2. června 2020

Nové kosmetické štětce

Vybrat kvalitní kosmetické štětce může být někdy oříšek. Obzvláště pokud si je vybíráte online, nikdy nevíte, co vám přijde. Doteď mi v předešlých letech dobře sloužila sada štětců od BH cosmetics, které jsem si koupila na eBay. Po těch letech už to ale chtělo změnu, protože se mi spousta z nich doslova rozpadla vlivem častějšího mytí. Lepidlo uvnitř není navždy a ani štětiny nevypadají jako ze žurnálu věčně. To máme podobně jako s kartáčkem na zuby. 
Zkoušela jsem i levné sady, ale to dopadlo totální katastrofou a přišly mi roztřepené kousky a rukojeť se otáčela, jak byla nekvalitně slepená. Štětce letěly hned do koše a bohužel jsem je nemohla ani nikomu věnovat, protože bych se pak musela stydět. 
Také jste si objednali štětce, které byly na obrázku nádherné a přišel vám spíše odpad?
Od té doby už raději neexperimentuji a připlatím si, protože vyšší cena vám v tomto případě mnohdy zaručí slibovanou kvalitu.

Sada štětců Dermacol

S jistotou jsem sáhla po sadě štětců na líčení očí od Dermacolu ve spolupráci s Petrou Lovely Hair. A když už za nimi stojí jedna z našich nejlepších beauty blogerek, musí být skvělé. A také že jsou. Sada obsahuje 5 štětců na líčení očí, konkrétně D81 na oční stíny, D74 na aplikaci stínů do záhybu oka, zkosený štětec D73 na stínování, D83 na detaily a D82 na blendění. 
Štětce jsou vyrobeny z přírodních štětin a dřevěná rukojeť je tak akorát do ruky. Když už jsme psala o posledních propadácích, u nich byla rukojeť krátká a tak se při líčení smýká v ruce, takže máte stíny nejen na víčkách, ale třeba i kolem nich a to opravdu nechcete.
Tyto mají rukojeť akorát dlouhou a líčení si s nimi neskutečně užívám. Štětiny jsou hezky jemné, nijak se netřepí, zkrátka jsem s nimi maximálně spokojená a nemám co vytknout.
Když si kupujete štětce samostatně, zaplatíte za ně mnohem více, proto je mnohem výhodnější koupit takto pohromadě v sadě. 

Štětce na oči ve spolupráci s Petrou Lovely Hair

Dalšími kousky jsou štětce od značky Diva & Nice Cosmetics. Mým překvapením bylo, že značka, stejně jako Dermacol patří mezi české značky, jen je podstatně levnější. 

Štětce Diva & Nice Cosmetics

Štětce jsou hezky designově barevné nejen na rukojeti, ale i na štětinách. I přes výhodnou cenu můžete čekat vysokou kvalitu. Pracuje se s nimi dobře a kvalitou bych je srovnala s těmi od Dermacolu. 
Levnější štětce jsem riskla a vyplatilo se. Vzala jsme si na zkoušku pouze tři, protože jsem nevěděla jaké budou. S klidným svědomím ale mohu při příští objednávce zkusit i další a sadu těchto hezky barevných štětců rozšířit o nové kousky.

Detail štětců

Obě značky mohu vřele doporučit, jsem s nimi maximálně spokojená a věří, že pokud si je také vyberete, neuděláte chybu.

Které štětce jsou vaše nejoblíbenější a vyplatí se do nich podle vás investovat?

16 komentářů:

  1. Ahoj,
    já už roky používám štětce od Petry. Mám ještě její dvě původní sady (černou a bílou) a pak jsem si kupovala asi před dvěma lety tu sadu ve spolupráci s Dermacolem. Jinak na oči jsou podle mě skvělé štětce od Essence. Jeden stojí cca 30 Kč a jsou parádní. Na tvář jsem si pořídila štětce z Avonu, mají novou řadu, a ty jsou taky hodně povedené, vůbec se to nedá srovnávat s tím, co mívali dřív. Třeba jejich štětec na pudr je úplně boží:-) Psala jsem o nich i u mě na blogu - http://ciculka.cz/stetce-avon/.
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tipy :-) štětec od Essence mám také jeden, oboustranný a také není úplně k zahození, hlavně teda ta cena :-) od Avonu jsme neobjednávala už roky a dřív snad ani štětce neměli :-)

      Vymazat
  2. Ty druhé se mi moc líbí. Já stále objednávám štětce na Ali a vždy jsem spokojená. Mám doma ještě pár štětců od Essence a ty jsou taky fajn.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nalákaly mě právě kvůli designu a krom toho jsou i co se týče kvality skvělé :-)

      Vymazat
  3. Ja som tiež mala kedysi štetce z eBay, ale keď som si kúpila prvý "značkový" štetec, tak až vtedy som zistila, akú úlohu pri líčení štetec naozaj zohráva. Teraz mám taký mix, ale chcela by som vyskúšať Morphe.
    Nicol z World of Nicol

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, jak vyzkoušíš něco lepšího, to původní jde většinou stranou :-)

      Vymazat
  4. Já poslední dobou štětce moc nepoužívám, dost se vyžívám v houbičkách :) Ale je jasný, že oči si houbičkou nenalíčíš :D Já mám štětce z PinkPandy a byla jsem docela spokojená. Kdybych si ale měla kupovat nové, pravděpodobně zvolím Real Techniques :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo houbičky také můžu, hlavně na make-up :-) Real Techniques jsou prý super, ale jsou dražší...

      Vymazat
  5. tak tá sada štetcov na oči od Dermacolu vyzerá super. Štetcov na oči mám dosť málo a asi by som si mohla nejaké dokúpiť. Ďakujem za tip
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  6. Tak s těmi se ti určitě bude líčit jedna báseň! Také už bych nějaké nové štětce potřebovala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím říct, že mě to baví mnohem víc než dřív :-)

      Vymazat
  7. Veľmi pekne štetce. Ja mám od Jessup, Zoeva, Morphe, Oriflame, Avon a Sigma. A aj keď boli tie od Sigmi najdrahšie tak sú podľa mňa asi najhoršie. Vôbec mi nevyhovujú. Niektoré sú tvrdé a niektoré zase veľmi mäkké. Ale ako pozerám na tieto od Dermacolu tak sa dosť podobajú na tie čo mám od Jessup.

    VIKTORIÁNSKA MÓDA V MODERNOM ŠATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak štětce od Dermacolu, tak od Diva & Nice Cosmetics jsou tak akorát měkké, takže jsem s nimi maximálně spokojená. Na Zoevu čtu jen samou chválu a Jessup ani neznám :-)

      Vymazat
  8. Moc pěkné štětce, taky bych už potřebovala nové (hlavně na pudr, ten můj je na tom už celkem bídně). Díky za doporučení, určitě to omrknu! :)

    www.lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!