5. října 2020

Květinová levandulová voda Saloos

Člověk by si řekl, že nemůže být multifunkčnější produkt, jako třeba různá séra na vlasy typu 5v1, které běžně vídáme v regálech drogeriích. To ale asi ještě neznáte květinové vody. Možnosti využití možná překvapí i vás samotné a třeba si najdete i ten svůj způsob, který vám bude vyhovovat a o kterém se výrobce ani nezmiňuje. 


Květinová voda Saloos je 100% bio z levandule. Na výběr je ještě růžová varianta, ale pokud mohu sáhnout po mé oblíbené levanduli, neváhám ani vteřinu. 
Tato květinovka je vylepšenou verzí předchozí květinové vody, jen v této nenajdete žádný alkohol. 

Asi nejčastější způsob, na který květinovku používám, je na navlhčení látkového tamponku na odličování, když používáte hydrofilní odličovací oleje. Můžete jej samozřejmě navlhčit obyčejnou vodou z kohoutku, ale květinovkou je to prostě větší luxus. Hydrofilní odličovací oleje se nedají moc používat na suchý tamponek, není to zkrátka ano a hlavně jej nepoužívám ani na ty vatové. Když si pak odličujete silnou vrstvu řasenku, po lehčím dření se vám tampon prakticky rozpadne, proto jedině ty látkové. Ty drží pohromadě a vydrží opravdu všechno. Pak je stačí vyprat v ruce a po pár dnech rovnou v pračce, navíc bez zbytečného odpadu.
Fajn je i na vlasy, které příjemně provoní nebo přímo na polštář, aby se vám lépe usínalo. Pár kapek je také fajn přidat do jílových masek, které se doma míchají. Využijete ji i na tonizaci a dočištění pleti po odličování. U odličovacích olejů někomu může vadit mastnější pocit na pleti po odlíčení. Vodou mastnotu jednoduše stáhnete, ovšem výživa v ní stále zůstane. 

Vodu používám i v případě, když si jednou za čas dělám napářku obličeje. Naleju vždy do skleněné mísy horkou vodu, nastříkám na hladinu květinovou vodu, přikryji si hlavu osuškou a 10 minut "inhaluji". Nejenže se mi hezky otevřou póry a pleť pak jde lépe vyčistit, ale uvolní se mi i dutiny a lépe se pak dýchá. 

Balení je praktické s rozprašovačem, takže třeba na obličeji s jeho pomocí vytvoříte osvěžující mlhu kdekoliv a kdykoliv zrovna budete potřebovat. Líbí se mi, je je voda ve skle a ne v plastu. Balení je sice těžší, ale celkově k němu tíhnu více a působí na mě lepším dojmem. 


Využití květinových vod je tedy spousta a já věřím, že najdete i jiný způsob, o kterém se ani na etiketách nepíše. 

K zakoupení je třeba na oficiálních stránkách Saloos.cz od velikosti 50 ml až do 1 litru, které se dá použít jako náhradní náplň do tohoto malého.

Používáte také květinové vody? A jaký způsob využití je váš nejoblíbenější?

14 komentářů:

  1. Já hodně dlouho přemýšlela, jestli je nutně potřebuji mít doma a opravdu dlouho mi trvalo než jsem si nějakou pořídila. Jako první mám doma levandulovou od Renovality, která je lehce olejovitá, takže jak píšeš ty na stažení hydrofilního odličovacího oleje úplně není. Ale není nějak extra mastná a já ji používám jako druhý krok v čištění kdy ji nastříkám na pleť a stáhnu tamponkem. Určitě mám ale v plánu vyzkoušet i další květinovky jako je právě od Saloos nebo Purity Vision :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jsem to úplně stejně. Člověk si říká, zda ji vůbec potřebuje, ale jakmile ji jednou vyzkoušíš, musíš mít další a další :-)

      Vymazat
  2. Už delší dobu bych ráda vyzkoušela, levanduli miluju, zatím jsem na ni nikde nenarazila ale miluji Tea tree vodičku na obličej z Lushe, to je zázrak!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tea tree je na pleť s pupínky super, i Saloos má takový olej :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, levanduli miluji. Jako vůně do vlasů by se mi na léto hodila. Děkuji za prima tip. ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Já levanduli moc nemusím, takže bych dala přednost růžové vodě. Tu používám pravidelně. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. Levandule je má oblíbená vůně u všech produktů - tahle voda musí být skvělá! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tuto jsem měla a je skvělá. :) Přírodní a přitom vůně je poměrně výrazná :)

    somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Saloos je přírodní, ale ty vůně mě hodně baví, i když jsou hodně silné. Umělé vůně nemám ráda a tady mě to sedí :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!