27. září 2022

Cesta ke krásné pleti s Australian Bodycare

Správné odličování a čištění pleti je základem ke krásné a zdravé pleti. Já spoléhám nejen na kvalitní kosmetiku, ale i pomůcky v podobě různých houbiček a masážítek, které mi čistící rutinu hodně usnadní. A hlavně je to i příjemný zážitek a zábava.



Po pleťovém toniku sahám většinou ráno před líčením, abych z pleti dostala veškeré nečistoty a výpotky, které na pleti během noci ulpěly. Také na polštáři je zachyceno spousta prachových nečistot, i když se vám může na první pohled zdát čistý. Proto je třeba pleť ošetřit ihned po ránu, než naneseme make-up nebo pěstící krém.
Díky tea tree oleji je tonikum neskutečně osvěžující, což po ránu vítám. Je to takové příjemné probuzení smyslů a na pleti je tonikum krásně chladivé.


Složení: Aqua/Water, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Triethyl Citrate, Saccharide Isomerate, Phenoxyethanol, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Sodium PCA, Allantoin, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Lactic Acid, Tocopherol, Terminalia Ferdinandiana (Kakadu Plum) Fruit Extract, Citric Acid, Sodium Citrate, Limonene.


Čistící gel používám naopak především večer jako druhý krok po použití odličovače. I čistící gel na pleti příjemně chladí a má svěží vůni, což z něj dělá i takový unisexový kousek. Většinou se o kosmetiku dělím se svým přítelem a když gel nevoní sladce po květinkách, ocení jej tak i on. 
Na navlhčené pleti vytvoří jemnou pěnu a zbaví pleť zbytků nečistot, které nestáhl napoprvé odličovač. Jedině po umytí mycím gelem mám pocit 100 % čisté pleti. Gel vůbec nevysušuje a pleť po něm nijak nepne. Poté už stačí nanést oblíbený pleťový krém a sérum a o pleť je dokonale postaráno. 


Složení: Aqua/Water, Glycerin, Lauryl Glucoside, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Chloride, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Phenoxyethanol, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Citric Acid, Sorbic Acid, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Limonene.

Na čištění pleti jsem nikdy neměla žádnou speciální předraženou pomůcku a jako nejlepší se mi vždycky osvědčila konjaková houbička. Už jsem vyzkoušela i syntetické z drogerie, mořské houby, ale u konjaku jsem už zůstala. Bohužel ale ani ta nemá velkou životnost a zhruba po dvou měsících se v ní začínají dělat díry, takže je třeba uvažovat o nové. Na stránkách Australian Bodycare jsem objevila silikonovou exfoliační pomůcku Face Scrubber, která by mohla konjakovou houbičku přežít. A pravděpodobně přežije i mě, protože vypadá nezničitelně a díky pružnému silikonu se s čistítkem snad ani nemůže nic stát.


Díky materiálu se snadno omývá a nehromadí se na něm bakterie na rozdíl od houbiček a žínek. Face Scrubber se nepoužívá na první odlíčení make-upu, ale spíše na dočištění pomocí gelu. Stačí nanést přípravek přímo na něj a lehce navlhčenou pleť krouživými pohyby promasírovat. Na sucho to radši ani nezkoušejte, protože suchý silikon se na suché pleti ani nehne. Pak už stačí jen pleť opláchnout vlažnou vodou a ošetřit obvyklými hydratačními přípravky. 
Po každém použití je třeba dodržet pravidla hygieny a důkladně ho umýt. Jedině tak bude neustále v čistotě a nepřenesete si na pleť bakterie, které způsobují tvorbu pupínků. 

 

Používáte nějaké pomůcky na čištění pleti?

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Začínali na tea tree olejíčku, tedy alespoň takhle já si značku vybavuji. No a teď už toho mají opravdu hodně, tak se mrkni :-)

      Vymazat
  2. Pleťovku od Australian Bodycare jsem ještě nezkoušela. Zkusila jsem něco málo z tělovky a teď mám doma intim péči a vlasovku. Silikonové čistítko mám doma taky, ale ne od této značky a je to moc fajn pommocník :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Intimní péče je skvělá! Používám zrovna gel a neměla jsem lepší :-)

      Vymazat
  3. Ten Face Scrubber vypadá skvěle..do teď jsem používala jen odličovací tamponky nebo své ruce, když jsem používala např. čistící gel. :D Určitě je to super pomůcka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě je. Stejně tak vřele doporučuji konjakové houbičky, to je velmi příjemná záležitost :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!