15. září 2017

Přírodní rtěnka PuroBIO

Když si kupujete rtěnku na e-shopu, je to spíš jako sázka do loterie. Nikdy nevíte, jak bude barva vypadat ve skutečnosti, jak bude vypadat na rtech, jak dlouho vydrží,... zkrátka jestli bude po všech směrech vyhovovat.
Já jsem tato fakta riskla a z obchůdku Biooo.cz jsem si jeden kousek přírodní rtěnky PuroBIO vybrala. Tento e-shop myslím netřeba představovat. Každý nadšenec bio a přírodní kosmetiky ho jistě dobře zná.


Přírodní dekorativní kosmetiky ve svém arzenálu příliš nemám. Zato tělovou a pečující kosmetiku už jinou, než tu přírodní, nepoužívám. Postupem času bych na ni ráda přešla úplně, protože chemie je kolem nás víc než dost. Proto začínám pomalu ale jistě spotřebovávat svoje "nepřírodní" zásoby dekorativní kosmetiky a chtěla bych přejít na šetrnější produkty.

Proto bych začala právě přírodní variantou rtěnky. Tu používám každý den před odchodem do práce. Říká se, že žena nevědomky spolkne za svůj život okolo 2,5 kg rtěnky. No a já si na zdravou stravu docela potrpím...

Rtěnka PuroBIO v odstínu 02 Nude Look má růžovou barvu a je úžasné krémové konzistence. Díky této konzistenci vám rty dokonale zvláční a dostanou i jemný lesk, ačkoliv rtěnka neobsahuje žádné třpytivé částečky a na první pohled vypadá matně. Třpytivé rtěnky mám ze všech nejraději. S matnými jsem se nijak nezkamarádila, mám ráda, když odstín odráží světlo. Působí to mladistvě a přijde mi, že matné rtěnky trošku přidávají na věku. Ale to je pouze můj názor. I matné rtěnky mají spoustu příznivců. 
Složení je bez silikonů, alkoholu, parabenů či glycerinu. Zabarvení je dáno minerálními pigmenty, se kterými už nějaké zkušenosti mám. Co se týče výdrže, minerální make-up vždy držel jako přibitý. Ne jinak tomu je i v případě této rtěnky. Rtěnka vydrží v průměru okolo 5 hodin, poté je třeba nános opakovat. Záleží ale také na tom, kolik nánosů na rty nanesete a jak sytou barvu chcete mít. Já nanáším většinou větší vrstvičku, aby rty vynikly.

Složení: Ricinus Communis Seed Oil, Hydrogenated Castor Oil Dimer Dilinoleate, Coconut Alkanes, Euphorbia Cerifera Wax, C10-18 Triglycerides, Cl 77742, Mica (CI 77019), Stearyl Behenate, Cl 77891, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Coco Caprylate/Caprate, Cl 77007, Cl 77491, Glyceryl Rosinate, Parfum, Tocopherol.




A takto už barvička vypadá na rtech: krásná sytá růžová barva, udělá vláčné rty, které nelepí, nikde se neslévá,... zkrátka splňuje přesně to, co od rtěnky očekávám. Na to, že jde o přírodní rtěnku, obstála dobře a s výdrží porazila i konkurentky z drogerie. Navíc jde o odstín, který vám opticky vybělí zuby.
Tuto rtěnku v růžovém odstínu a ještě i další barevné varianty můžete zakoupit tady. Ostatní dekorativku od této značky, ale i spoustu dalšího můžete omrknout na e-shopu Biooo.cz. 


Nákup této rtěnky rozhodně není šlápnutím vedle. Byla to moje první zkušenost se značkou PuroBIO vůbec. Se rtěnkou mi přišel ještě vzoreček BB krému a také mě docela zaujal. Na pleti nebyl ani znát, jak byl lehounký. Do budoucna bych chtěla od značky vyzkoušet i jiné věcičky a zřejmě začnu právě BBčkem. Máte také něco od PuroBIO, co byste mi mohli doporučit?

Jaké odstíny rtěnek máte nejraději? A zkoušely jste už nějaké přírodní?

19 komentářů:

  1. PuroBIO jsem ještě nezkoušela, odstín je krásný a dobře ti sedne. To s tím, kolik žena v průměru sní rtěnek, je vtipné a zároveň alarmující :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to hodně zarážející, ale něco na tom asi bude. Když rtěnka na rtech nevydrží, kam se asi ztratí? Co se neobtiskne, tak prostě zbaštíme. A myslím, že toho spolkneme mnohem víc, radši na o ani nemyslet :-)

      Vymazat
  2. Veľmi pekný odtieň ♥ Ako stvorený na jeseň °₊·ˈ

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
  3. Mne sa páčia take odtiene ako nude a môžu byť ladené do ružova až fialova a tento odtieň je tiež veľmi pekný a páči sa mi aj logo na tej striebornej otočnej časti:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psala v předchozích článcích, balení pro mě není až tak důležité. Ale zase musí trošku vypadat, aby mě zaujalo. Co mě dostalo, tak určitě váha rtěnky, teda spíš obalu, je docela těžký :-)

      Vymazat
  4. Je to vážně moc pěkný odstín, moc ti sluší:)
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, je to fajn kousek, rozhodně patří mezi oblíbence :-)

      Vymazat
  5. Hezký, jemný odstín. Tuto značku jsem ještě nezkoušela.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na výrazné rudé rtěnky mě neužije :-) a i toto už je pro mě docela výstřelek :-)

      Vymazat
  6. Od PuroBio rtěnku vlastním, v tmavém bordó odstínu, a tedy kromě opravdu intenzivní barvy s matným efektem, které můžu, byla koupi lehce zklamáním, o toliko proklamované krémové konzistenci jsem si u svého kousku musela nechat jen zdát a na rtech je cítit velmi suchá...

    Jinak co se týče toho "pořekadla," že žena za svůj život spolyká na 2,5 kila rtěnky, je to dle mého názoru dost přitažené za vlasy. Když si představím, že průměrně má jedna rtěnka tak kolem pěti gramů, tak to vychází na šílených 500 vypotřebovaných kousků a fakt by mě zajímalo, kdo tohle za život stihne. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě rtěnka sedla dokonale, ale každému sedí něco jiného, to je jasné :-) s tím pořekadlem, přiznávám, je to trošku nadsazené a 500 rtěnek asi žádná žena za život nespotřebuje, to by musela být opravdu velký maniak :-)

      Vymazat
  7. Odstín rtěnky je nádherný. Kromě červených odstínů, které jsem si teď oblíbila, tak přesně takovéhle zbožňuji. Máš to krásně nafocené :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) já jsem do červených odstínů nedospěla a obávám se, že ani nedospěju. Nemám na to odvahu a ani mi to nesluší...

      Vymazat
  8. Veľmi sa mi páči odtieň rúžu - je naozaj krásny. Bio značky preferujem, vyhovuje mi, že nemajú umelé prísady a väčšinou po nich nemám alergické reakcie. :) Krásny článok. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda neměla (musím zaklepat do stolu) nikdy alergickou reakci ani se rtěnkami z drogerie, natož s těmi přírodními, to snad ani nejde. Ale když si mohu při dnešní široké nabídce vybrat, určitě raději sáhnu po přírodním kousku :-)

      Vymazat
  9. No přesně! Taky občas trnu, co vlastně přijde za barvu. A nutno podotknout, že někdy je to diametrálně odlišné od fotky na e-shopu... Ne tedy konkrétně BIOOO.

    2,5 kg rtěnky...? No sakra... To zní až děsivě!

    Ten odstín je každopádně nádherný a moc ti sluší! A umím si ho představit i na sobě! :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně a nebo vybírat rtěnku z tištěného katalogu, to je snad ještě horší než špatně nastavené barvy na monitoru :-) s tím snědeným množstvím je to asi trošku přestřelené, ale když se člověk zamyslí, kolik toho člověk omylem sní, hrůza :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!