21. června 2020

Netradičně tradiční kosmetika

Denně se setkáváme s kosmetikou, která pro nás představuje běžnou denní rutinu. Jako první bych mohla zmínit sprchový gel, ústí vodu, masku, parfém a mnoho dalšího. Existuje ale i kosmetika, která tyto tradiční kousky v používání trošku boří. Místo sprchového gelu můžeme mít sprchovou pěnu, ústní voda může být černá, stejně jako jsou trendy černé zubní pasty, parfém může být olejový nebo dokonce tuhý a plátýnková maska nemusí být nutně nasáklá sérem, ale suchá a můžete si ji tak vytvořit podle svého gusta. 



A právě suchou plátýnkovou maskou bych začala, protože mezi všemi těmi plátýnky, které jsem doposud poznala, je asi nejvíce netradiční. Vyzkoušela jsme už různé designy, přes zvířátka až po malinkaté plátky ovoce, ale suchá maska? Vždyť právě o tom to je, dát si na obličej masku se sérem, aby si z ní pleť vytáhla co nejvíce je potřeba.
Inertní nanovlákenná maska ale funguje na úplně jiném principu. Maska sama o sobě neobsahuje žádnou tekutinu a tím pádem ani aktivní látku. Ovšem díky nanovláknům připraví pleť na vstřebání maximálního množství vašeho oblíbeného séra nebo krému. Maska se tedy používá tak, že si nejdříve pleť vyčistíte, poté nanesete svůj oblíbený krém nebo sérum a masku pak na pleť přiložíte.
A překvapením pro mě byl i fakt, že je maska vyrobená v česku.


Maska nepatří zrovna k nejlevnějším, přestože je suchá a neobsahuje žádné sérum. Troufám si ale říci, že ji jako "nosič" pro své oblíbené sérum můžete použít vícekrát. Stačí ji vždycky omýt, nechat uschnout a používat, dokud na to bude stačit a nerozpadne se. Plátýnko je ale pevné a věřím, že poslouží delší dobu.

Sprchové pěny dřív nebyly samozřejmostí, dnes už se dají sehnat i na čištění obličeje nebo intimní hygienu. Musím uznat, že jsou příjemnou alternativou sprchového gelu, protože jsou sametově jemné a mytí je s nimi mnohem příjemnější a zábavnější. Kdo by se nechtěl mýt něčím, co připomíná šlehačku? Sprchová pěna /kili·g/ je jemná, přesto hustá a pokožku provoní možná více, než klasický sprcháč. 
Pěna voní božsky sladce po zmrzlině a provoní při mytí celou koupelnu. 
Díky praktickému pumpičkovému balení ji ale klidně můžete používat i jako mýdlo v kuchyni, to už záleží na vás.



Jelikož ráda zkouším zvláštnosti i v zubní hygieně, černá ústní voda Ecodenta mi nemohla chybět. Od této značky jsme měla i černou zubní pastu a chuťově byla moc dobrá, stejně jako tato ústní voda. Kdy se tak zamyslím, tak v ústní vodě experimentuji opravdu hodně, protože už mi koupelnou prošla třeba černá zubní niť, tablety místo pasty nebo slaná pasta od Weledy, která byla asi tím největším překvapením. Na tu chuť si musíte zvyknout a přesto že není vůbec dobrá, musíte ji mít z nějakého důvodu znovu a znovu.
Když vám bude lahvička stát na umyvadle, po pár hodinách si černý prášek sedne na dno a tekutina bude téměř průhledná. Proto je dobré před použitím protřepat a hned bude zase černá jako uhlí. 
Ústní voda má zvláštní balení s úzkou trubičkou uprostřed hrdla. Při používání ji nemusíte nahýbat dnem vzhůru, ale stačí jen uprostřed zmáčknout a do úst vám vytryskne fontánka s vodou, a to je hodně vychytané.


A když už se blíží to léto, v článku nesmí chybět opalovací přípravky nebo parfém v odlehčené verzi ve formě tělového spreje. V létě se snažím používat hodně svěží vůně a k tomu bezesporu patří vůně exotického kokosu. Pokud také patříte mezi milovníky kokosu, tělový sprej Victoria's Secret Pink 24K Coconut je tou pravou volbou.
Není to zrovna malé kabelkové balení, o to víc ale vydrží.


Opalovací krém už dnes neseženete jenom v mléce, ale i ve spreji nebo takto prakticky v roll-onu Lancaster Sun Sport. Balením připomíná kuličkový deodorant do podpaží a stejně se i používá. Skvělý je hlavně na použití v přírodě nebo při sportování, protože se zbytečně neumažete a prakticky k tomu nepotřebujete žádné větší roztírání. Textura nelepí, nezanechává skvrny a je voděodolná.


Zaujaly vás tyto zajímavé kousky? A máte také doma nějakou kosmetiku, která třeba barvou, použitím nebo balením připomíná něco jiného?

6 komentářů:

  1. Ta ústní voda vypadá zajímavě, ale měla bych neodbytný pocit, že po ní mám černé zuby :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černé zuby vůbec nenechává a to ani žádná černá pasta, kterou jsem vyzkoušela. Spíš naopak, je bělící :-)

      Vymazat
  2. Ach jo, další věc s kokosem :D :D Moje peněženka bude brzo asi dost plakat :D Ty masky mi přijdou hrozně zvláštní. A úplně se asi nepohrnu k tomu si nějakou kupovat. Určitě se ale najdou lidi, kterým bude vyhovovat :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo kokos no, moje závislost je taky :-) maska je zase něco jiného, tak pro změnu proč ne :-)

      Vymazat
  3. Moc mě vše zaujalo! Nejvíc se mi líbí ta černá ústní voda :)
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta mě hodně baví, hlavně to balení je vychytané :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!