24. srpna 2021

Přírodní parfémy COLABO

Ať už dáváte přednost ovocným nebo květinovým vůním, u těch od značky Colabo si jistě vyberete svého favorita. Já mám nejraději kombinaci obou, tedy ovocné květinovky, které se hodí pro každou příležitost i denní dobu. 


Ylang Ylang je hlavní složkou vůně Oriental. Tuto složku jsem si oblíbila celkem nedávno v jedné masce na vlasy. Voněla tak úžasně, že teď ylan ylang vyhledávám i v parfémech. Ylang ylang je tropický strom nazývaný kananga vonná a ne nadarmo se mu přezdívá královna parfémů. Esenciální oleje z květů jsou přidávány i do mnoha světoznámých parfémů a najdete ho například v N°5 od Chanelu. A pokud jej doma máte, jistě mi dáte za pravdu, že je to opravdu síla, co se intenzity týče. Díky tomu je i vůně Oriental  hodně smyslná a výrazná. Je to spíše sladší vůně, připomíná hodně vanilku, přesto má svěží citrusové tóny.


Pro milovníky květinových tónů je tu vůně Floral. Je z ní cítit damašská růže, která poté přechází hodně do ovocna díky černému rybízu. Co se týče intenzity, tak je jemnější než předchozí Oriental, ale i tak je to moc příjemná a nositelná vůně. 


Vůně Colabo jsou veganské, netestované na zvířatech a komponenty jsou z recyklovatelných materiálů. Moc se mi na obalech designově líbí dřevěné uzávěry.

Všechny vůně značky Colabo jsou k zakoupení na e-shopu Kupkosmetiku.cz. Vůně stojí necelé čtyři stovky, což je velmi sympatické cena za velké 100 ml balení a ještě k tomu provedení EDP. Není to tedy žádná toaletka co vyprchá, ještě než se dotkne kůže. 
Za sebe volím rozhodně jako favorita verzi Oriental, voní opravdu božsky. Každému ale voní něco jiného a třeba zrovna vám by více voněla vůně Floral. Každá máme zkrátka jiný nosánek, za mě jednoznačně vyhrává orientální ylang ylang.


Kterou variantu byste si vybrali vy? A jakému typu vůní dáváte přednost?

6 komentářů:

  1. O vůních jsem slyšela na instagramu a určitě je pořídím jako dárky na Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak po té ovocné bych sáhla hned, vypadají krásně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle se mi líbí. :) Ty vůně, nejvíc mě zaujala ovocná.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!