21. ledna 2021

Náplasti proti akné Cosrx

Nikdy bych neřekla, že když jsem zhruba do pětadvaceti let nemusela řešit akné a pupínky, už se mi to vyhne obloukem. No a opak je pravdou a místo anti-age krémů musím po třicítce řešit pupínky. Samozřejmě za tím nestojí nějaká opožděná puberta, navíc antikoncepci už neberu přes deset let. Od té doby to jde ale s mojí pletí z kopce, za což mohu poděkovat i rouškám a počasí.  

Obličejové náplasti proti akné Cosrx


Vyzkoušela jsem už spoustu kosmetiky, přírodní a nepřírodní, ale většinou se pupínek zahojí a pak se zase vrátí na jiném místě. Já mám ještě k tomu ten zlozvyk, že si pupínek vždy rozdrápu a pak mě zdobí nehezké jizvy. A to už je bohužel napořád. To bych totiž nebyla já, abych si neuškodila ještě více. Proto jsem hledala zbraň proti mým nenechavým rukám a zdá se, že jsem našla to pravé ořechové. Jsou to malinkaté náplasti, které se lepí lokálně na pupínky.

Zkusila jsem náplasti od značky Cosrx a k pořízení mě přesvědčily hlavně pozitivní recenze na Notinu přímo pod produkty. Poprvé jsme o nich četla na Instagramu u Endži, kterou pravidelně sleduji pro inspiraci.
Na výběr jsou dvě varianty náplastí a já zkusila rovnou oboje, abych je mohla mezi sebou porovnat.
Aktivní látkou náplastí Acne Pimple Master je A.D.F. Hydrocolloid, který na sebe váže nečistoty, u druhé varianty Clear Fit Master je to SomadermSport - S - hydrokoloidní materiál, který vytahuje nečistoty a vytváří ideální prostředí pro hojení pupínků bez alkoholu, sulfátů a je také zcela veganský. 

Detail náplastí

Obě varianty působí hodně podobně a žádné výraznější rozdíly jsem mezi nimi nenašla. První červená varianta se doporučuje používat přes noc, černá zase na den. Náplasti jsou matné a tenoučké, takže nejsou vůbec vidět. Dají se prý používat i před nanesením make-upu a pudru, ale to si nedovedu tak úplně představit, že bych na něj ještě dala silnou vrstvu krycího make-upu, vidět by určitě byly a ještě by se zvýraznily. Jen tak samotné bez make-upu jsou určitě neviditělnější. 
Je určitě lepší nechat náplast působit přes noc, aby se pupínek do rána stihl zatáhnout a lehce zahojit a vy jste večer u televize neměli nutkání si na pupínek sahat. A musím říct, že to funguje. 
Náplast mírní zarudnutí a otok, kolem pupínku se tak nešíří bakterie a ráno je pupínek méně viditelný a nemám ho tak tendenci zdokonalovat a zviditelňovat ještě víc.

Další nepatrný rozdíl je v ceně. Varianta Acne Pimple Master stojí 242,- Kč a v balení je celkem 24 ks náplastí, druhou variantů pořídíte za 167,- Kč a je to cena za 18 ks náplastí. Ceny jsou aktuální v době psaní článku, je možné, že kdybyste je kupovali za týden, ceny se budou malinko lišit...
Kdyby byl v balení stejný počet náplastí, vyjdou cenově zhruba stejně, ale to už je detail. Co se týče účinků, obě varianty jsou skvělé a nemohu říct, které bych znovu preferovala více. Ať už si tedy pořídíte jakýkoliv typ, poslouží vám stejně účinně.

Čistící náplasti Acne Pimple Master proti akné můžete pořídit na e-shopu Notino.cz, stejně tak čistící náplasti Clear Fit Master.

Znáte tyto náplasti? A co vám pomáhá na léčbu pupínků?

10 komentářů:

  1. Já si tyhle náplasti kupuji pravidelně, ale od Balei a jsem s nimi velmi spokojená. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ja som v puberte tiež nemala takmer vôbec problém s pleťou, a teraz mám problém nie úplne s vyrážkami, ale čiernymi bodkami. Používam rôzne prípravky a niektoré sa mi podarilo vytiahnuť, ale niektoré sa stále držia:/ tieto náplaste sú každopádne skvelý nápad, ak si neviem prestať ísť do toho rukami, mne sa robieva herpes a tiež je najlepšie pre mňa niečo takéto si nalepiť, lebo inak si do neho stále idem prstami a ako vravíš, je to potom ešte horšie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě, je to boj. Vřele tyto náplasti doporučuji, hlavně na ty nenechavé ruce :-)

      Vymazat
  3. Mám to dost podobně, taky mám tendenci pořád pupínky mačkat. Dost mi pomáhá tea tree olej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem také používala, ale nezabránil mi v tom, abych si na obličej pořád sahala :-)

      Vymazat
  4. O náplastech jsem nikdy neslyšela, ale akné mě poslední dobou docela trápí a nebylo by od věci je vyzkoušet. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus po nich mrknout. Na noc je to skvělá vychytávka :-)

      Vymazat
  5. Tak tuhle vychytávku jsem ještě nezkoušela, ale rozhodně budu muset!! Je mi 25 a také s pupínky bojuji (a hlavně s tím, že je stejně jako ty nikdy nedokážu nechat na pokoji). :D Tak nám oběma držím palce, ať se v tom polepšíme. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad se nám to podaří, někdy je to těžké a vidím, že v tom nejsem sama :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!