24. září 2020

Pleťová kosmetika Bioten

Značka Bioten se u nás neohřívá moc dlouho, je tedy poměrně nová, neokoukaná a nemá takové jméno, jako jiné zaběhnuté značky. Já ji zaregistrovala nejdříve na Instagramu a pak i při lovení nových kousků v DM drogerii. Bioten vůbec netroškaří a už takhle při uvedení nabízí skutečně velký sortiment tělové, ale především pleťové péče. Vybírat tak můžete z celé řady voňavých tělových krémů či pleťových krémů, ale i přípravků na odličování a čištění pleti. Produkty obsahují přírodní výtažky a z větší části je složení přírodního původu. Můžete si vybrat produkt, který je z 80% přírodního původu, ale klidně i z 97%. Všechny přípravky jsou navíc veganské a nejsou testovány na zvířatech. I cenově nevychází vůbec zle, tak si pojďme značku společně více prozkoumat.

Na první odlíčení je na výběr micelární voda ve dvou velikostech na doma i na cestování. Je určena pro suchou a citlivou pleť s obsahem prebiotik a přírodním šafránem. S odlíčením očí jsem měla trošku problém a chvilku to trvalo, než jsem dostala řasenku dolů. Oční stíny jdou jedním tahem, stejně tak make-up na tvářích, ale pokud si dáváte více vrstev řasenky, zabere vám to více času.
Pokud hledáte větší hydrataci, vybrat si můžete zjemňující čistící mléko. Na vyčištění a odlíčení tváří je fajn, ale pokud s ním budete chtít stáhnout řasenku, na tu je mléko slabé a chová se podobně jako předchozí micelárka.
Fajn je, že mléko už se nemusí oplachovat jako micelární voda a pleť je po něm hezky vláčná a hydratovaná. Samozřejmě i micelární vody oplachovat nemusíte a mnoho z vás to tak určitě nedělá, ale určitě bych to nedoporučovala. Alespoň tedy u těch "nepřírodních". Tyto obsahují přes 90% přírodních složek, takže to oplachování není až tak potřeba. Já jsem na to citlivá a před časem jsem ze své denní rutiny micelárky vypustila úplně. Vždycky mi pak po nich vyskákaly pupínky a dlouho jsem se jich zbavovala. S těmito kousky jsem žádné problémy nezaznamenala, takže na prostřídání s mými oblíbenými odličovacími oleji jsou určitě fajn.


Velmi zajímavým kouskem je čistící micelární pleťový gel. Právě ten vždy používám na dočištění pleti po odlíčení micelárkami nebo odličovacími oleji. Gel je určen pro normální i smíšenou pleť, takže pokud se vám pleť více mastí a trápí vás pupínky, můžete ji zkusit. Prebiotika a výtažky z gdoule o pleť pečují a účinně z ní odstraní všechny zbytky nečistot i make-upu. Gel je skvělý a příjemně voní, pleť dočistí a na celý obličej bude stačit dvě zmáčknutí pumpičkou. Někdo tyto micelární gely používá na první odlíčení, mě sedí až jako druhý krok na dočištění a pak ho ještě opláchnu. Gel je skvělý a doporučuji ho všemi deseti.


Na citlivé oční partie je skvělý vyživující odičovač očí a make-upu. Není dvoufázový, takže pokud někomu vadí mastný film a mlha v očích po odlíčení, bude to pro vás ta pravá volba. Obsahuje přírodní bavlnu a už to je zárukou jemnosti a čistoty. Odličovač je oftalmologicky testovaný, takže pokud třeba nosíte kontaktní čočky nebo jste hodně v oblasti očí citliví, neměl by vám udělat žádné problémy. 
S mými dvěma vrstvami řasenky si poradil dobře, takže jsem neměla žádné problémy jako s micelárkou nebo mlékem. Škoda jen toho malého balení, rychle ubývá.


Pro hloubkové čištění je fajn krémový pleťový peeling s přírodním medem. Textura je horně hutná, krémová a o obrus pleti se postarají jemná zrníčka z meruňkových jader. Pleť nijak nepodráždí, odstraní odumřelé buňky a ještě ji zanechají hezky vláčnou. 


I přesto, že je značka mladá a neprobádaná, recenze jsou na jejich produkty víceméně kladné, takže to s ní vypadá určitě slibně. Omrknout můžete všechno třeba v DM drogerii nebo online na jejich e-shopu.
Kladně hodnotím parfemaci produktů, která není nijak výrazná, takže nedráždí citlivé oči a pleť. Také určitě nezruinuje vaši peněženku, má líbivé obaly a skvěle poslouží. 

Zkoušeli jste už něco od značky Bioten?

20 komentářů:

  1. Tuhle značku bych velmi ráda také odzkoušela. :) Tak snad něco ulovím.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ano, v DM drogeriích a na e-shopu je značka Bioten dobře dostupná :-)

      Vymazat
  2. Ahoj a pěkný den přeji. Ano, novou kosmetickou značku jsem v DMku zarezistrovala, ale zatím nic nezkoušela. Nejvíc mě zaujal peeling a micelárka, asi do toho půjdu. Moc díky za super recenze!! ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až bude možnost, něco vyzkoušej a věřím, že budeš spokojená :-)

      Vymazat
  3. These products are worth a try! Thank you for sharing!
    The Best Wallet Review

    OdpovědětVymazat
  4. I have dry skin type so I think I'll give them a try. Thank you for sharing!
    Cool Style For Cool Men

    OdpovědětVymazat
  5. Značku nepoznám, nic jsem ještě neměla. Ale už jsem u tebe na Instagramu obdivovala ty krásné obaly.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. Obaly jsou jednoduché, přesto poutavé :-)

      Vymazat
  6. ty jo, já su asi slepá. včera jsem v dm byla, ale vůbec jsem značku nepostřehla. Přitom vypadá velmi zajímavě. tak aspoň vím, po čem koukat.

    Přívěšek ve tvaru fotoaparátu

    OdpovědětVymazat
  7. Tahle značka mě hodně láká, určitě v budoucnu vyzkouším :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  8. O značce slyším poprvé, ale moc mě zaujala. Líbí se mi i design :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bioten je nová značka a moc lidí o ní ještě neví. Věřím ale, že brzy bude mít hodně příznivců :-)

      Vymazat
  9. Ten micelární gel bych určitě ráda vyzkoušela, o značce jsem ale zatím neslyšela. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gel je skvělý, já ho používám každý den a už ho mám skoro pryč :-)

      Vymazat
  10. Ježiš, já tě přestanu sledovat, vždy já chci úplně všechno :DDD. Nejvíc mě zaujal čistící micelární pleťový gel. Kdyby odličoval dokonale make-up, tak bych na něj mrkla. Teď miluju gel od Dermacolu Aqua beauty, tak nevím, jestli by ho mohl překonat nebo se přiblížit :D

    Verča ze Ztracena v Praze | NOVÝ BYT, CO TEĎ? ZMĚNA JAK BLÁZEN! | BYDLENÍ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Néé to by jsi přišla o pořádné nášupy a novinky ze světa kosmetiky :-D já gely používám jako druhý krok na dočištění, ale některé holky ho používají i jako první krok místo micelárky, tak věřím, že i takto funguje :-)

      Vymazat
    2. Já se odličuju ve vaně, proto vodičky moc nepoužívám. Jen gely :D

      Vymazat
    3. Nebo vodičky a odličovače používám jen na oči, když mi tam zbyde nějaký bordel :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!