26. června 2017

Čokoládová slast od Faith in Nature

Kdo mě zná, tak se asi hodně diví, proč jsem si od značky Faith In Nature vybrala právě čokoládovou řadu. Čokoláda mi totiž nechutná a nejím ji. Celkově sladké moc nemusím. Paradoxně ale miluji sladkou vůni v kosmetice. Čokoláda, vanilka, kokos, sušenky, ... zkrátka všechno pěkně slaďoučké. A i přesto, že jsem spíše na "slanosti", šampon s vůní solených brambůrků nebo makových krekrů by pro měl nebyl to pravé ořechové. 
Pojďme se tedy podívat, čím mne dostala tato čokoládová řada v péči o vlasy. Rozdělejte si čokoládu a užijte si dnešní článek.



Čokoláda mi voněla už z obrazovky počítače, když jsem navštívila e-shop Bio4body.cz, odkud čokoládovou řadu  šamponu a kondicionéru mám. 
Regenerační šampon s extraktem z bio kakaa a vanilky je určen na všechny typy vlasů a na každodenní mytí. A pro tu úžasnou nasládlou vůni ho skutečně budete chtít používat každý den. 
Navíc obsahuje mořskou sůl pro posílení vlasů a výtažek z šalvěje, který oceníte, pokud vás trápí lupy. 
A podle názvu značky ani nemusím připomínat, že složení je pouze přírodního původu. Neobsahuje samozřejmě silikony.
Vlasy si většinou myji obden a když se zrovna přes víkend nikam nechystám, vydržím si je nemýt i 4 dny. Po těch dvou dnech jsou už trošku mastné, tak je jednoduše stáhnu do culíku a mám pokoj. Vlasy tak nechám alespoň odpočinout.
Dobré je mýt si vlasy dvakrát po sobě. Napoprvé z nich smyjete mastnotu, zbytky stylingových přípravků, jako je tužidlo nebo lak. A napodruhé je budete mít nadýchané jako pírko. Vlasy se mytím pouhým šamponem "otevírají" a tak je třeba je následně "uzavřít" kondicionérem, maskou nebo vyživujícím olejíčkem. Důkladnou péči je také potřeba věnovat jejich vysušování. Je potřeba je jen lehce vysušit ručníkem a vymačkat z nich přebytečnou vodu, žádné silné drhnutí. Nejlepší je nechat je volně uschnout v turbanu, popřípadě potom je jen lehce dofoukat fénem. A nikdy nechoďte spát s mokrou hlavou! Konečky se tím mohou polámat.
Pro někoho může být dvojité mytí otrava, ale věřte mi, že na kvalitě vlasů to bude znát. Ostatně doporučují to i vlasoví odborníci. 

Složení: Aqua, Ammonium laureth sulfate, Maris sal, Polysorbate 20, Cocamidopropyl betaine, Theobroma cacao extract, Salvia officinalis leaf extract, Vanilla planifolia fruit extract, Ascophyllum nodosum powder, Melaleuca alternifolia leaf oil, Potassium sorbate, Sodium benzoate, Citric acid.



Kondicionér je neodmyslitelnou dvojkou k šamponu, aby byly vlasy po umytí krásně hebké a šly snadno rozčesávat.

Složení: Aqua, Cetearyl alcohol, Brassica campestris seed oil, Theobroma cacao extract, Salvia officinalis leaf extract, Vanilla planifolia fruit extract, Melaleuca alternifolia leaf oil, Cetrimonium chloride, Sodium benzoate , Potassium Sorbate, Citric acid.


Všechny tyto přípravky zakoupíte na e-shopu Bio4body.cz, cena je za obvyklé 250 ml balení 129,- Kč za kousek. Značka Faith in nature není jenom o čokoládě, Můžete mít i další varianty, jako kokos, levandule, vodní meloun, růže, citron, aloe vera a mnohé další. 

Jak to máte s čokoládou v kosmetice a máte nějakou zkušenost se značkou Faith in Nature? A jak se o vaše vlasy staráte vy?

6 komentářů:

  1. Taky mám raději slané věci, ale vůni čokolády mám v kosmetice moc ráda. Tuto kosmetickou značku vidím poprvé. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tato řada na vlasy je skvělá, určitě i ostatní musí vonět moc hezky :-)

      Vymazat
  2. Značku nepoznám, ale vyzerá fakt skvelo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, stále se moc neorientuji ve složení z důvodu, že často mění jen trochu názvy nebo to jsou třeba mírně "lepší" náhražky.. Víte někdo, jak je na tom Ammonium Laureth Sulfate, který zde je oproti klasickému Sodium Laureth Sulfate, který je považován za jedno z největších dráždidel? Děkuji! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve složení asi tápeme každý, stejně jako já :-) zkoušela jsem něco vyhledat a ALS funguje jako pěnidlo a čistič, které je šetrnější náhražkou SLS a je povolen i v přírodní kosmetice. Je to pořád chemická látka, ale bez negativních dopadů na naše zdraví. Má větší molekuly než SLS, takže nepronikají pokožkou, jsou netoxické, nekarcinogenní a nezatěžují životní prostředí. Podráždění pokožky ALS je závisí na koncentraci v přípravku, ale většinou je koncentrace povolena do 1%...

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!