5. srpna 2021

Beauty drink s kolagenem Wetyzo

Beauty drinků už jsem pár zkusila a stejně jako v případě Wetyzo mi šlo především o hlavní složku -  kolagen. Ten je sám o sobě bez chuti a západu, ovšem v beauty drincích má většinou výbornou chuť a nemusíte se do užívání nutit, jako u některých doplňků stravy. 
Výživa zevnitř je hodně důležitá, stejně jako přiměřená péče o zevnějšek. V jakém stavu je totiž naše pokožka, za to mnohdy může právě strava, dostatečný pitný režim a spánek. Ale také bohužel stres a prostředí, ve kterém žijeme. Poslední dva faktory se na pleti či vlasech podepisují spíše negativně, proto je třeba se obklopit těmi správnými prostředky, aby bylo naše tělo v rovnováze a prospívalo zevnitř i zvenčí. 



Beauty drink, jak už napovídá název, přispívá ke zlepšení stavu vlasů, nehtů i pleti. Wetyzo je instantní nápoj s kolagenem a celou řadou vitaminů. Jde o produkt 2v1, kdy nemusíte užívat zvlášť kolagen a k tomu ještě jiné doplňky stravy na vlasy nebo nehty. Já když musím polykat nějaké tabletky, jsem z toho otrávená předem. Denně musím užívat hořčík, proto si vždy vybírám formu, která mi chutná. Naštěstí se dá pořídit v šumivých rozpustných tabletách nebo dokonce prášku, který si nasypete přímo do pusy bez zapíjení. Na tabletky často zapomínám a účinek se tak u mě nikdy nedostaví. U doplňků stravy je totiž pravidelnost na místě a to samé platí platí i pro beauty drinky. 

Jednotlivé pytlíčky drinku Wetyzo jsou skladné a můžete je tak mít nejen doma, ale klidně i v práci nebo kdekoliv na cestách. Vždy si stačí předem naplánovat, na kolik dní se chcete vzdálit a kolik pytlíčků si zabalíte sebou. Já si rozvrhla víkendy na doma a pracovní dny do práce, abych nevynechala jediný den.


V jedné dávce je 4,5 g kolagenu a jedno balení beauty drinku obsahuje celkem 30 sáčků, takže vystačí přesně na měsíc. 



Co se týče složení, tak to je nabité 33 účinnými látkami. Některé mi nic neřeknou podle názvu, jako třeba L-glycin, L-prolin, L-hydroxyprolin, L-lvsin, L-arginin, L-glutamin a vlastně všechny s předponou L. Známý je ale například vitamin A, B, C a D, biotin, zinek, selen, měď, vláknina a mnohé další.

Kompletní složení jsem opsala přímo z pytlíčku drinku: methylsulfonylmethan, L-glycin, L-prolin, L-hydroxyprolin, L-lysin, L-gletamin, vitamin C - kyselina L-askorbová, L-alanin, regulátor kyselosti - kyselina citronová, L-cystein, L-methionin, L-leucin, L-arginin, protispékavá látka - uhličitan hořečnatý, glukonát zinečnatý, extrakt z bambusových výhonků 70%, L-isoleucin, L-valin, Tremella extrakt z plodnice 10:1, hyaluronan sodný, přírodní aroma, L-asparagová kyselina, L-histidin, L-fenylalanin, L-serin, L-threonin, L-tyrosin, pantothenát vápenatý, barvivo: červená řepa, glukonát manganatý, niacin, pyridoxin-hydrochlorid, L-seleno-methionin, glukonát měďnatý, sladidla: thaumatin, steviol glykosidy, thiamin-hydrochlorid, riboflavin, D-biotin, kyselina listová, kyanokobalamin.

Drink má sympatickou červenou barvu a chuť je ovocná, připomíná maliny a jahody. Není to typická sladká chuť limonády z obchodu, ale je trošku nezvyklá. Zkrátka si musíte představit, co za vitaminy a různé látky v drinku jsou, takže chuť je tím hodně ovlivněna. Vůbec ale neříkám, že drink není dobrý. Dokonce už se vždycky těším ráno do práce, až si dám svoji "dávku".
 Dala jsem ochutnat i příteli a moc se na to zpočátku netvářil. Dala jsem mu na stůl sklenici i s brčkem a čekala, co se bude dít. Po prvním ochutnání mu to přišlo zvláštní, ale když jsem sbírala ze stolu prázdnou sklenici, pochopila jsem, že mu asi drink také chutnal. Když zkrátka chlapovi řeknete, že je to úžasný koktejl na všechno, vypije vám cokoliv. A to nemusí ani jít ani o alkohol...

Když už jsme u toho brčka, určitě je fajn je mít po ruce nebo alespoň lžičku na promíchání. Drink sice nijak nehrudkovatí a netvoří se usazeniny, ale je lepší na začátku vše promíchat a pak chvilinku vyčkat, až se vše zcela rozpustí. To ale zabere ani ne minutku.


Pokaždé, když s nějakým kolagenovým nápojem začínám, tak se mi po cca dvou týdnech hodně zlepší pleť. To platí po celou dobu užívání a většinou když kůru ukončím, pomalu ale jistě se mi zase začnou objevovat pupínky. To jsem vypozorovala u růzých značek a ani Wetyzo není výjimkou. Drink piji pravidelně už přes měsíc a jestli se mi vytvořily dva pupínky, je to úspěch. Většinou jich mám totiž do týdne několik.
Něco tedy na těchto zkrášlujících nápojích skutečně je a pokud máte možnost a chuť je užívat a máte problematickou pleť, určitě je zkuste. Pomohou a ještě si pochutnáte.

Na beauty drink můžete kouknout na stránkách Eshop.wetyzo.cz. Co je ještě nutné zmínit, jedná se o český produkt, takže i v tomto ohledu je značka sympatická.

Zkoušeli jste už nějaké nápoje s kolagenem?

6 komentářů:

  1. Pokud se netvoří pupínky, je to super a ta chuť může být taky fajn :)
    Já jsem tedy věrná krystalickému :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chutná skvěle a na pupínky mi pomáhá, jinak jich mám na obličeji poseto docela dost :-)

      Vymazat
  2. To je super nápoj, já teď mám doma taky kolagenový nápoj a už ho musím vyzkoušet 😍 jsem zvědavá, jestli se mi taky zlepší pleť, jako tobě. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě doporučuji pravidelně pít, na pleti je to hodně znát, ale je to všechno dlouhodobého rázu :-)

      Vymazat
  3. Nápoje s kolagenem jsem ještě žádné nezkoušela, ale vypadá to zajímavě. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za sebe mohu doporučit, mám se všemi i s tímto samé dobré zkušenosti :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!