19. října 2021

Pleťová kosmetika Q+A

Nevím jak vy, ale já moc ráda objevuji a zkouším nové značky. Samozřejmě není nad odzkoušené a osvědčené produkty, ale poznávání všeho nového je něco pro mě. Jednou takovou, mnou nedávno objevenou značkou, je Q+A. Zvolila jsem rovnou celou produktovou řadu, kterou ve své skin care pravidelně používám, abych si o značce mohla udělat nějaký obrázek.



Jako první mi padl do oka zpevňující pleťový krém s kolagenem. S kolagenem se kamarádím už dlouho a užívám ho především vnitřně ve formě beauty drinků. Proto není na škodu jeho účinky umocnit i ze vnějšku. Musím říct, že jsem nikdy neměla hladší a jemnější pleť a navíc jsem téměř skoncovala s problematickou pletí, kdy jsem se nemohla zbavit pupínků. Teď se mi objeví jeden do měsíce, ale za pár dní je pryč. Největší problémy jsem mívala vždy kolem menstruace a teď mám klid.

Kolagenový krém obsahuje kolagen z mořských řas, hořčík a bambucké máslo, které pleť krásně hydratuje. Textura krému je hutnější díky máslu, přesto je jemná. Vstřebává se snadno i roztírá, i tak ale znám znám krémy podobného složení, které si pleť vezme snáz. Složení je z 98,5 % přírodního původu, takže i to oceňuji. Co se týče parfemace, cítím z něj něco malinko umělého. Není to ale nic výrazného, takže při aplikaci neobtěžuje, ale nějak mi to kazí celkový dobrý dojem z krému. Je to dobrý krém, ale znovu už ho díky té vůni asi potřebovat nebudu. Mnohem více bych ocenila vůni nějakého esenciálního oleje, třeba levandule nebo citrusů, je mi to pak při aplikaci příjemnější.


Stejně jako kvalitní pleťové mazání miluji všechna séra, obzvláště ty s kyselinou hyaluronovou. Omlazující peptidové sérum je vhodné na omlazení pleti. To je ovšem třeba brát trošku s nadhledem. Omlazující krémy a séra fungují hlavně jako prevence vrásek, tedy aby se netvořily nové a neprohlubovaly stávající. Proto je třeba začít mazat co nejdříve, zhruba kolem 25 roku věku, kdy se první vrásky objevují. Tady bych malinko nesouhlasila s babičkami, které vždy tvrdí, proč kupovat krémy na vrásky v nízkém věku, vždyť to přece není potřeba. Podle mě je to dobré právě z preventivních důvodů, abychom už ve třiceti nevypadaly jako babičky, které se mažou leda tak Indulonou.  
Jak jsem již nakousla, na kyselinu hyaluronovou nedám dopustit. Když ji používáte pravidelně, můžete už za pouhých 14 dní zpozorovat jemné vyhlazení linek. Je to tedy pouhým okem pozorovatelná změna, které si při pohledu do zrcadla všimnete. 
Jak jsem byla malinko rozpolcená z předchozího krému, toto sérum je vynikající. Spolu s pleťovým krémem pleť vyživí a vůbec nelepká. Je po něm neskutečně jemná a hebká na dotek a to už po pár použitích. Jestli to takhle půjde dál, za měsíc budu mít tvářičku jako miminko.
Složení séra je z více než 99 % přírodní a určitě nebude mým prvním, ani posledním. Zamilovala jsem si jej hned po prvním použití. 


Oční krémy jsem ještě donedávna zavrhovala a nikdy mi nevydrželo déle než týden je pravidelně používat. Nicméně už jsem dospěla do věku, kdy je to nezbytné, proto se snažím v důslednosti nepolevovat. Značka Q+A má ve své nabídce hned několik krémů na oči, já zvolila rovnou intenzivnější formu -  kofeinové sérum pro rozjasnění a povzbuzení očního okolí
Sérum je z 99,9 % přírodního původu. Kofein prokrvuje a extrakt ze zeleného čaje je silným antioxidantem, proto oči pak vypadají svěže a odpočatě. To se projevuje hlavně v případě, kdy máte kruhy pod očima.
Nanáší se pomocí kovového kuličkového aplikátoru a nemusí se roztírat prsty. Vstřebává se prakticky ihned a je to hodně praktická věcička. Pro osvěžující pocit ho ani nemusíte dávat do lednice, kovová kulička chladí i tak.


Nikdy se neobejdu bez čistícího gelu nebo pěny. Zajímavý se mi jevil exfoliační gel s AHA kyselinami. AHA kyseliny jsou rozpustné ve vodě a někdy se jim říká ovocné. Skvělé jsou v boji proti vráskám, pigmentovým skvrnám nebo jizvičkám. Všechny tyto benefity má gel díky obsahu kyseliny glykolové, mléčné a jablečné.
Gel je jemný, neobsahuje žádné abrazivní částečky a postará se tak po odlíčení o dokonale čistou a hladší pleť. Po aplikaci na navlhčenou pleť jsem pocítila lehké štipkání, díky všem kyselinkám, avšak žádné začervenání nebo podráždění pleti jsem neměla. Jde totiž o tzv. chemický peeling, který proniká hluboko do pokožky. Nepůsobí na povrchu jako běžné peelingy, proto může malinko dráždit.  Stačí ho používat 2x týdně. Lehké štípání nebo pálení tedy není na závadu a je to vždy jen po prvním použití, s dalším to opadne a pleť si na něj prostě jen musí zvyknout. Nemusíte se proto hned bát, když vás peeling začne pálit, je třeba si malinko prostudovat, jak chemické peelingy fungují a chovají se k pleti. Můžete si myslet, že jste citliví a produkt tak hned zavrhnete.
Složení je navíc z 93,9 % přírodního původu, takže případné podráždění není z žádné chemie, ale z přírodních ovocných kyselin.


Co jsem dlouhá také léta přehlížela, byla tonika. Nyní si bez něj nedovedu představit ranní čištění pleti. Osvěžující tonikum se zeleným čajem je neparfémované a s obsahem kyseliny hyaluronové. Co se mi na něm líbí, tak krásně zmatní pleť. Pokud tedy máte mastnější a problematickou pleť, zamilujete si ho.
Obsahuje složení z 99,25 % přírodního původu.

Produkty značky Q+A jsou vegan, nejsou testované na zvířatech a jsou téměř 100% přírodního složení. Většina je také neparfémovaná, takže se hodí i na citlivou pleť a chválím i absenci alkoholu. Ne, že bych s ním měla vyloženě u pleťovky problém, nedělá mi žádnou paseku. Jeden problém mám ale třeba u tonik, když si s ním čistím ráno pleť, nutí mě to pak kašlat. Není mi to vůbec příjemné a ačkoliv může být tonikum skvělé, toto mi na něj hodně mění názor.
Když se tedy dívám na složení, hodně mě překvapuje cena. Hodně kousků se dá pořídit v průměru za 150,- Kč a to klidně i séra, která většinou nejsou nejlevnější. No a jak už je zvykem na Elninu, vše pořídíte ještě se slevou. 

Všechny produkty značky Q+A můžete pořídit na e-shopu Elnino.cz. Určitě značku prozkoumejte víc. Za sympatické peníze dostanete kvalitní péči o pleť.

Už jste něco od této značky vyzkoušeli?

8 komentářů:

  1. Wow, o značce slyším poprvé, ale to vůbec nevadí. Vypadá super a u tebe vždy najdu inspiraci na něco nového. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle značku vůbec neznám, ale podle toho, jak ji popisuješ, vypadá moc dobře. Určitě se na ni kouknu blíž... :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  3. Když jsem viděla, že se jedná o přírodní kosmetiku, tak jsem si říkala kolik asi bude stát. Nicméně cena je více než příznivá, takže na ní určo mrknu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta cena je opravdu parádní. Ještě mám teď nějaká séra od jiných značek, ale snažím se vše spotřebovat a asi už ani do jiné značky než Q+A nepůjdu, fakt mě ohromila :-)

      Vymazat
  4. Značku vidím poprvé. :) Ale jako vypadá lákavě i cena je velice dobrá. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!