7. září 2022

Pleťová péče s hadím jedem Green Idea

Když se tak zamyslím, jakou největší specialitku a možná i zvláštnost jsem v kosmetice vyzkoušela, tak to byl asi šnečí sliz. To je složka, která je velmi oblíbená zejména v korejské kosmetice a do svých produktů ji postupně zavádí i evropští výrobci.
Nedávno se mi do rukou dostala omlazující dvojka proti vráskám ne se šnečím slizem, ale rovnou s hadím jedem! A nejedná se o korejku, ale českého výrobce Green Idea. 


Na malinkaté lahvičky s kapátkem v podobě sér jsem doslova závislá. Doma si je syslím jako ten největší poklad. Kyselinu hyaluronovou zařazuji do své rutiny už několik let a nedám na ni dopustit. Čas sice neobalamutíme a vrásek se nezbavíme úplně, ale právě jako prevence jsou takovéto přípravky nejlepší. Nefungují tedy na vrásky jako úplný  zmizík, ale zabraňují tvorbě nových a ty stávající přece jenom malinko vyhladí.
Sérum s kyselinou hyaluronovou je opravdu skvělým a účinným pomocníkem proti vráskám. Stojí necelé čtyři stovky, což je sympatická cena za takovou kvalitku. Sérum je vyráběno metodou za studena, takže si uchová veškeré cenné látky a je tím nejlepším, co můžete pleti dopřát.

Složení kombinuje dvě molekuly kyseliny hyaluronové, kdy ty menší pronikají hluboko do kůže a ty větší působí na povrchu. O vrásky je tak postaráno a pravidelným používáním se vrásky vyhlazují a zjemňují.
Hadí jed zabraňuje ochabování pleti, uvolňuje obličejové svaly, takže by sérum navíc mělo fungovat i jako šetrná alternativa botoxových injekcí! Pro to bohužel (nebo naštěstí) nemám srovnání, protože na botoxu jsem nikdy nebyla a ani to neplánuji. To se raději budu navěky mazat příjemným krémem se zachováním přirozeného výrazu v obličeji. Když totiž vidím celebrity, jak se snaží usmát a zůstane jim pouze našpulená pusa a obočí vytáhlé až k vlasům, to není nic pro mě a skvěle to funguje jako reklama, proč se klinikám s těmito zákroky vyhnout obloukem...

Složení: Aqua, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Biosaccharide Gum-1, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Panthenol, Helichrysum Italicum Extract, Allantoin, Butylene Glycol, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid.

Sérum je bez parabenů, alkoholu, parfemace, silikonů a barviv a je to vidět. Je totiž průhledné a lehce tahavé, ne vyloženě tekuté. V tom je hodně podobné právě přípravkům se šnečím slizem, ale ne v takové míře. U těch je tahavý i krém a nemusí to být někomu příjemné. Také na pleti nijak nelepí a nestahuje pleť.
Séru dávám jedničku s hvězdičkou a rozhodně je nemám naposledy.


Bioaktivní krém s hadím jedem je velice účinný a skvělý jako noční krém. Je totiž hutnější než denní krémy a účinkuje zhruba 6-8 hodin, což je doba, kdy spíme. Zatímco tedy spíme, odvede za nás docela tvrdou práci a ráno po probuzení jsme tak den ode dne mladší a krásnější. A to je sen každé ženy.
U té konzistence bych se ještě pozastavila. Je hutnější a zajímavě gelovitý. Co je parádní, tak je vstřebatelnost. Občas prstem naberu víc a pak si jen říkám, kam s tím. Na krému je zajímavé, že i když bych ho nabrala kávovou lžičku, do pleti se úplně ztratí jakékoliv množství bez pocitu větší mastnoty, žmolkovatění a podobně. V tomto krém nemá chybu a je perfektní!
Co jsem tedy tvrdila u séra, mám stejně i u krémy. Rozhodně si ho pořídím znovu!

Složení: Aqua, Glycerin, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Octyldodecanol, Squalane, Caprylic/Capric Triglyceride, Argania Spinosa Kernel Oil, Persea Gratissima Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Panthenol, Biosaccharide Gum - 1, Sodium Hyaluronate, Jania Rubens Extract, Helichrysum Italicum Extract, Butylene Glycol, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Octyldodecyl Xyloside, Tocopherol, Helianthus Annuss Seed Oil, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Citric Acid, Parfum, alpha-Isomethyl Ionone, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linolool.


Co říkáte na tyto novinky s hadím jedem? Zaujaly vás?

6 komentářů:

  1. Zaujaly, nic podobného jsem neměla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento krém i sérum jsou perfektní! Jedny z nejlepších, co jsem vyzkoušela :-)

      Vymazat
  2. Od značky jsem ještě nic nezkoušela, nicméně mě láká sprchový olej. A o hadím jedu jsem ještě v kosmetice neslyšela.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!