28. března 2022

Péče o pleť s Havlíkovou apotékou

Přestože na mě neustále někde vyskakují pozitivní recenze zákazníků značky Havlíkova apotéka, doposud jsem vyzkoušela pouze ranní masku. Maska nebyla vůbec špatná, i tak jsem ale zatím neměla potřebu rozšířit si obzory. Důvodem jsou také velké zásoby pleťové kosmetiky, kterou jsem musela nejdříve postupně spotřebovat. 
Co se týče pleťové péče, od nového roku jsem si dala předsevzetí, že se budu o pleť mnohem více starat a budu si vybírat pouze kvalitní přírodní péči, protože ačkoliv to může znít zvláštně, ale moje pleť se s přibývajícím věkem horší a z normální se změnila na problematickou. Nemohu si tak dovolit ji zbytečně ještě více dráždit chemickým složením. Hodně se mi osvědčila korejská kosmetika a na doporučení a hlavně po přečtení spousty recenzí jsem se rozhodla více prozkoumat právě Havlíkovu apotéku.



Původně jsem měla v plánu pořídit si pouze enzymatický peeling, ale po prozkoumání stránek bylo opravdu těžké odolat a neobjednat i několik dalších kousků, tak jsem si sestavila rovnou celou pečujíc partu. 
Enzymatický peeling Porcelánová panenka jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Doposud jsem měla zkušenost pouze s těmi mechanickými ve formě obrušujících nadrcených zrníček. Ty pleť obrousí na povrchu, ale mohou ji mikroskopicky potrhat. To nemluvím o chemickém peelingu, který za pomocí kyselin odstraňuje odumřelé buňky trošku násilnou formou. Jako nejšetrnější se mi jeví enzymatický. Ten pomocí enzymů naruší vazby mezi odumřelými buňkami a doslova je požere. 
Na první dojem ani nepoznáte, že peeling používáte. Nemá v sobě totiž žádné abrazivní částečky, takže se na pleti několik chvíli masíruje, pak se nechá pár minut působit a následně se opláchne vodou. 
Také konzistence se liší. Je prakticky tekutý a připomíná gel a musí se z lahvičky po troškách vylévat.
Nebojte se, že při nanesení ucítíte lehké štipkání nebo lechtání. To je u tohoto druhu peelingu normální a po několika použitích to bude ustávat. Není to nic, co by se nedalo vydržet, aspoň víte, že se na pleti něco děje a funguje to.
Běžné peelingy na mě popravdě ani moc nefungují, i tak se mi tvoří suché šupinky a hodně mě vysušují. Díky enzymatickému peelingu jsem se šupinek a suchosti zbavila, navíc se mi pleť hezky zjemnila a celkově vypadá v kondici. 
Třeba v korejské kosmetice jsou tyto typy peelingů úplně běžné a já na ně již nedám dopustit, stejně tak můj přítel, který se na ně velmi rychle naučil.

Ingredients: Aqua (demineralizovaná voda), Propanediol (hydratační látka z kukuřice), Glycerin (rostlinná hydratační látka), Papain (proteolytický enzym z plodů papáji – součást Peelmoist), Proline, Alanine, Serine (aminokyseliny přírodního původu – součást Peelmoist), Ribes Nigrum Leaf Extract, Rubus Idaues Leaf Extract (Seboxyl® – extrakty z černého rybízu a maliny), Amorphophallus Konjac Root Extract (extrakt z kořene zmijovce indického), Urea (hydratant neživočišného původu – součást Peelmoist), Sucrose (cukr), Maltodextrin (stabilizátor přírodního původu), Cellulose Gum, Carragenan, Ceratonia Silique Gum, Xanthan Gum (přírodní gelotvorné látky), Calcium Pantothenate (podporuje hydrataci a regeneraci pokožky – součást Peelmoist), Magnesium Chloride (zdroj hořčíku), Caprylyl / Capryl Glucoside (jemná čistící složka rostlinného původu), Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin (podporují konzervační systém), Sorbic Acid, Benzyl Alcohol (konzervanty pro potravinářství a certifikovanou přírodní a bio kosmetiku, Sodium Citrate, Sodium Lactate, Potassium Lactate, Magnesium Lactate (hydratační látky a úprava pH).

Pokud hledáte výživu a přesto menší mechanický obrus pleti, mohu doporučit krémovou peelingovou masku Káva. Je to takový ten produkt 2v1, kdy pleť vyživíte do hloubky a ještě jemně odstraníte odumřelé buňky a nečistoty. Ideální je hlavně na ráno, protože pleť vyčistí, povzbudí a připraví na nanesení pleťového krému nebo make-upu.
Nevím čím to je, ale kosmetiku s kávou si vybírám stále častěji. Kávu jako takovou přitom vůbec nepiji, ale  nemohu se nabažit její vůně.
Maska obsahuje skutečná zrníčka mleté kávy, která jsou hrubší, ovšem jemná krémová konzistence je zjemní, takže na pleti neškrábou. Nejlepší je ale božská a poměrně silná kávová vůně, které se nedokážu nabažit!

Ingredients: Aqua (demineralizovaná voda), Helianthus Annuus Seed Oil (slunečnicový olej), Glycerin (rostlinná hydratační látka), Cetyl Alcohol (přírodní emulgátor), Coco-Caprylate/Caprate (přírodní olejová složka), Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate (přírodní emulgátory), Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo), Coffea Robusta Seed Powder (peeling z kávových zrníček), Glyceryl Caprylate (emolient podporující konzervaci), Lithotamnium Calcareum Powder (mořská řasa pro výživu pleti), Benzyl Alcohol (přírodní konzervant), Polyglyceryl-3 Stearate (přírodní emulgátor), Xanthan Gum (přírodní gelotvorná látka), Hydrogenated Lecithin (přírodní emulgátor), Coffea Arabica Seed Extract (kávový extrakt), Tocopherol (vitamín E – antioxidant), Sodium Phytate (přírodní konzervant), Alcohol.


Co také neušlo mému hledáčku, je odličovací voda Kouzelná studánka. Těch nabízí značka více, ale mě zaujala tato hydratační díky obsahu kyseliny hyaluronové.  
Nemám moc zkušenosti s ryze přírodními odličovači, ale tato je nejvoňavější, jakou jsem kdy vyzkoušela. Nepočítám samozřejmě odličovací oleje, ty také voní hodně autenticky. Tato voda je samá levandule!
Voda si poradí s make-upem dobře, i se dvěma silnějšími vrstvami řasenky a třpytivými očními stíny. Zcela tedy nahradí micelárku, avšak je podstatně zdravější variantou. 

Ingredients: Aqua (demineralizovaná voda), Propanediol (hydratační látka z kukuřice), Saccharide Isomerate (Pentavitin®), Caprylyl/Capryl Glucosid (jemná čistící složka rostlinného původu), Disodium Cocoyl Glutamate (jemná mycí složka), Benzyl Alcohol (konzervant pro potraviny a certifikovanou přírodní a bio kosmetiku), Sodium Lactate (hydratační složka), Royal Jelly Extract (mateří kašička), Tocopherol (vitamin E, antioxidant), Citric Acid (kyselina citronová, slouží k úpravě finálního pH), Sodium Citrate (citrát sodný, slouží k úpravě finálního pH), Lavandula Angustifolia Oil (esenciální olej z levandule úzkolisté).

Havlík má také hodně proslulé pleťový krémy, mě zaujala Krásná zahradnice. Krém aktivně působí proti vzniku vrásek a pigmentových skvrn, pleť rozjasňuje, hloubkově hydratuje až na 72 hodin a chrání před působením oxidačního stresu.
Nalákaly mě hlavně účinky proti pigmentovým skvrnám. Pod očima se mi jich během pár let nastřádalo a také mám různé flíčky po pupíncích, protože je nemohu nechat v klidu a často si je vymačkávám. Pigmentové skvrny se pravidelným používáním zesvětlily, stejně tak tmavé jizvičky. 
Na krému mě hodně překvapila "zelená" vůně, jako čerstvě nasekaná petrželka do polévky. Je to hodně netradiční vůně, ale svým způsobem mě baví a krém ve všech ohledech vřele doporučuji.

Ingredients: Aqua, Prunus Armeniaca Kernel Oil (olej z meruňkových jader), Macadamia Ternifolia Seed Oil (olej z makadamových ořechů), Caprylic /Capric Triglyceride, Glycerin, Potassium Olivoyl Hydrolysed Oat Protein (emulgátor z olivového oleje a ovsa), Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Olive Oil Decyl Esters, Squalene (přírodní skvalen z olivového oleje), Methyl Glucose Sesquistearate, Glyceryl Oleate, Cetyl Palmitate, Sorbitan Pamitate, Saccharide Isomerate (účinné látky blokující vznik pigmentových skvrn a podporujcí hydrataci), Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Phenetyl Alcohol (konzervanty pro přírodní a bio kosmetiku), Urtica Dioica Extract (výtažek z kopřivy), Carum Petroselinum Seed Oil (petrželový olej), Parfum, Limonene, Linalool, Citral, Tocopherol (vitamín E), Xanthan Gum, Acacia Senegal Gum, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, CI 75810 (chlorofyl-přírodní barvivo), Citric Acid.


Musím říct, že produkty od Havlíkovy apotéky mě vůbec nepřekvapily, protože jsem tu kvalitu tak nějak očekávala. Spoléhala jsem na to, že mě produkty nezklamou a to se také splnilo.
Bez obav tak můžu ve svém prozkoumávání pokračovat. 

Máte také nějaké zkušenosti s Havlíkovou apotékou?

10 komentářů:

  1. Také jsem měla jen ranní masku, ráda bych zkusila něco dalšího :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Produkty vypadají moc zajímavě, zatím jsem bohužel od Havlíka nic nezkoušela, ale třeba se v budoucnu zadaří. :) Recenze se ti moc povedla, děkuji za tvé dojmy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) určitě Havlíka prozkoumej, sortiment je bohatý, takže si vybereš podle typu pleti to pravé :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, krásný článek!! ♥
    Krém a kávový peeling mne hodně oslovily, měla bych se podívat do Palladia, až tam budu mít cestu. Přeji pěkný den. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se určitě podívej a třeba tě zaujme i něco jiného. Zrovna krémů a peelingů mají opravdu hodně :-)

      Vymazat
  4. Já měla jen ranní masku a další produkty mě velice lákají vyzkoušet. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle značka je opravdu nádherné, bohužel jsem od nich měla jen jeden produkt. Je cenově trochu dražší.. :/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!