a skoro neubývá, i když je používáte na mytí místo sprcháče. Já je používám pouze na ruce, ale přítel nemá sprchové gely rád a už roky používá na mytí pouze tuhá mýdla. Vždycky, když má nějaké výhrady, tak se ozve. U tohoto se neozval, což beru jako fakt, že je všechno v pořádku.
Tuhé mýdlo Cupuaçu Listy fíkovníku

Parfemace všech tří produktů je hodně jemná a fíky moc nepřipomíná. Přece jenom nejde o ovoce, ale listy. I tak je vůně ale příjemná a bude vás bavit. 
Většinu tělových mlék, co jsem vyzkoušela, byla hodně tekutých a chvíli po namazání už po něm nebylo ani památky, na druhou stranu másla jsou pro mě na tělo moc hutná a nebaví mě to dlouhé čekání, než se budu moci obléknout do pyžama. To se pak na mě nalepí a abych se toho vyvarovala, upřímně se raději nemažu. S Klorane jsem ale svoje návyky změnila a mazání mě i baví. Po dvou dobrých zkušenostech postupně vyzkouším i ostatní varianty a u této značky určitě zůstanu. V minulosti mi moc nesedla jejich vlasovka, ale tělová péče je skvělá a mohu ji s klidným svědomím doporučit.

Jak pečujete o svoji pokožku po létě vy? A znáte značku Klorane?

14 komentářů:

  1. Značku Klorane moc nepoznám, ale celkom ma zaujala. Ja keďže som skoro celé leto sedela v práci a pri vode som bola až raz, až tak detailne o pokožku nepečujem.. ale kúpila som si teraz jeden krém od neutrogeny ako keby našľahaná pena a je skvelý.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Našlehané krémy nebo másla jsou skvělé, měla jsem jich už spoustu od přírodních značek :-)

      Vymazat
  2. Ještě jsem nic od Klorane nezkoušela. :) Docela mě i láká.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. Tělová másla také moc nemusím přesně z toho důvodu, jaký sama uvádíš. :D Značka a produkty ale vypadají skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Značku poznám, ale ještě jsem od nich nic neměla. Docela se mi líbí a už jsem po ní párkrát pokukovala. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tělová mléka umí, doporučuji začít právě s nimi :-)

      Vymazat
  5. Já od nich zkoušela šampóny, aby fajn. A několikrát jsem se k nim i vrátila :-)

    Produkty značky Fit-day

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla jen řadu s chininem proti vypadávání vlasů :-)

      Vymazat
  6. Aká pekná ružová kolecia! Od Klorane som ešte stále nič nevyskúšala :/ ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem se letos vůbec neopálila a upřímě jsem za celé léto na sebe nedala ani jedinou kapku opalováku. Ne že bych byla zalezlá doma, to rozhodně ne ale tady v Anglii kde žiji, mi přijde že léto snad ani nebylo.
    Klorane mám velmi ráda, měla jsem od nich pěči na vlasy a jako musím jen pochválit.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Letos bylo to léto takové všelijaké, ale mě to docela vyhovovalo. Pár dnů na slunění se našlo, trošku jsem barvu chytla, takže za mě spokojenost :-) velká vedra mi dřív nevadila, ale teď už je zas tak moc nemusím :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!