2. července 2020

Banana Hair Food od Garnier

Pokud máte suché vlasy, jen tak něco vám je neuspokojí a ještě chcete svým vlasům dopřát ovocný voňavý koktejl? Pak si nenechte ujít banánové Hair Food menu od Garnier, kdy si jako předkrm dáte šampon, jako hlavní chod kondicionér a jako desert extra výživnou masku. 
Vybírat je možné ze čtyř variant a nyní se podíváme na zoubek banánové, která voní opravdu božsky.



Garnier se vydává lepší cestou a razantně změnil složení svých produktů. Stejně tak je tomu i vlasová řada Hair Food, která obsahuje 98% složek přírodního původu, je veganská, bez silikonů a není v žádném případě testovaná na zvířatech.
Co mě hodně baví, jsou obaly, které vypadají jako nějaké jogurtové koktejly a lákají k ochutnání.  Navíc jsou recyklovatelné a vyrobené z již recyklovaného obalu, tím pádem jsou i ohleduplné k přírodě. 


Pokud máte tedy doma děti nebo přítele, který kosmetiku moc neřeší a mohli by si balení splést, dejte si lahvičky pro jistotu hodně vysoko a nebo pečlivě uschovejte. Můj přítel je schopný se při koupeli zeptat, proč máme na vaně smoothie. 

Šampon má konzistenci klasického průhledného gelu a vlasy jsou po něm opravdu skvělé. Pro ještě lepší efekt doporučuji si vlasy mít 2x po sobě, kdy napoprvé smyjete všechny nečistoty, které na nich během dne ulpěly, včetně stylingových přípravků. Po druhém mytí do nich dostanete živiny a dočistíte. Budou tak lépe připraveny na kondicionér. Ten je o něco tekutější, než jste možná zvyklí, ale pokud jste zkoušeli masky Botanic Therapy Hair Milk, jsou téměř srovnatelné a nemůže vás to rozhodit. O těch jste si mohli přečíst v článku tady. Ačkoliv jsem je hodně vychvalovala, musím říct, že Hair Food produkty jsou ještě o chlup lepší. 
Maska na vlasy je už klasická, hutná a nejvoňavější z celé řady. Balení je na první pohled obří - 390 ml, ale já bych řekla, že je ho snad kilo. Přitom objemově se moc neliší od šamponu nebo kondiconéru, které mají 350 ml. Běžně se tyto kousky prodávají v 250 ml baleních, takže toto je milé plus.
Vlasy jsou po masce krásně hebké a rozčesávají se jedna radost. většinou nechávám večer po mytí vlasy volně uschnout na vzduchu a většinou tedy poznám až druhý den ráno, jak na to vlasy jsou. Pokud je stačí jen rozčesat a lehce uhladit u cestičky lakem, aby i nepoletovaly kolem malinkaté odrosty, je všechno v pořádku. Po této sadě jsem s vlasy neměla ani o píď práce navíc, takže ji mohu vřele dporučit.



Kromě banánové řady na suché vlasy je ještě k dostání regenerační papájová pro poškozené vlasy, uhlazující makadamiová pro suché a nepoddajné vlasy a hydratační s aloe vera. Právě poslední aloe vera už doma nějaký ten pátek mám a je dokonalá. Ačkoliv jsem dala příteli zákaz, že jde o produkty na dlouhé vlasy, záhadně mi mizí a ani malá lež nepomohla. 

Pokud budete mít cestu kolem drogerie, určitě si minimálně přivoňte. Věřím ale, že u očichávání nezůstane a už za pár vteřin si něco z této povedené řady ponesete v košíku. Už jsem měla dvě Hair Food řady a určitě ne poslední. A jen tak mimochodem, kdyby třeba chtěli v Garnier tyto super řady rozšiřovat o další novinky, vůbec bych se nezlobila za kokosovou.

Pokud patříte mezi zero waste příznivce, mohl by vás zajímat projekt Druhý smysl obalům, který spouští drogerie Rossmann ve spolupráci se společností L’Oréal Česká republika. Cílem je zrecyklovat co největší počet plastových obalů od kosmetiky a použít jej pak na výrobu jiných. Projekt běží až do konce tohoto roku, tak se můžete zapojit. Nejsou ovšem zapojeny všechny prodejny, tak si raději skoukněte jejich výčet v odkaze výše. 

Zkoušeli jste něco z Hair Food kolekce od Garnier?

20 komentářů:

  1. Masku jsem už měla a byla super. :) Teď musím vyzkoušet i ten zbytek.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  2. Ta maska je úplně boží, ráda bych ale zkusila i šampon s kondicionérem :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vřele doporučuji, už dlouho jsem neměla po ničem tak spokojené vlasy :-)

      Vymazat
  3. Produkty na vlasy od Garnier patří mezi moje nejoblíbenější a na tuto řadu si pomalu brousím zuby. Nejen, že ta veselá žlutá prostě přitahuje, ještě vůně banánu v kosmetice je za mě top, když se umí a celkově jsem s produkty na vlasy vždycky byla spokojená, proto až mi dojde zásoba, běžím pro ni :D <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  4. Ty masky jsem měla už všechny kromě této banánové. Ani jsem nevěděla, že je i šampon. Určitě někdy vyzkouším.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano je k dostání kompletní péče včetně kondicionéru :-)

      Vymazat
  5. Túto kolekciu som ešte neskúšala, ale zväčša mi produkty na vlasy od Garnieru sadnú, mám ich rada :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dřív Garnier vůbec nepoužívala, ale až vylepšili složení na přírodnější, tak nepoužívám nic jiného :-)

      Vymazat
  6. Řadu Fructis od Garnieru miluju. Voňavější šampon neznám. A jinak vůně banánu musí být neskutečně lahodná! 😍

    OdpovědětVymazat
  7. Tahle řada mě zaujala hned na první pohled, budu muset vyzkoušet! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrá volba. Já si jako další v pořadí brousím zuby na makadamiovou :-)

      Vymazat
  8. Z téhle řady jsem měla jen tuhle banánovou masku, ale byla naprosto perfektní. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak tyhle produkty jsem ještě neviděla, ale budu muset pohledat, vypadají úžasně!!

    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. nenakupuji obvykle takovouhle kosmetiku, ale nedávno jsem se v drogerii zdržela a pustila jsem se do obhlížení produktů, které jsou nové a minimálně na sobě mají pojmy jakože přírodní a tak, no a tahle banánová řada, to je něco krásného, jak to voní, nedivím se, že na obalu bylo upozornění, že produkt fakt není k jídlu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda. A je to nejen kvůli úžasné vůni, ale i kvůli obalům, které připomínají koktejl :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!