20. května 2022

Test pudrových make-upů

Není to tak dlouho, co jsem vyzkoušela svůj první make-up a pudr v jednom od L´Oréal Paris. A ačkoliv nejsem moc zastánce produktů 2v1, byla jsem z něj nadšená a rozhodla jsem se prozkoumat i jiné značky.
V tomto testíku bychom se podívali na zoubek celkem čtyřem kouskům od různých značek. Jde sice o stejný typ produktu, ale docela mě překvapilo, jak velké rozdíly mezi výrobci jsou.


Všechny make-upy mají jedno společné, a to přiloženou houbičku. Opět nejsem fanda těchto houbiček, zejména z hygienických důvodů, ale právě u tohoto typu produktu není na nanášení nic lepšího. Houbičku určitě během používání doporučuji cca 1x týdně vyprat, aby se v ní nemnožily bakterie a nezadělávali byste si tak na pupínky.

Pudrové make-upy jsou skvělé v tom, že neucpávají póry, nedělají "masku", přesto jsou hodně krycí a dají se vrstvit třeba na viditelnější nedokonalosti. Perfektně zakryjí kruhy pod očima, zmatní pleť na celý den a hlavně v létě se nebude pleť tak potit a bude volně dýchat. 

Příliš se ani nemusíte zaobírat výběrem odstínů, což je problém nejen online, ale i v kamenné drogerii. Pudrový make-up většinou hezky splyne s pletí a rychle se jí přizpůsobí. Nezvýrazňuje suchá místa, netvoří se šupinky, neflekatí a celkově na ně tedy už nedám dopustit.

Při používání jsem vypozorovala jednu věc, a to, že si moc nerozumí s pleťovým krémem jako podkladem. Je třeba nechat krém úplně vstřebat, ale komu se chce ráno při líčení čekat. Má pak tendenci se po pleti tahat a hůře se roztírá. 
U pudrových make-upů 2v1 je třeba se zamyslet nad tím, co od něj očekáváte. Zda krytí, zmatnění nebo sjednocení pleti. Pojďme se tedy společně podívat, co všechno tyto kousky umí.

Jako první se podíváme na pudrový make-up od Rimmel Lasting Finish Powder Foundation v odstínu 002 Pearl.
Pudr je krásně sametový a stejně tak hebká a jemná je i pleť. Krytí je lehčí a při výraznějších nedokonalostech se bez korektoru určitě neobejdete. Nicméně třeba kruhy pod očima při navrstvení zakryje a nijak nezvýrazňuje jemné vrásky kolem očí.
Pleť hezky zmatní jako pudr, sjednotí a není vůbec špatný. Přesto jsem ale očekávala vyšší krytí, které u make-upu očekávám.


Make-up a pudr 2v1 od Dermacolu 24H Long-Lasting Powder And Foundation v odstínu 03. Na první pohled jsem si vybrala světlejší odstín, ale na pleti je naopak tmavší, proto radím volit právě světlejší odstín. 
Tento kousek od Dermacolu má ze všech testovaných nejvyšší krytí a také ve výsledku vypadá, jako byste na pleti měli tekutý make-up. Vyhovuje mi i balením se zrcátkem a houbičkou, která je bytelnější, nijak se neohýbá a pracuje se s ní skvěle. Díky tomu všemu je za mě bezesporu vítězem.


Pudrový make-up nabízí i značka Maybelline v odstínu 30 Sand. Přijde mi, že je trošku více slisovaný, tak se musí vícekrát přejet houbičkou, aby se na pleť něco přeneslo. Také houbička je hodně tenounká a měkká a ne zrovna šikovně se s ní pracuje. 
Pro někoho může být problém absence zrcátka. Já se maluji vždy u zrcadla v koupelně, takže mi to nijak nevadí.
Kvalitou mě bohužel neoslovil a využiji ho pouze jako klasický pudr. Co se týče vlastností make-upu, tento kousek je pro mě ze všech testovaných nejslabší. 


Posledním kouskem je pudrový make-up od značky Makeup Revolution Conceal & Define Satin Matte v odstínu P2.
Má trošku nešikovné balení, kdy se musí odklopit plastový "držák" na houbičku a trošku to překáží při držení v ruce. Je to ale detail a dá se na to zvyknout. Na druhou stranu je houbička od pudru hygienicky oddělena. 
Samotný kousek je fajn, ale trošku mi zvýrazňuje suchá místa. Pleť jinak hezky sjednotí a rozumí si i s pleťovým krémem jako podkladem. Krytí je zde slabší a spíše než make-up se chová jako fixační pudr. 


Pudrové make-py jsou za mě jedním velkým objevem letošního roku. Díky nim jsem už prakticky vyřadila tekuté make-upy, protože přirozenost je pro mě na prvním místě. Co se týče kvality a krytí, tak je za mě vítězem jednoznačně Dermacol a klidně bych znovu šla i do Rimmelu. Ostatní kousky jsou lehounké jako pírko a chovají se spíše jako fixační pudry.


Zkoušeli jste už nějaký pudrový make-up?

4 komentáře:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!