22. srpna 2022

Hydratační péče od hlavy až k patě s Kneipp

Značku Kneipp mám ráda hlavně v období zimy, kdy si do vany přidávám voňavé olejíčky a soli. Milovala jsem jejich olej do koupele Nachlazení, ale ten se bohužel přestal vyrábět a je myslím k dostání pouze v soli. Voněl jako bonbony Klokanky a provoněl nejen celou koupelnu, ale linul se po celém bytě. Pokud jsem měla rýmu, hezky protáhl dutiny a relax ve vaně byl opravdu příjemný. Měli jsme to doma jako takový malý rituál nejen v době nachlazení a je škoda, že ho stáhli z prodeje. 
Olejíčky a soli jsem měla snad už všechny a už teď se těším na zimu, až se jimi zase při večerní koupeli obklopím.


Co jsem od Kneippu nevyzkoušela, jsou sprchové gely. Díky sprchovému gelu s vůní meruňkového mléka jsem se ale přesvědčila, že Kneipp umí nejen oleje. Ta vůně je naprosto božská! Je autenticky sladká po meruňkách, přesto šťavnatě nakyslá. Je to díky éterickým olejům z pomerančové a mandarinkové kůry. 
Sprchový gel vytvoří sametově jemnou pěnu, která pohladí nejen na pokožce, ale i naše smysly. Je to hezká připomínka na horké letní dny a obsypané stromy meruňkami.
Ve sprchovém gelu nenajdete silikony, konzervanty, parafíny, micerální oleje ani žádné mikroplasty!!!


Po voňavé koupeli následuje hydratace pokožky. Tělová mléka teda dost šidím, proto si musím vybírat ta voňavá, aby mě mazání bavila a přinutilo k pravidelnosti. Poslední dobou mě ale pokožka dost pne, takže jsem k tomu vlastně donucena, a to je dobře. Jinak na to bohužel dost často zapomínám a to není pro pokožku zrovna dvakrát dobré. 

Hydratační tělové mléko s mandlovým květem voní krásně naslídle po mandlových květech. Pokožku dostatečně hydratuje bez ulepeného a mastného pocitu a rychle se vstřebává. Můžete tak hned po aplikaci vklouznout do oblečení, aniž byste si je umazali. Po koupeli, když pokožka pne, přináší okamžitou úlevu. Oceňuji, že neštípe ihned po oholení nohou.
Pokud vám tato vůně sedí, můžete ze stejné řady mít i sprchový gel, krém na ruce nebo dokonce tělový olej. 


Poslední třešničkou na dortu je balzám na rty. V povědomí mám mandlový, mátový a vanilkový, na Elninu jsem ale objevila i tento 100 % přírodní balzám s černým bezem. Balzámek není tuhý a lojovitý, ale jemný a moc příjemný. Rty zvláční na delší dobu a jemně voní po ovoci. Žádnou přehnanou vůni ale nečekejte, protože ovoce je cítit jen náznakem.
Hodně se mi líbí ten korkový design, který je jedinečný a nemá tak konkurenci. 



Je vidět, že Kneipp má nejen skvělé oleje, ale i další tělovku, kterou stojí za to vyzkoušet. A ty balzámky v korku také musíte vyzkoušet, jsou perfektní!

Jaké máte oblíbence od Kneipp?

5 komentářů:

  1. All these products sound great. Thanks for the review.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  2. Sprcháč mě moc zaujal, musí krásně vonět :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  3. Já od Kneipp miluju úplně všechno a vyzkoušeno už mám taky skoro vše :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!