15. září 2022

Tuhá zubní pasta, tuhé mýdlo na holení nebo tuhý parfém... to je Lamazuna!

Tentokrát bychom se podívali na zoubek velmi zajímavým kouskům od francouzské přírodní kosmetiky Lamazuna. Nabízí totiž hodně netradiční kosmetiky, jako je tuhá zubní pasta, parfém, tuhé mýdlo na čištění obličeje nebo tuhý šampon. Hlavním posláním značky je zamezit plýtváním produktů i plastů, proto jsou všechny produkty v tuhé formě a jsou praktické nejen na doma, ale i na cestování. Jen si k nim na těch cestách musíte najít vodu, nic víc k používání potřebovat nebudete.



Začneme tuhým parfémem Ovocná hravost. I tuhý parfém stejně jako klasické tekuté má své složky, a to ze samého sladkého ovoce:

Hlava: pomeranč, černý rybíz, bílá broskev
Srdce: meruňka, sladké mandle
Základ: hnědý cukr, malina

Složení: Theobroma Cacao Seed Butter, Parfum, Copernicia Cerifera Cera, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Limonene.

Stejně jako složky vůně, i vůně samotného parfému je stejně šťavnatá a sladká. Jako letní prázdniny u babičky. Musím říct, že ta vůně je hodně povedená a parfémek mě dostal. V této vůni bych chtěla mít doma všechno od sprcháče až po balzám na rty. Je perfektní. Je to sladká vůně, ale zároveň lehce nakyslá po citrusech. Připomíná mi sladký citronový sorbet. 
Vůně je hodně výrazná a také dlouho vydrží. Když si jej nanesu na zápěstí, cítím jej ze sebe zhruba 6 hodin kdykoliv si přičichnu.

Parfémek je ukrytý v malé plechové dózičce, ve které se dá i přenášet. Vždy jej vezmu celý do ruky a přejíždím s ním přímo na kůži. A je jen na nás, zda jej aplikujeme na krk, zápěstí nebo na jiná místa. 

Tuhý parfémek je můj nový oblíbenec a prakticky jej nedám z ruky. Sice je to vyloženě letní sladká vůně, ale na zpříjemnění podzimních upršených dní je jako stvořený.


Další netradiční kousek je tuhé mýdlo na čištění obličeje na suchou a citlivou pleť. Mýdlo je malinkaté a převládá vůně levandule, takže bude čištění i relaxačním zážitkem.

Složení: Sodium Cocoyl Isethionate, Stea­ric Acid, Palmitic Acid, Cocos Nucifera Oil, Avena Sativa Kernel Flour, Aqua, Hibiscus Sabda­riffa Flower Powder, Helianthus Annuus Seed Oil, Decyl Glucoside, Lavandula Hybrida Oil, Arnica Montana Flower Extract, Tocophe­rol, Geraniol, Limonene, Linalool.

Tento malý růžový obláček stačí navlhčit vodou a masírovat přímo na pleti, až se vytvoří jemná krémová pěna. Poté se opláchne vodou a to je vše. Já na mytí používám konjakovou houbičku, takže se příjemný zážitek zdvojnásobí. 
Mýdlo používám denně už několik týdnů a přijde mi, že je pořád stejně velké a vůbec se neopracovává. Když mýdlo srovnám s mycími gely, které mizí rychlostí blesku, tak se určitě vyplatí. Je to skvělý kousek, po kterém budete mít velejemnou pleť.



Na tuhou zubní pastu s šalvějí a citronem jsem se nejvíce těšila a hlavně mě zajímalo, jak se vlastně používá. Na zubní pasty obvykle nepotřebuji návod, ale v tomto případě jsem si musela něco málo nastudovat.
Pasta je na dřívku jako nanuk, ovšem ve tvaru lízátka. Jeden kousek zastane dvě klasické zubní pasty v tubě. Ušetří tedy nejen peněženku, ale i plastové obaly. Tento kousek se totiž prodává v papírové krabičce.

Složení: Calcium Carbonate, Cocos Nucifera (coconut) oil, Stearic Acid, Sodium Cocoyl Isethionate, Slavia Officinalise (sage) Leaf Powder, Coconut Fatty Acid, Citrus Limon (lemon) Peel Oil, Aqua/water/eau, Limonene, Citral.

A teď k tomu používání. Je to vlastně jednoduché a nevím, čeho jsem se obávala. Stačí kousek nanést přímo na kartáček a pak si běžně vyčistit zuby. 
Ono na kartáček se pasty přenese opravdu minimální množství, takže je asi lepší si ho kousíček urýpnout a dát na kartáček. Nebo jako já ho kousek ukousnout. My do ní doma hryžeme dva, takže to vypadá dost komicky. Když už jsme u toho kousání, napoprvé jsem měla pocit, že koušu do mýdla. Konzistenčně mýdlo hodně připomíná.
Pasta také velmi málo pění, což může někomu vadit. Ta pěnivost většinou dává pocit, že pasta něco dělá a funguje, ale pěnidla jsou většinou chemické složky a nejsou u pasty vůbec potřeba. Dá se na to zvyknout a jde to i bez toho. 
Není také tak svěží, jako klasické pasty. Chuť i pocit po vyčištění zubů je hodně jemný a pokud by vám to chybělo, stačí si po vyčištění dát mátovou ústní vodu nebo žvejku bez cukru. 
Zuby ale vyčistí do hladka a o to jde především.



Největší specialitku jsem si schovala na závěr - tuhé mýdlo na holení se zeleným čajem a citronem.  Nohy si většinou holím klasickým sprcháčem nebo tuhým mýdlem na ruce, který napěním. Ty ale mohou vysušovat. Nemám ráda klasické pěny, které dělají husté chomáče na vodě a já jsem pak upatlaná celá. 
Tuhé mýdlo je vhodné i do podpaží nebo na intimní partie, nikde nic neštípe nebo nepálí. 
Použití je jednoduché. Stačí mýdlo navlhčit vodou a natírat si s ním pokožku, kterou se hodláme oholit. Ihned se vytvoří jemná pěna, díky kterým bude holení probíhat snadno, stejně tak snadno se oplachuje. Pokožka není vůbec vysušená a zároveň ne umaštěná. 
Mýdlo na holení je ze všech těchto největší a padne akorát tak do ruky.

Složení: Sodium Cocoyl Isethionate, Butyrospermum Parkii (shea) Butter, Stearic Acid, Palmitic Acid, Aqua/ water/eau, Kaolin, Caprylyl/capryl Glucoside, Lauryl Glucoside, Parfum/fragrance, Montmorillonite, Illite, Tocopherol, Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil. 



Podtrženo a sečteno, Lamazuna má skvělé produkty, které mohu všemi deseti doporučit.  A já tímto děkuji e-shopu Econea, že jsem je mohla vyzkoušet a hlavně poznat.

Vyzkoušeli jste už některý z těchto kousků?

10 komentářů:

  1. Pane jo, tohle je teda hodně zajímavý. Fakt mě hodně zaujala ta pasta, zvlášť to, že zastane dvě tuby, to je mazec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to hodně zajímavé a vymazlené kousky, to se musí Lamazuně nechat :-)

      Vymazat
  2. Značka mě hodně zaujala, zajímavé produkty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se nedivím, je to úplně něco jiného, než na co jsme zvyklí :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, čistící mýdlo u mne vede, je skvělé. Moc ráda jej používám. Tuhé mýdlo na holení je dobrá vychytávka, super.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem pár produktů vyzkoušela, s tím mýdlem na holení jsem spoko :) A tuhý parfém mě lákal, tak super, že ti sedí!
    RECENZE: FRANCOUZSKÁ PŘÍRODNÍ TUHÁ KOSMETIKA

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to tuhé mýdlo bych ráda vyzkoušela, jako malá jsem si obličej umývala jen tuhými mýdly a teď už bych to neriskovala, ale pokud je na to přímo určené tak proč ne. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec bych se ho nebála. Žádné zhoršení pleti jsem nepocítila, naopak :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!