22. července 2020

Gurmánské přírodní sprchové gely Natura Siberica

Zatímco pleťovou kosmetiku si vybírám téměř bez parfemace, u sprchových gelů se nebojím výrazných vůní i neobvyklých kombinací. Přesně takové jsou nové sprchové gely od značky Natura Siberica, které se nebojí kombinovat třešně s rajčaty, zelený čaj s papájou, banán s kokosem nebo bazalku s mandarinkou. Té zeleniny jsem se trošku bála, ale ve výsledku jsou to velice příjemné vůně v praktickém balení, co vydrží. V článku se moc nebudu zabývat mycími schopnostmi sprchových gelů, na tom není nic světoborného. Zaměříme se hlavně na složení a vůně, protože co si budeme povídat, o to tu jde především.

Začnu tím nejméně neobvyklým, a tím je typický ovocný sprchový gel "Bez stresu" organický kokos a vanilkový banán. Jak už název napovídá, sprchový gel je obohacen o kokosový olej, vanilku z Madagaskaru, extrakt z banánu či indický mýdlový ořech, což je přírodní čistící eko prostředek, který se využívá třeba i na praní prádla nebo omývání ovoce a zeleniny a vy je pak můžete bez problémů a bublin u pusy jíst.
Vůně je hodně zajímavá, převažuje banán a je i lehce cítit po nahořklém ořechu. 

Složení: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl betainu, Sodium Chloride, Sapindus Trifoliatus Fruit Extract, Musa Sapientum Fruit Extract, Cocos nucifera Oil, Vanilla planifolia Fruit Extract, Coco-Glucoside, Glyceryl v mm, Styrene / Acrylates Copolymer, Glycerin, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, CI 19140, CI 15985.





Dalším adeptem je sprchový gel "Organických 7 zelených super složek". Těmi super zelenými složkami je v tomto případě extrakt z bazalky, bambusu, aloe vera, zeleného čaje, okurek, avokáda a hroznového oleje.
Co se týče této vůně, ta je hodně výrazná, taková typická zelená, jako tráva a všechno co vyroste a je to zelené.

Složení: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl betainu, Sodium Chloride, Sapindus Trifoliatus Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Camellia Sinensis Leaf Extract, Ocimum basilicum Leaf Extract, Bambusa arundinacea Stem Extract, Cucumis sativus Fruit Extract, Vitis Vinifera Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Coco-Glucoside, Glyceryl v mm, Styrene / Acrylates Copolymer, Citric Acid, Glycerin, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, CI 15985 , CI 19140, CI 42090, CI 14720, Linalool.


Nyní se přeneseme trošku do netradičních kombinací, a tou je sprchový gel Organická třešeň a divoká rajčata. Pokud se mezi čtenáři najdou zahrádkáři a zajímala vás odrůda použitých rajčat, jedná se o odrůdu Barbados.
Vůně je přesně taková, jakou byste od této kombinace čekali, tedy ovocná po třešních a zeleninová po rajčatech. Konzistence tohoto sprcháče je jako jediná z této pětky průhledná, i když zabarvená. Ostatní jsou spíše krémové. Třeba u šamponů je tato krémovost dána hlavně silikony, tady ovšem nic takového nehrozí.

Složení: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl betainu, Sodium Chloride, Sapindus Trifoliatus Fruit Extract, Malpighia punicifolia Fruit Extract, Centaurea cyanus Flower Water, Solanum Lycopersicum Leaf Extract, Euterpe oleracea Fruit Extract, Maltodextrin, Coco-Glucoside, Glyceryl v mm, Glycerin, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic acid, Parfum, CI 15985, CI 19140, CI 42090, CI 14720, CI 16035.



Sprchový gel "100% vitamíny" Organický zelený čaj a Zlatá Papaja s vitaminy a enzymy k výživě pokožky. Zelený čaj je známým antioxidantem, výtažek z papáji obsahuje papaján, který pokožku jemně čistí a sprchovému gelu dodá ovocnou vůni.
Sprchový gel mi vůní hodně připomíná hrušky, i když je vlastně ani neobsahuje. 

Složení: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl betainu, Sodium Chloride, Sapindus Trifoliatus Fruit Extract, Musa Sapientum Fruit Extract, Cocos nucifera Oil, Vanilla planifolia Fruit Extract, Coco-Glucoside, Glyceryl v mm, Styrene / Acrylates Copolymer, Glycerin, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, CI 19140, CI 15985.


Na závěr se podíváme na zoubek sprchovému gelu "Energetická bomba" Organická čerstvá bazalka a mražená mandarinka. Zda je ve sprchovém gelu skutečně mražená mandarinka, to nepoznáte, ale vůně je to skutečně fajnová. 
Sladké mandarinky ve sprchovém gelu úplně necítím, ale na první dobrou mi připomínají krvavý pomeranč, který jsem měla ráda jako malá. Přijde mi, že dnes už není k sehnání v obchodech ani v období Vánoc, což mě trošku mrzí. 

Složení: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamidopropyl betainu, Sodium Chloride, Sapindus Trifoliatus Fruit Extract, Citrus Nobilis Fruit Extract *, Ocimum basilicum Leaf Extract *, Citrus Grandis Fruit Extract *, Coco-Glucoside, Glyceryl v mm, Styrene / Acrylates Copolymer, Glycerin, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Parfum, CI 16255, CI 19140, CI 15985, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool.


Jako milovnici kokosu a vanilky jsem si nejvíce oblíbila první variantu "Bez stresu" s kokosem a banánem. Jinak to ale bylo hodně těžké rozhodování vybrat tu nejlepší vůni, protože i ta travnatá zelená má něco do sebe a je hodně zajímavá. 
Zkrátka a dobře, ať už si vyberete jakoukoliv vůni, každá vám perfektně provoní pokožku i koupelnu. A lahvičky budou ozdobou každé poličky nebo vany a veselý design vás bude bavit.

Všechny sprchové gely mám z e-shopu Pilulka.cz. Až tedy budete objednávat nějaké léky nebo kosmetiku online, přihoďte některý z těchto exemplářů, jsou opravdu super!

Která varianta nejvíce zaujala vás?

11 komentářů:

  1. Ty joo, ty rajčata si fakt neumím představit :D Ale hodně mě zaujala varianta s kokosem (jak jinak :D) a ta se zeleným čajem a papájou, obojí mám v kosmetice moc ráda :) A ty obaly jsou dokonalý, hned by v obchodě upoutaly mojí pozornost :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, hned jak jsem je viděla, musela jsem zkusit všechny :-D

      Vymazat
  2. To jsou skvělé kombinace vůní. Tyhle sprchové gely vidím poprvé. Taky mám ráda vanilku a kokos.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  3. I love your cute little blog! A lot of natural products!
    Review Belt For Man

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Jsou to novinky, zaregistrovala jsem je sama teprve nedávno :-)

      Vymazat
  5. Tý jo, tohle vidím poprvé a jsem unešená z obalu i dávkování, super. :) Tyhle určitě stojí za vyzkoušení :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. tyhle produkty jsou vážně od Natura Siberica?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se, že jo. Trošku jsem po tom pátrala a pod značkou se prodávají, tedy alespoň na Pilulce jo :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!