31. března 2022

Levandulová řada pro klidné tělo i mysl

Pokud máte také rádi vůni levandule, pak čtěte dál, protože tento článek bude levandulový od začátku až do konce. Levanduli mám ráda na zahrádce i v kosmetice. Připomíná mi totiž moji milovanou babičku, která ji vždy pěstovala na zahrádce a já si vždy chodila pro kytičku na usušení. 
Je ovšem levandule a levandule. Už jsem se setkala s konvenční kosmetikou, kdy byla vůně spíše umělá a to nebylo nic pro mě. Dávám tedy přednost přírodní péči, kdy je vůně autentičtější pro mysl, stejně tak složení je přínosnější pro tělo. 
O voňavý zážitek se postará levandulový ajurvédský balíček obsahující krém na ruce, deodorant a omlazující balzám na pleť i tělo. Levandule je známa nejen v ajurvédě pro své zklidňující účinky, přináší lepší spánek a hlavně působí antistresově. 



Začala bych krémem na ruce, protože ten nepotřebuje žádné zdlouhavé zkoušení a buď sedne nebo ne. Vždy vyžaduji dostatečnou hydrataci, výraznější vůni a naopak nemám ráda přílišnou mastnotu, kterou pak omakám všechny předměty okolo. 
Ruce mám poslední dobou v katastrofálním stavu, jsou vrásčité a plné suchých šupinek. Občas mě kůže i pne a popraská, což docela bolí. Krém je hutný tak akorát, ruce okamžitě zklidní a nezanechává mastný film. 
Tento krém je navíc multifunkční, takže s ním můžete kromě dlaní natřít i suché lokty nebo přes léto kousnutí od hmyzu.

Složení: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearates, Cetearyl Alcohol, Butyrospermum Parkii Butter, Pentylene Glycol, Polyglyceryl-10 Stearate, Polyglyceryl-6 Tristearate, Glycerin, Sodium Anisate, Sodium Levulinate, Healianthus Annuus Seed Oil, Hydroxypropyl Guar, Lavandula Angustifolia Oil, Linalool, Tocopherol, Ethyl Ferulate, Limonene, Geraniol, Humulus Lupulus Cone Extract.


Co naopak chce více času, je deodorant. Při různých situacích se totiž potíme v jiné intenzitě, stejně tak je tomu v létě a v zimě. Během zimy si většinou postačím pouze s tou vůní, přes léto potřebuji i ochranu proti pocení. 
Tento levandulový deodorant je na chladnější období a příchod jara určitě dostačující. Přiznám se, že přes zimu deodorant nepoužívám vůbec, spíš až se oteplí. Ještě uvidíme, jak si povede v parných dnech, ale během těch pár týdnů, co jsem jej používala, není vůbec špatný. Přiznám se, že se příliš nepotím, ale zkoušel ho i můj přítel, který je úplný opak. Ten se potí i při sledování televize a deoš používá 365 dní v roce. Vůně je taková univerzální pro muže i ženy, takže se ani za chlapem nepotáhne květinová vůně a nebude si tak připadat hloupě.
Složení deodorantu je přírodní, takže neucpává potní žlázy a podpaží zanechá vláčné a příjemně provoněné.

Složení: Glycerin, Aqua, Palmitic Acid, Stearic Acid, Glyceryl Stearates, Polyhydroxybutyrate, Cetearyl Alcohol, Coco-Caprylate/Caprate, Lavandula Angustifolia Oil, Pentylene Glycol, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactylate, Triethyl Citrate, Sodium Hydroxide, Linalool, Caprylic/Capric Triglyceride, Limonene.


Deodorant je typický krémový "tuhoš". Nebarví ani nemastí oblečení, nedrolí se a celkově je v podpaží velice komfortní a hlavně potlačuje pach potu.


Poslední a nejzajímavějším kouskem z celé řady je omlazující balzám. Krém je univerzální na pleť i tělo a co mě tedy zaujalo nejvíce, je technologie RADICARE®-GOLD, která absorbuje vysokoenergetické záření včetně modrého světlaPokud tedy pracujete v kanceláři před monitorem nebo často projíždíte Instagram na mobilu, tento krém na pleti vytváří ochranný štít a pleť tak nebude vlivem záření tak rychle stárnout a vysušovat se. To je rozhodně skvělá věcička a měla by se v každé práci bez rozdílu fasovat jako ochranná pomůcka!

Složení: Cocos Nucifera Oil, Hydrogenated Coconut Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glyceryl Stearates, Lavandula Angustifolia Oil, Crambe Abyssinica Seed Oil, Beta-Carotene, Xanthophylls, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Linalool, Limonene, Geranio.



Krém má hutnější texturu, ale v teple a při styku s teplými dlaněmi roztaje. Chová se totožně jako kokosový olej. Je mastnější, takže je třeba opatrnosti při nabírání množství. 


Levandulovou sadu můžete pořídit na stránkách Day-spa-shop.cz. Vše můžete zakoupit samozřejmě i samostatně a nakombinovat s produkty z ostatních řad, třeba se svěží citronovou trávou.

Kdybyste si chtěli také něco voňavého pořídit, mám pro vás slevový kupon do obchodu Day Spa Shop, a to ALLMYCOSMETICS5.

Na této levandulové řadě mě ještě mile překvapil fakt, že je vyráběna v Brně, což mám od svého bydliště téměř co by kamenem dohodil. Je fajn takhle zjišťovat, že i u nás se dají najít skvělé lokální kousky za rozumnou cenu a s jednoduchým a prospěšným složením. 

Určitě také sledujte můj Instagram, kde o tento krásný levandulový balíček pro vás brzy vyhlásím soutěž.

Zaujaly vás tyto nové kousky? A máte také rádi vůni levandule?

6 komentářů:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!