12. září 2022

Pleťová kosmetika Q+A

Britskou značku Q+A ode mě už znáte. Nejvíce jsem si oblíbila asi sérum s kyselinou hyaluronovou a enzymatický peeling, díky kterému jsem si vlastně tuto značku oblíbila. 
Produkty této značky jsou skvělé nejenom složením a komfortem během používání, ale posuďte sami, příznivá je i cenou. I ten nejdražší kousek totiž nepřesáhne tři stovky a to je co říct, když některá pleťová séra stojí mnohonásobně více.



Kolagenový pleťový krém mě oslovil už jen díky tomu, že obsahuje kolagen. Nejsem už nejmladší a kolagen ve formě doplňků stravy užívám pravidelně už pár let. Mám to jako rituál hned když přijdu ráno do kanceláře. Pomáhá mi hlavně na pleť, ta je vypnutější a vůbec se mi netvoří pupínky. No a jak jinak podpořit zdravý stav pleti, než kvalitním pleťovým krémem s kolagenem.
Kromě kolagenu krém obsahuje magnézium a výživné bambucké máslo, díky kterému je hutnější a vhodný na suchou pleť. Roztírá se dobře, na pleti se netahá a nežmolkuje.
Co bych ještě ráda zmínila, tak je fakt, že tento krém od Q+A mám už podruhé. Poprvé jsem ale měla smůlu na daný kus, protože jsem z něj cítila nepříjemnou umělohmotnou vůni. Tento je jiný a díky tomu že je neparfémovaný, není z něj cítit žádná specifická vůně. 
Krém vyjde na 297,- Kč a jde o nejdražší kousek z této recenze. Pořád mě ty nízké ceny nepřestávají udivovat. 


Velice zajímavý je pleťový olej Super Food. Je to doslova výživný elixír pro pleť. Obsahuje jojobový lej, olej z bobulí a olej ze semínek opuncie. Kromě toho je nadupaný vitaminy a antioxidanty, takže pleť si hodně smlsne. Je fajn třeba jako hydratační podklad pod make-up nebo místo večerního pleťového krému. To už záleží na vás, kdy jej použijete.
Ačkoliv jde o olej, na pleti není vůbec mastný a chová se spíš jako nějaké sérum. Samotný ale výživu pleti zvládne a už není třeba žádného dalšího krému a podobně.
Olej stojí 198,- Kč, což je opravdu hodně sympatická cena.


Na čištění pleti mám závislost, proto mi nemohl chybět čistící gel s mátou. Máta je nesmírně osvěžující a na pleť příjemná. Je to velká specialitka, která nejenže voní jako mátová žvýkačka, osvěžující je i na pleti. Je to doslova mátová smršť a hezky chladí i několik minut po opláchnutí. Umýt si s ním tělo místo sprchového gelu, vyskáče mi po celém těle husí kůže!
Gel používám jako druhý krok po odlíčení a smývám konjakovou houbičkou, což je příjemné dvojnásob. Pleť po něm není nijak napnutá a vysušená, což jsem malinko díky té "svěžesti" očekávala. Nic takového se ale nedělo, takže za mě je to moc fajn kousek.
Gel neobsahuje SLS, ale Coco-sulfát, tedy přirozeně se vyskytující čistící látku v kokosovém oleji. 
Do peněženky nebudete muset sahat moc hluboko, gel stojí 186,- Kč.


Osvěžující je i osvěžující sprej na pleť s kyselinou hyaluronovou. Ten je velice příjemný na osvěžení a hydrataci obličeje během dne. Vůbec neovlivní make-up, takže se nemusíte bát, že vám "sleze obličej". Sprej je bez parfemace a alkoholu, což je pro mě důležité. Alkohol v pleťovce nemám ráda, zbytečně mě dráždí a vyvolává mi kašel. 
Sprej má jemnou střičku, takže mlha zůstane na obličeji a ne všude kolem hlavy.
Je to takový ten celoroční produkt, který osvěží v létě a v zimě hydratuje. Například když vejdeme v zimě do přetopené místnosti z mrazu, pleť se vysuší a to jí vůbec nesvědčí. Stačí tedy pleť zavlažit touto mlhou a o hydrataci je postaráno.


Lékořicový olej je hodně zajímavý a pro mě velká novinka. Nejvíce mě zajímalo, zda bude vonět jako lékořicový pendrek. Vůně je výraznější, ale ne tak, že by to při aplikaci obtěžovalo. 100 % lékořicová vůně to ale není. Pokud tedy neskousnete pendrek, tento olej na rty by vám vadit neměl. 
Rtům dodá lesk, zvláční je může se pyšnit 100 % přírodním složením. Aplikace pomocí kuličkového aplikátoru je příjemná a praktická. Mnohem lepší, než úzké hrdlo, ze kterého by oleje vyteklo po zmáčknutí tuby až příliš.
Cenově vyjde na 161,- Kč, stejně jako předchozí mlha. 


Už jste vyzkoušeli něco od značky Q+A?

6 komentářů:

  1. Q+A miluju!

    A ten kolagenový pleťový krém musím jednou vyzkoušet taky... :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, za představení kosmetiky, až ji budu chtít vyzkoušet, díky tobě budu vědět po čem sáhnout. A cena nepřesahuje tři stovky? To je paráda!

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, lákal by mě ten lékořicový olej :D:) Od této značky jsem ještě nic nezkoušela.
    RECENZE: FRANCOUZSKÁ PŘÍRODNÍ TUHÁ KOSMETIKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkus olej a třeba tě značka také přesvědčí :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!