20. září 2022

Pleťová kosmetika s chrpou od Klorane

Pleťová kosmetika od Klorane je pro mě velkou novinkou. Žila jsem v domnění, že nabízí jenom produkty na tělo a vlasy. Skvělé je třeba Cupuacu tělové mléko a vlasová řada proti vypadávání vlasů. 
Rozhodla jsem se tedy vyzkoušet rovnou tři kousky na pleť s chrpou, abych si o značce Klorane udělala obrázek i v této kategorii. 



Jako první přichází na řadu micelární voda, po které sama sahám jako první krok při odličování. Když už sáhnu po micelárce, musí mít přírodnější složení. Po těch z drogerie už sahám jen výjimečně. 
Tato od Klorane pleť příjemně osvěží a nevysušuje. Mě po odlíčení pleť často pne a tady jsem neměla vůbec žádný problém. Má z 90 % složky přírodního původu, přesto ji pak ještě opláchnu mycím gelem či pěnou.
Hodí se i na citlivější pleť, protože neobsahuje parabeny, sulfáty, silikony, alkohol, parfemaci a oleje. Hlavně ten alkohol mi v kosmetice obecně hodně vadí, protože mě vždycky akorát tak rozkašle, podobně jako když si dávám svařák v zimě na trzích. Nevím, zda to máte také tak, ale mě to docela obtěžuje.
Micelární voda si poradí i s očním make-upem, včetně mých dvou vrstev řasenky. Oči nemusím dřít a nemám je pak podrážděné.
Micelární voda od Klorane má hodně netradiční uzávěr, který dávkuje akorát potřebné množství pumpováním přímo na tamponek, takže si na něj nevylijete zbytečně velké množství. Nedávkuje se tedy vyléváním dnem vzhůru, ale pracuje proti gravitaci. Už jsem se s ním setkala u jednoho odlakovače a je to docela praktické.


Odličovač očí s chrpou na voděodolný make-up mi hodně připomíná dvousložkový odličovač od Yves Rocher. Ten mi ale bohužel nesedl, protože mě štípal v očích a měla jsem po něm hodně mastné oční okolí, což mi vůbec nevyhovovalo. 
Tento odličovač sice olej obsahuje, protože je také dvoufázový, ale nezamastí tolik jako ten od Yves Rocher a nedělá mlhu v očích. Je tedy mnohem lepší a s make-upem si hravě poradí.
Prodává se ve dvou velikostech, takže na zkoušku si můžete pro začátek vzít malé 100 ml balení a když vám sedne, objednáte rovnou větší 200 ml balení. 


Na závěr se na zoubek podíváme pleťovému séru Wake-up Call Serum. Na ty jsem obzvlášť zatížená. Toto sérum má z 97 % složky přírodního původu a je vážně povedené. Obsahuje i moji velkou kamarádku kyselinu hyaluronovou, která skvěle funguje jako vyhlazovač jemných vrásek. 
Na pleti nijak nelepí a spolu s krémem dělá komfortní pocit z pleti. Krásně pleť vyhladí a zanechá ji jemnou na dotek. Sérum se dá ale klidně použít i samotné jako lehký pleťový gel.


Podtrženo a sečteno, pleťová řada s chrpou není vůbec špatná a já jsem ráda, že značka Klorane má dobře zmáknutou i pleťovku.

Věděli jste, že má Klorane i pleťovku a co na ni říkáte? Zkoušeli jste už něco od této značky?

6 komentářů:

  1. Značku znám, dokonce z této chrpové řady jsem měla šampon na vlasy tuším. Pleťovku jsem ještě nezkoušela, nicméně vlasovku mají skvělou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to skvělá řada a mají i chrpový šampon? Tak to je mi také novinka :-)

      Vymazat
  2. Vypadá hodně dobře, kosmetiku s kyselinou hyaluronovou mám velmi v oblibě. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem nic neměla z této značky, ale jako produkty jsou lákavé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to můžeš napravit, mají toho od hlavy až k patě víc než dost :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!