18. ledna 2021

Přírodní kosmetika Zahir Cosmetics

Nedávno jsem si myslela, že jsem vyzkoušela snad všechny kosmetické značky nebo je znám alespoň podle názvu. Nedávno jsem měla možnost vyzkoušet značku Zahir Cosmetics a když jsem zapátrala hlouběji, překvapilo mě, že jde o českou rodinnou firmu. Název tomu moc nenapovídá, pasovala bych ji totiž někam do orientu. Kosmetika mě tedy nepřestává neustále překvapovat. 
Zahir využívá síly arganového oleje, který je právem přezdívaný jako marocké zlato. Má blahodárné účinky na pokožku a já jsem ráda, že pro tento "všelék" na pokožku můžeme mít díky pár kliknutím na klávesnici a nemusíme pro něj cestovat přes půlku zeměkoule. 




Začnu asi tím nejzákladnějším a nejčistším, co může své pleti dopřát. Tím je 100% arganový olej. Jde o olej, který je díky svému složení vhodný snad na vše od obnovy pleti, přes tvorbu vrásek až po její ochranu. Použití se nemusí limitovat jenom na obličej, ale i na pokožku celého těla. 
Existuje i varianta do kuchyně, ale to je zase o jiné lahvičce. Tuto malou lahvičku oceníte hned na několik způsobů použití. Asi tou nejlepší je alternativa pleťového krému, kdy stačí pár kapiček nanést na navlhčenou pleť. Jde o olej, tak je to právě díky vstřebatelnosti. Nebudete mít tak pocit z mastné pleti a zbytečně si neumastíte večer polštář. 
Skvělý je i na zábaly vlasů, též na vlhké vlasy. Jen tady opatrně s množstvím a doporučuji nanášet spíše na konečky než ke kořínkům. Já jednou nanesla větší množství na celou délku a oleje jsem se zbavila asi až po pátém umytí vlasů. Nechcete přece vypadat, jako byste smažily řízky od rána do večera. 
Co málokdo ví, oleje jsou skvělé na holení nohou. Strojek nejenže lépe klouže a nehrozí pořezání, pokožka je vyživená a nepodráždí se. Olej s vodou vytvoří emulzi, díky které jde holení jedna radost. Ve vaně vám tak neplavou žádné nepříjemné chomáče pěny a ještě si naolejujete pokožku, takže můžete odložit tělová mléka. Po koupeli stačí tělo lehce osušit ručníkem a máte vystaráno.


Pokud hledáte opravdovou výživu, a to hlavně teď v zimním období, určitě byste doma neměli postrádat bambucké máslo. Neobsahuje žádnou vodu, takže na pleti nebude zamrzat a zbytečně ji dráždit. Je tedy skvělé jako pleťový krém na hory. A pokud rádi lyžujete, určitě mi dáte za pravdu, že na sjezdovce pleť a hlavně rty trpí nejvíce. Většinu tváře sice schováte pod kuklu, ale právě i to tření látky jim moc nepřidá. Balení je maličké, takže ho schováte v pohodě doi kapsy a nahradí vám klině i balzám na rty.
Na tělo ho nemám moc ráda, protože hutnou vrstvu preferuji spíše na obličeji. Nemám ráda, když se na mě lepí pyžamo. Když ho ale nanesete jen s citem, i tomuto se vyvarujete. 
Bambucké máslo je stejně jako arganový olej multifunkční a oceníte ho nejen na zkrášlení, ale i hojení ekzémů, popálenin či jiných kožních neduhů. 
Máslo vypadá po otevření na první pohled hutně, ale když do něj rýpnete, je hezky měkkoučké a na pokožce teplem roztává.

Složení: Argania Spinosa Kernel Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Tocopherol.


Pokud jste ještě neobjevili kouzlo květinových vod, určitě to neodkládejte. Značka Zahir nabízí celkem tři, tak je omrkněte. Ke mě se dostala voda z pomerančových květů. Já měla doposud jen růžovou a levandulovou, což jsou květinovky každým coulem. Pomerančová vůně není jiná a rozhodně nečekejte ovocnou vůni. Je to nahořklá vůně pomerančové kůry a je hodně silná, smyslná a je i lehce laděna do květinových tónů. Vody jsou fajn jako tonika a já si jimi vlhčím látkový tamponek, když se odličuji hydrofilními odličovacími oleji. 

Pleťových olejů už mi pod rukama prošla celá řada. Mezi ty nejpovedenější a hlavně nejvoňavější patří švestkový olej. Tu sladkou vůni marcipánu si zamilujete na první přivonění a musím říct, že mi pomáhá držet stav pleti na uzdě. Poslední dobou mám problematickou pleť a hodně se mi tvoří pupínky a při každodenním používání se to na kvalitě pleti hodně projeví. Je to hlavně díky rouškám a také šálám, čepicím,... zimu mám sice ráda a je to moje oblíbené roční období, ovšem to huňaté oblečení pleti moc nepřidá.

Veškerý sortiment značky Zahir Cosmetics najdete na stránkách Gubo.cz. Najdete zde i spoustu dalších značek a chuťovek ze světa přírodní kosmetiky, tak je určitě omrkněte. 
Značka mě přesvědčila o tom, že je kvalitní a má smysl, což je v tomto případě nejdůležitější. Je tedy důkazem toho, že i přes to množství značek a produktů, které jsem doposud vyzkoušela, stále dokáže překvapit něčím novým. 

Znáte tuto značku nebo jste už dokonce něco vyzkoušeli?

12 komentářů:

  1. Značku tedy neznám a ani mě by nenapadlo, že se jedná o českou firmu. Každopádně podle recenze mě značka velmi zaujala! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si musím vždycky něco o značce nejprve přečíst, abych se jí dostala pod kůži a také mě to překvapilo :-)

      Vymazat
  2. Značka mi vůbec nic neříká a docela jsi mě na ní nalákala. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  3. vôbec nepoznám túto značku ale vyzerá že sa oplatí kúpiť :)

    OdpovědětVymazat
  4. To jsem netušila, že je to česká značka! :O Určitě by se hodilo bambucké máslo, které mi doma chybí.. :X

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když používám krémy nebo oleje na pleť, bambucké máslo mi doma nesmí chybět nikdy na sušší místa :-)

      Vymazat
  5. Značku, jako ostatní, nepoznám. Ale ten švestkový olej bych ráda vyzkoušela.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Švestkový olej je skvělý. Už jsem ho měla asi od dalších tří značek a pokaždé stál za to :-)

      Vymazat
  6. Zaujal mě ten švestkový olej a pokud má vůni po marcipánu, tím lépe! :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Voní dokonale. Je to jeden z mých nejmilejších olejů právě pro tu sladkou vůni :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!