29. srpna 2022

Vlasová kosmetika Anwen

Při mytí vlasů běžně používáme starou osvědčenou klasiku v podobě šamponu a kondicionéru, občas ji doplníme i výživnější maskou. Ale zkusili jste si denní rutinu mytí vlasů ozvláštnit třeba vlasovým peelingem? Rozhodně to totiž není další zbytečná lahvička navíc, na kterou se bude v koupelně akorát prášit.
V tomto článku si ukážeme kromě vlasového peelingu i další zajímavé kousky, tak pokud jste zvědaví, čtěte rozhodně dál.



Začnu tedy rovnou peelingem, který jsem nastínila už v úvodu. Peelingový šampon Mint It Up je úžasně osvěžující díky oleji z máty peprné. Díky tomu má i skvělou svěží žvýkačkovou vůni.
Pokud si tedy chcete zachovat chladnou hlavu, zejména v letním horku, toto je ideální volba. Díky tomu se pokožku dobře prokrví a to je fajn pro vlasy, které mají tendenci vypadávat. Pomáhá také na svědivou pokožku a tím pádem i na lupy. 
Abrazivní zrníčka jsou z meruňkových jader a ve srovnání s pleťovými nebo tělovými peelingy jsou docela velká. Na druhou stranu nejsou ale na omak nijak hrubá a z vlasů se vymyjí dobře, takže se nemusíte bát, že vám tam budou kousky zůstávat.
Peeling z vlasů dokonale umyje stylingové přípravky a vyčistí pokožku od všeho, co tam být nemá. A je to přece jenom také šampon, takže i obstojně pění.
Stačí ho používat jednou nebo dvakrát týdně a poté použít klasicky kondicionér nebo masku, aby se otevřená struktura vlasu po šamponu zacelila. 
A to nejdůležitější, neobsahuje mnou zavrhované silikony! Za mě rozhodně zajímavá a praktická věcička. 

Složení: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Urea, Prunus Armeniaca (Apricot) Seed Powder, Acrylates Copolymer, Propanediol, Polysorbate 20, Dipotassium Glycyrrhizate, Bacillus Ferment, Glycerin, Propylene Glycol, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-10, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Oil, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Parfum.


Další specialitkou je pěnový šampon s pomerančem a bergamotem. Zatímco s peelingem na vlasy jsem se už v jiné formě setkala, s pěnovým šamponem nikoliv. Pěnu běžně používám na čištění pleti nebo ve formě sprchové pěna, ale šampon?
Pěna je bohatá a nesplaskne ještě dřív, než si ji dáte na vlasy. Moc příjemně také po pomerančích voní. Šampon je bez silikonů a je hodně nevšední a zajímavý.
Jeho jedinou nevýhodou je to, že přes vlasy neucítíte tu sametovou jemnost, jako třeba u pleťových pěn. Za zkoušku a pro jeho zajímavost ale určitě stojí.

Složení: Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl Glucoside, Betaine, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauroyl Glucose Carboxylate, Epilobium Parviflorum Extract, Saponaria Officinalis Root Extract, Niacinamide, Acacia Conocinna Fruit Extract, Balanites Aegyptiaca Fruit Extract, Gypsophila Paniculata Root Extract, Zinc Gluconate, Polyglyceryl-4 Laurate/Sebacate, Polyglyceryl-6 Caprylate/Caprate, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Benzyl Alcohol, Citral, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool.


Bylinné rozehřívací tonikum Grow Me Tender podporuje růst vlasů a zabraňuje jejich vypadávání. Tonikum se dá použít před i po mytí, ale pro lepší účinek je lepší nanést na pokožku hlavy po umytí, aby mohly látky co nejdéle působit, ideálně přes noc, zatímco spíte. Nanáším ještě na vlhké vlasy po umytí a nechám je pak volně uschnout. 
Ihned po aplikaci je cítit hřejivý a zároveň i chladivý pocit, který vydrží klidně i hodinu. Poté začne slábnout a zapomenu na něj. Vůně je výraznější mátová a je to, jako byste si na hlavu vylili vylouhovanou žvýkačku, takhle svěží pocit to je.
Tonikum je nemastné, takže neslepuje ani nezatěžuje vlasy po umytí. 

Složení: Aqua, Polysorbate 20, Trigonella Foenum-Graecum Seed Extract, Raphanus Sativus Root Extract, Hydrolyzed Soy Protein, Propanediol, Glycerin, Panthenol, Zinc PCA, Glucose, Ornithine HCL, Niacinamide, Arginine HCL, Panax Ginseng Root Extract, Citrulline, Glucosamine HCL, Pyridoxine HCL, Allium Cepa Bulb Extract, Biotin, Vanillyl Butyl Ether, Mentha Arvensis Leaf Oil, Polyquaternium-11, Propylene Glycol, Sodium Hydroxide, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Benzoic Acid, Parfum, Benzyl Alcohol, Limonene, Linalool.


Troufám si říct, že asi nejobyčejnějším kouskem z této čtyřky je proteinový kondicionér. Ono abychom si rozuměli, není to obyčejný kondicionér, protože neobsahuje silikony. Už tím je pro mě neobyčejný, protože silikony ve vlasovce nemůžu doslova vystát. A ty z drogerie jsou jimi nadupané. Proto oceňuji, že to jde i jinou cestou bez nich.
Kondicionér vlasy vyživuje a zjemní jako výživná maska. Vůně je hodně výrazná, květinová, ale je to příjemná vůně. U vlasovky mi výraznější parfemace nevadí a u této značky (jak jsme si ověřila u předchozích kousků) je to pravděpodobně běžná věc. 

Složení: Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Hydrolyzed Pea Protein, Keratin, Hydrolyzed Keratin, Collagen, Hydrolyzed Elastin, Cetrimonium Chloride, Starch Hydroxypropyltrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Parfum, Benzyl Salicylate, Coumarin, Limonene, Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal.


Ačkoliv jsem hodně experimentovala s netradičními produkty, ani jeden ze zkoušených mě nezklamal a nenašla bych jediný, do kterého bych nešla znovu. Obzvláště mátový peeling se povedl a za mě jednoznačně vítězí. 


Co říkáte na tyto produkty? A vyzkoušeli jste už někdy peeling na vlasy?

9 komentářů:

  1. To jsou krásné obaly, produkty vypadají dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten vlasový peeling by se mi moc líbil :) Značku vůbec neznám, takže díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je perfektní, zkus ho a věřím, že si budete rozumět :-)

      Vymazat
  3. These products sound amazing and the packaging is lovely too.
    xoxo
    Lovely
    www.mynameislovely.com

    OdpovědětVymazat
  4. Tuto kosmetiku neznám, ale produkty vypadají skvěle! Teď nemám příliš favoritů ve vlasové péči, tak ráda vyzkouším něco nového.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já pár vyvolených mám, ale také ráda zkouším nové kousky :-)

      Vymazat
  5. Peeling je pro mě novinkou, nikdy jsem jej nevyzkoušela. Vystačím si se šamponem a kondicionerem/maskou :) Nicméně obaly má značka nádherný!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!