12. listopadu 2020

Garnier Fructis Hair Food s papájou

Hledání té pravé vlasové kosmetiky je během na dlouhou trať. Já už vyzkoušela kdejaké značky, různé cenové kategorie, přírodní i nepřírodní a až zhruba před půl rokem jsem našla péči, která mi skutečně vyhovuje. Sice se to může zdát jednoduché, protože mám pouze dvě podmínky, které u mě musí vlasovka splňovat. Nesmí obsahovat silikony a vlasy vysušovat. Opakovaně se tak vracím k řadě Hair Food od Garnier Fructis. Ta má ovšem mnohem více benefitů a už jsem vyzkoušela celkem tři řady, co jsou v nabídce a ani na jednu nemám jednu jedinou výtku.



Na výběr jsou celkem čtyři řady - vyživující banánová pro suché vlasy, hydratační s aloe vera pro normální až suché vlasy, uhlazující makadamová pro suché a nepoddajné vlasy a regenerační papájová pro poškozené vlasy, o které bude celý tento příspěvek. 
Jako první mě zajímala vůně a ta je hodně výrazná, ovocná. U vlasovky mi výrazná parfemace nevadí, vlasy aspoň po umytí voní a to mám ráda. Naopak u pleťovky silnou vůni nevyhledávám, tam je to spíše na škodu, protože citlivou pleť může ještě více podráždit.

Složení je z 98% přírodního původu a je veganské. Šampon je úplně čirý, což je u mě známka čistého složení bez silikonů. Ty většinou dávají konzistenci bílou krémovitost a u mě nemají žádnou šanci. I když je třeba ve složení nenajdu, právě ta krémovitost mě odrazuje. Silikony najdete vždy pod příponou -cone. Jakmile tedy najdete něco podobného a tohle vám není jedno, ruce pryč. Silikony se navíc nedají umýt vodou ani jiným šamponem, můžete se leda objednat ke kadeřnici na zdlouhavý "zákrok", aby vám je z vlasů chemicky stáhla a to není nic levného ani příjemného. A nebo můžete počkat, až vám vlasy odrostou, ale to také nebude hned...


Kondicionér z papájové řady je hutný a hodně výživný. Většinou ho nechávám působit delší dobu, má pak účinky podobné vlasové masce. Pokud ale přece jenom potřebujete vlasy více napravit, maska ve velkém kelímku je skvělou alternativou a už po prvním mytí při oplachování vlasů vidíte rozdíl. Vlasy jsou neskutečně hladké, lesklé, nikde nelítají, zkrátka mám z nich dobrý pocit a jsem ráda, že jsem našla tu svoji péči.
Papájová řada je ideálním parťákem teď v zimě, kdy vlasy trpí změnami teplot venku nebo příchodem do vytopené místnosti. 




Nejméně mi ze všech řad voněla aloe vera, které je samo o sobě hodně neutrální. Na vlasy ale byla parádní a ještě mi zbývá vyzkoušet makadamová, která bude jistě neméně skvělá. Ať tedy sáhnete po jakékoliv řadě Hair Food od Garnier, věřím, že nešlápnete vedle. Můžete jednotlivé produkty samozřejmě mezi sebou kombinovat, ale z vlastní zkušenosti vím, je dobré používat jednu řadu, abyste dosáhli maxima.

Vyzkoušeli jste už některou z řad Hair Food?

16 komentářů:

  1. Ahoj, masku znám, krom banánové jsem měla snad všechny a moc mi vyhovovaly! Líbí se mi asi nejvíce obal nových produktů, ty lahvičky jsou až v retro stylu. ☺ Prima den a díky za super recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, obaly jsou super a i to, co je v nich. Jsem ráda, že ti vyhovují :-)

      Vymazat
  2. Tahle řada už na mě vykukuje všude možně sakra dlouho a asi brzy neodolám jí vyzkoušet! :D :))

    OdpovědětVymazat
  3. Ja som skúšala túto radu, ale v aloe vera prevedení a musím povedať, že bola skvelá plus aj tie balenia sa im veľmi podarili.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aloe vera byla moje první řada a od té doby je používám postupně všechny :-)

      Vymazat
  4. Používám jen masky. Šampon s kondicionérem jsem ještě neměla. A vyzkoušela jsem už všechny řady kromě banánové.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyto vlasovky se opravdu povedly. Mě ještě zbývá vyzkoušet makadamová :-)

      Vymazat
  5. Masku jsem měla a byla skvělá, ještě bych ráda vyzkoušela šampon :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  6. Miluju banánovou řadu, strašně hezky voní. I když teda co se péče týče, to až takový zázrak není. Ale za ty peníze určitě stojí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, za ty peníze a super složení určitě stojí :-)

      Vymazat
  7. Používala jsem Garnier Fructis, ale tu starší řadu. Nicméně teď používám Wella Invigo Nutri Enrich a nemůžu si tu řadu vynachválit! Ale přemýšlím, že tohle vyzkouším taky, protože to vypadá skvěle! Díky za tip:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dřív Garnier vlasovku nepoužívala vůbec, až teď, co inovovali složení :-)

      Vymazat
  8. Já zatím zkoušela jen masku s aloe vera, ale doma už mám i šampon aloe vera. Postupně bych ráda vyzkoušela všechny řady :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!