2. srpna 2022

Bioaktivní sérum retinol od Saloos

Nové sérum s retinolem od Saloos mi přišlo vhod v tu nejlepší dobu. S příchodem léta a pobytem na sluníčku mi opět na obličeji vyskočily nevzhledné pigmentové skvrny. Ačkoliv se každý den mažu krémem se SPF 50, tomuto se nevyhnu. Přes zimu sice malinko vyblednou, ale přes léto vypadám, jako by mi při líčení pod oči prášily oční stíny a já je zapomněla vyzmizíkovat.
Navíc už mám nějakou tu vrásku či linku a není na škodu je také šetrnou přírodní cestou zprovodit ze světa.



Retinol je známý svými schopnostmi vyhlazovat jemné, ale i hlubší vrásky. Kromě toho obnovuje kožní buňky, tvorbu kolagenu a bojuje proti pigmentovým skvrnám a jiným nedokonalostem, například po akné. Existuje spousta sér s retinolem, ovšem Saloos na to jde pouze a jen přírodní cestou a za to ode mě dostává palec nahoru.

Sérum se aplikuje pomocí praktického kapátka, které si klikacím uzávěrem nabere množství dostatečné akorát na obličej a krk. Já tyto uzávěry dřív vůbec neznala, doposud jsem znala spíše klasická kapátka. Poznala jsem je až u Královských péčí od Saloosu a je to rozhodně super vychytávka.


Sérum není parfémované, což je u pleťové péče fajn. Kromě spousty jiných olejů obsahuje i bakuchiol, což je pro mě ještě větší jazykolam než kyselina hyaluronová. Různě ho komolím jako třeba bachukiol a pořád mi to nějak neleze přes jazyk, dokud slovo nevidím napsané černé na bílém.
Právě díky mnoha olejům je sérum malinko mastnější, takže doporučuji nanášet na navlhčenou pleť a s množstvím to příliš nepřehánět. Jak jsem již psala, jeden klik bohatě stačí, víc se do pleti stejně nevstřebá a zbytečně se tak akorát plýtvá produktem. Dá se v pohodě kombinovat třeba i s jinými séry nebo s kyselinou hyaluronovou, takže i z toho důvodu toho není třeba nanášet zbytečně moc.

Co bych ještě ráda zmínila, po používání retinolu můžete být citlivější při pobytu na sluníčku. Pokud jej tedy používáte přes léto, určitě doporučuji používat ochranný krém se SPF. Já používám celoročně SPF 50, takže jsem myslím v pohodě. Dřív jsem ochranu před sluníčkem vynechávala a to se na mě podepsalo hodně viditelnými skvrnami pod očima. Kdybych byla dřív chytřejší, určitě bych nezapomínala. Čas vrátit bohužel nejde, ale určitě lepší později, než vůbec.

Vůbec se nemusíte bát, že sérum brzy vypotřebujete. Má docela velké 50 ml balení, na rozdíl od Královských péčí, které mají pouze 20 ml.

Složení: skvalen, bio arganový olej, bio jojobový olej, bio šípkový olej, přírodní retinol Retinyl Sunflowerseedate, přírodní forma vitaminu A, vitamin E, bio slunečnicový olej, extrakt z rozmarýnu lékařského.


Na výsledky si budete muset nějaký ten pátek počkat. Za týden ani za 14 dní nebudete vypadat jako panenka Barbie, ale péče se vyplatí. Navíc máte záruku, že pleti dáváte jen to nejlepší. Pleť je po něm hezky napapaná, jemná a hladší. Určitě jej oceníte, pokud máte sušší  a stárnoucí pleť, která potřebuje nejen vyhladit, ale i více hydratovat. 
Ono celkově pokud máte vrásky, pigmentové skvrny a sušší pleť, vypadáte hned automaticky starší. Proto jestli vám je 30+, určitě bych nad tímto sérem zauvažovala. Klidně po něm ale můžete sáhnout i v mladším věku. Čím dříve, tím lépe a to především z preventivních důvodů, než se pak snažit zahladit stopy vlivem stárnutí nebo zanedbání péče o pleť.

Na retinolové sérum můžete mrknout na stránkách Saloos.cz.

Líbí se vám nové sérum s retinolem?

9 komentářů:

  1. Vypadá dobře, ale zrovna retinolu se krapet bojím, mám hodně citlivou pleť a v létě by pro mě asi vůbec nebyl :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když se použije opalovací krém a nebudeš se s ním vyloženě vystavovat sluníčku, tak by to neměl být problém. Nebo ho můžeš vyzkoušet až na zimu :-)

      Vymazat
  2. I have started using retinol in my skin routine lately. Thanks for the review.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj, zajímavě psaný článek.

    OdpovědětVymazat
  4. Hele, ale to je teda super, že má Saloos retinolové sérum! To docela koukám. Ale já tu značku nijak jako blízko nesleduju, tak to asi pro některé není tak velké překvapení 😅. Mimochodem tyhle kapátky naprosto miluju. Mám to u oleje od Isana a miluju. Nevím ani proč, prostě se to dobře aplikuje😎. Moc děkuju za tip.

    Jo a jinak já jsem taky začala SPF používat pravidelně a myslím, že je to opravdu hodně důležitý.

    MOJE PRVNÍ KOREJSKÁ KOSMETIKA 🎁 (FIRST IMPRESSION&JAK OBJEDNAT&NEPLATIT CLO) | STYLEVANA

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem se na něj v drogerii dívala, vypadá hodně dobře. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!