15. srpna 2022

Zmatňující pleťová péče Mixa Anti-Imperfection na problematickou pleť

Pokud patříte mezi majitelky problematické a aknózní pleti, značka Mixa má ve svém sortimentu řadu Anti-Imperfection, speciálně vyvinutou na problematický typ pleti. Tento typ pleti je mastnější s tvorbou pupínků, a to vyžaduje speciální péči. Dnes už lze naštěstí v drogerii sehnat spoustu přípravků, které mohou pupínky zkrotit na únosnou míru nebo je dokonce vyléčit. 


Micelární voda Anti-Imperfection je určena na zmatnění pleti, takže je vhodná především pro majitelky mastnější pleti.
Má vyvážené pH 5,5 a je hypoalergenní, nijak neštípe v očích ani pleť po ní není napnutá. Já mám pleť spíše sušší a neměla jsem s ní naprosto žádný problém. Micelární vodu stejně používám jako první krok v odlíčení, po kterém následuje další péče. Hydratace pleťovým krémem a vyživujícím sérem je až v posledních krocích, takže se tak vždy spokojím téměř s jakýmkoliv odličovačem, kterým stahuji make-up.


Z celé řady mě nejvíce oslovila pleťová voda Anti-Interfection bez alkoholu. Ono najít v drogerii toner alespoň bez kapky alkoholu je docela oříšek, pokud tedy nelovíte v přírodních vodách. 
Já nemám až tak citlivou pleť, ale alkohol v kosmetice nesnesu stejně jako svařák v zimě, který mě rozkašle. Vadí to tedy hlavně mému nosu a díky tomu u mě nemá v kosmetice žádnou šanci.
Tato pleťová voda je velice příjemná, nedráždí a pleť zmatní. Dokonce mi vyhovuje i na sušší pleť a to je voda určena spíše pro tu mastnou.
Obsahuje kyselinu salicylovou, která dokáže do hloubky pleť vyčistit a zinek pro hojení zanícených pupínků a akné. Zároveň dokáže v pleti udržet potřebnou vláhu, která je důležitá nejen pro suchou, ale i mastnou pleť.



Na čistící gel Anti-Imperfection jsem četla spoustu recenzí, že pleť neskutečně vysušuje. Je to ovšem mycí gel, který se smývá vodou a pleť se pak musí více hydratovat. Může to být ale způsobeno tím, že ho holky používaly na odlíčení, což si úplně nedovedu představit. Já si pleť nejdříve odlíčím odličovačem, pak dočistím mycím gelem a na závěr ještě pleť ošetřím tonikem a pleťovým krémem. Takto by totiž správná péče měla vypadat a za negativní recenze tak většinou nemůže produkt, ale sám uživatel produktu.
Pokud máte aknózní dekolt, dá se klidně použít i na jiné partie než je obličej.



Řada Anti-Imperfection nabízí i hypoalergenní hydratační krém proti nedokonalostem pleti. Krém dokáže stahovat póry a absorbuje přebytečný kožní maz. Stejně jako pleťová voda obsahuje zinek a kyselinu salicylovou, navíc ještě zvláčňující glycerin.


Ačkoliv mám spíše sušší pleť, u této řady jsem si našla své oblíbence v podobě pleťové vody a mycího gelu. Ten obecně patří mezi mé nejoblíbenější kousky ve skin care.

Zaujala vás tato řada? A máte nějaké oblíbence u značky Mixa?

6 komentářů:

  1. Na pupínky naštěstí netrpím. S Mixou mám malé zkušenosti, něco mi sedlo, něco vůbec.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak u každé značky, něco vyhovuje a něco ne :-)

      Vymazat
  2. Zatím vše co jsem od Mixy měla, mi vždycky vyhovovalo :)
    Tuhle řadu jsem nezaznamenala.

    OdpovědětVymazat
  3. Mixu jsem strasne dlouho neměla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!