29. dubna 2022

Profesionální značka vlasové kosmetiky Design.ME

Profesionální značka vlasové kosmetiky Design.ME je spojením kvality a nádherných obalů. Líbí se mi, že jsou hravé a barevné, protože i samotné mytí vlasů může být zábava. Neměla by to být pouze povinnost, ale něco, co děláme rádi. Kvalitní péče se nám totiž odmění zdravými a krásně vypadajícími vlasy. Je to podobné jako s péčí o pleť. Pokud se jí nebudeme věnovat dostatečně a nebudeme si k tomu vybírat ty správné produkty, nebude to ono. Já si hlídám hlavně složení a silikony v šamponu u mě nemají šanci, i kdyby se tvářily sebevíc kvalitně. 


Vlasovou kosmetiku Design.Me jsem začala používat bezprostředně po návratu od barvení vlasů u kadeřnice. Mohla jsem tak navázat na profesionální péči po barvení a udělat si tak obrázek, zda vypozoruji nějaké rozdíly mezi kosmetikou, kterou jinak běžně používám.
Značka Design.ME nabízí několik řad, já si vybrala tu na objem, protože mám vlasy jemné, nemám jich mnoho a trocha přifouknutí by jim neuškodila. A taky miluju růžovou, takže nebylo co řešit.


Šampon Puff.ME vlasy po umytí nezatěžuje a tím pádem dodá objem. Hodí se i na barvené vlasy, chrání barvu a prodlužuje jejich lesk po barvení. To já oceňuji, protože mi přijde, že po barvení mám vlasy jako ze žurnálu zhruba týden a pak už jsou na tom jako před barvením.  
Vlasy jsou po umytí šamponem krásně jemné, lesklé, nadýchané a necuchají se při česání. Také mi kolem hlavy tolik nepoletují dorůstající jemné vlasy, takže je nemusím tolik pracně uhlazovat lakem. 
Šampon také poměrně hodně pění, takže ani není potřeba nanášet velké množství a balení tak mnohem déle vydrží.
Co ještě musím zmínit, tak je vůně. Bože, to je něco úžasného!!! Je to hodně sladká pudrová vůně, jako cukrová vata a neskutečně mě baví. Díky tomu bych si vlasy mydlila klidně hodinu, kdyby to šlo. 

Co by to bylo za kompletní péči bez kondicionéru. Kondicionér Puff.ME se aplikuje jak je zvykem po umytí vlasů šamponem. Ty jdou pak krásně rozčesávat a jsou hezky jemné. 
Škoda jen jedné věci a to, že kondicionér na rozdíl od šamponu obsahuje silikony. Ten je ve složení hned po vodě na druhém místě, to znamená, že ho tam nebude zrovna málo. Já bohužel silikony ve vlasech nesnesu, protože mám vlasy hodně jemné a každé další zatížení je podle mě zlo. Silikony sice udělají vlasy hezké na oko, ovšem ve vodě jsou nerozpustné a tudíž se špatně vymývají. Každým dalším mytím se naopak obalí další a další vrstvou. Silikon navíc uzamyká ve vlasu vlhkost a nepřijímá účinné složky třeba z masek a další výživu, která je jim právě díky silikonům odepřena. 
Když jsem před lety přestala používat produkty bez silikonů, trvalo mi několik měsíců, než jsem se jich z vlasů zbavila. Vlasy sice byly vysušenější a trvalo jim, než se vrátí zpět do normálu, ale to se mi vyplatilo a teď už si složení pečlivě hlídám.

V tomhle mě tedy kondicionér trošku zklamal, ale šampon je perfektní, jak do vůně, pocitu z vlasů, zkrátka celkově mi vyhovuje. 
Kondicionér jako takový tedy nezahrnuji do hodnocení a věnovala jsem jej kamarádce, která silikony ve vlasovce neřeší tak striktně jako já.



Na uhlazení baby vlásků a culíku běžně používám uhlazující spreje bez alkoholu. Na lacích mi trošku vadí, že mohou slepovat a také obsahují alkohol. Značka Design.Me nabízí jak uhlazující texturizační sprej, tak i lak na vlasy. Mohla jsem tak porovnat oba kousky s těmi, co mám doma a vyhovují mi.

Lak na vlasy Hold.Me je trošku specialitka. Můžete si totiž volit ze tří intenzit fixace vlasů. Stačí otočit uzávěr a zvolit si dle potřeby tu svou. Na poletující vlásky je vhodná intenzita Light hold, za zafixování jednoduššího účesu Medium hold a na speciální vlasové kreace Hign hold.
Lak nelepí, jako to některé kousky dokáží, snadno se vyčesává a vlasy po něm neplihnou, spíš získají objem. Nemusíte si tak vlasy mýt hned druhý den.
Lak oceníte za jakéhokoliv počasí, protože chrání před UV zářením i vzdušnou vlhkostí, po které se vlasy rády krepatí a vlní.

Ještě bych se pozastavila nad jednou věcí. Běžně laky na vlasy nepoužívám, protože obsahují alkohol. Sahám proto spíše po přípravcích na uhlazení, které alkohol neobsahují, protože z něj jinak kýchám a není mi to příjemné. Lak Hold.Me sice alkohol obsahuje, ale vůbec mi nevadí, jelikož nemá nepříjemnou vůni jako většina laků na vlasy, naopak voní příjemně nasládle. 
Líbí se mi také to, že nestříká příliš do stran, takže si nenalakujete všechny věci okolo vás. Celkově ho mohu hodnotit velmi pozitivně. 


Na uhlazení poletujících baby vlásků bohatě stačí již zmíněná intenzita Light hold. Na culík, drdoly a podobné složitější účely je vhodné zvolit silnější.


Texturizační sprej je hodně podobný laku na vlasy, jen nemá takové tužící schopnosti. Je určen především na zvýraznění textury a zvýšení jejich objemu. Hodně mi připomíná suchý šampon, který dodá objem, navíc vlasy hezky provoní.


Texturizační sprej nemá volič intenzity, má klasickou střičku jako u běžných laků na vlasy. U tohoto typu produktu to ale není důležité a intenzita střičky je tak akorát a zcela vyhovující. 


Na celou nabídku vlasové kosmetiky se můžete podívat na stránkách Designmehair.cz.

Zaujala vás tato značka? A používáte profesionální kosmetiku nebo běžnou z drogerie?

6 komentářů:

  1. Obaly má tedy opravdu nádherný, to se musí nechat. Každopádně děkuji za rozšíření obzorů, značku jsem neznala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím. Obaly jsou hodně zajímavé, to se v drogerii nenajde :-)

      Vymazat
  2. Značku neznám, ale moc ráda zkouším nové produkty, zejména právě na vlasy, tak třeba se k ní také dostanu - tip si ukládám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super :-) na dlouhé vlasy jsou tyto kousky jako dělané, určitě vyzkoušej :-)

      Vymazat
  3. Značku neznám, ale obaly jsou perfektní. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano, jsou profi a roztomilé díky růžové barvě zároveň :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!