1. října 2020

Hydratovaná pokožka s mandlovou péčí od Weledy

To, že mám ráda mandlovou řadu od Weledy, není žádnou novinkou. Opakovaně a ráda sahám po mandlovém sprchovém krému, který voní naprosto dokonale. Pokožku hezky provoní a hlavně nevysuší, jako klasické sprchové gely. To oceňuji obzvláště po létě, kdy mám pokožku mnohem sušší a náchylnější k tvorbě šupinek. O hydrataci se už staráte přímo ve sprše a nemáte tak moc práce s následným mazáním. Na pravidelné mazání jsem trošku flákač a většinou v zimě ho vůbec neřeším. Co si budeme povídat, pod kalhoty se schová leccos... natírám se tedy většinou jen v létě po opalování, aby mi bronzová pokožka co nejdéle vydržela.
Nikdy jsme neměla problém s loupáním, protože opalovací přípravky používám zodpovědně. I tak ale často pociťuji pnutí a ráno mám vždy šupinky, což nevypadá zrovna dvakrát hezky. Tělové mléko mi vždy přinese okamžitou úlevu a když ještě příjemně voní, je to bonus navíc. 



Pokud hledáte účinnou hydrataci, tělové mléko z mandlové řady pro vás bude to pravé. Není tak parfémované jako sprchový krém, přesto pokožku lehce provoní. Pokud máte citlivou pokožku, bude to pro vás spíše výhoda. 

Složení: voda, mandlový olej, alkohol, glycerin, skvalen, behenyl alkohol, cetearyl glucosid, včelí vosk, karagenan, xanthanová guma, kyselina mléčná, vonné látky.


Mléko má praktické pumpičkové balení, takže nehrozí žádné nehygienické rýpání prsty v krémy. To nemám úplně ráda, protože do krému zanesete spoustu nečistot. U tělových krémů to až taková tragédie není, ale třeba u pleťovky to je velký problém. Nikdo si nechce zbytečně zadělat na pupínky.
Mandlové tělové mléko můžete zakoupit na oficiálním weledím e-shopu zde.

Co se týče pleti, ta potřebuje hydratovat snad ještě více, než pokožka celého těla. Na péči o obličej doporučuji výživný mandlový krém. Pokožku těla schováte většinou pod oblečení, ale obličej ne. Teď tedy částečně pod roušku, ale o to více byste měli o pleť pečovat, protože rouška opravdu hodně vysušuje, tvoří se pod ní pupínky a vyžaduje péči doslova v rukavičkách. Pokud se vám příčí hutné krémy typu bambuckého másla, přesto hledáte hydrataci bez mastného pocitu, krémy v tubě s mandlovým olejem vám sednou. Jsou na první pohled lehounké, přesto vyživují do hloubky a na dlouhou dobu. Když jej nanesu na pleť večer po odlíčení, ještě ráno mám pleť hezky vláčnou. Po probuzení si ji vždy vyčistím od nečistot a výpotků během noci a opět nanáším slabou vrstvu krému, která mě po celý den chrání a ještě nemusím sahat po bázi pod make-up. Krémem tak zabiju dvě mouchy jednou ranou a pleť tím určitě potěším.
Skvělý bonus je i absence parfemace, což citlivá pleť ocení.

Složení: voda, mandlový olej, alkohol, glycerin stearát SE, glycerin, hydrolizovaný včelí vosk, švestkový olej, xanthanová guma, kyselina mléčná.

Jak pečujete o pokožku po létě a v těchto sychravých dnech vy?

20 komentářů:

  1. Mandlový krém zní dobře. Je pravda, že je důležité pokožku hydratovat a zvláště teď na podzim. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Mě vždycky hodně poznamená, když přijdu z venku do vytopené místnosti :-(

      Vymazat
  2. Mám ho ráda, krásně hydratuje, je jemné a ta vůně o můj bože.

    České trenýrky a ponožky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně je boží, ostatně jako většina weledí kosmetiky :-)

      Vymazat
  3. Měla bych taky začít mazat a hlavně teď na podzim a zimu. :) Tak díky za tip.
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, upřímně řečeno mne tato značka zatím nepřesvědčila natolik, abych byla ochotna dát takové peníze za rádo by "obyčejný" tělový krém. Vůbec nesnižuji jeho kvalitu, hydratační složky apod, ale pakliže bych zkusila další výrobek značky Weleda, byla by to spíš skin care, ale jinak super recenze a článek, které mám ráda. ☺♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to není obyčejná kosmetika a za vyzkoušení stojí :-)

      Vymazat
  5. Z této mandlové řady jsem ještě nic neměla, ale to tělové mléko by se mi líbilo. Mažu se pravidelně, každý večer.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  6. Túto sadu mám veľmi rada :) a nádherne vonia :)

    OdpovědětVymazat
  7. Weledu mám hodně ráda a tento krém vypadá naprosto úžasně!

    www.melissahartford.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  8. Ja mám od Weledy na jeseň a zimu veľmi rada skin food a teším sa keď vyskúšam aj ich light verziu.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem obě varianty a z té lehčí doporučuji našlehané máslo :-)

      Vymazat
  9. Já od Weledy ještě nic nezkoušela. Tahle řada mě ale velmi láká. Já se mažu celoročně každý den, takže spotřebu tělových mlék a krémů mám obrovskou :D Na pleť momentálně testuji hydratační sérum a krém od Sebamed :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš můj obdiv, já se k té pravidelnosti nemůžu přemluvit :-)

      Vymazat
  10. Od weledy jsem ještě nic neměla, ale tohle se mi líbí! :) Já jsem lajdák, mažu se jen občas. Ale snažím se teď být pravidelná, hlavně přes zimu. Jsem sušenka a pak na to trpím. :D
    Michaela Blog || Instagram

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!