16. listopadu 2022

Kosmetické štětce Luxe Collection Natural Elegance

Když se ohlédnu zpátky k mým začátkům líčení, nejraději bych na toto období zapomněla. Při líčení jsem používala jen prsty a tenkrát mi vlastně ani nevadilo, že jsem měla upatlané ruce od make-upu. Dnes už se tomu směju a nedám dopustit na kvalitní štětce a beauty blendery.
Kosmetické štětce si nepořizuji zase tak často. Dřív jsem sahala po těch levnějších, které ovšem nic nevydržely. Cena ovšem rozhodně není zárukou kvality. Dobrý poměr ceny a výkonu nabízí štětce od značky Ecotools.



Nedávno se ke mě dostala krásná kolekce štětců Luxe Collection Natural Elegance. A jak už samotný název napovídá, jde o luxusní kolekci v krásné elegantní růžovo-bílé barvě. Je to hezká moderní barvička a já mám růžovou zkrátka ráda na všem.
K mání jsou dvě sady po pěti a šesti kouscích a tři štětce, které se dají zakoupit i samostatně. Konkrétně jde o štětec na pudr, make-up a rozjasňovač.


Sada štětců Natural Elegance Kit obsahuje blendící štětec, malý zkosený štětec na oční linky, štětec na korektor, make-up a velký štětec na pudr.


Druhá sada Exquisite Eye Kit obsahuje čtyři štětce na aplikaci očních stínů a k tomu zkosený štětec na oční linky a kartáček na řasy a obočí.


Štětce Ecotools jsou veganské, udržitelné, jelikož jsou vyrobeny ze 100 % recyklovaných materiálů a nebyly nijak testovány na zvířatech. Můžete tak být v klidu, že se hezky nalíčíte s prakticky nulovým dopadem na životní prostředí.
Všechny štětce mají jemné a měkké štětiny. Největším zátěžovým testem není ani tak samotné líčení, jako pravidelné praní a čištění štětců. Na to bychom neměli alespoň jednou do týdne zapomínat a prát bychom je měli pouze šetrnými prostředky k tomu určenými. Já používám přírodní šampon nebo mýdlo a ani po několika týdnech štětce nevypadají unaveně, štětiny nevypadávají a stále si drží svůj původní tvar. Existují samozřejmě i speciální přípravky na čištění štětců, ale jsou podle mě zbytečné a bohatě si vystačíte i s přírodními prostředky, která máte běžně doma.

Štětce od Ecotools jsem používala již dříve, konkrétně ty s bambusovou rukojetí z kolekce Start The Day Beautifully. Ať už ale sáhnete po jakékoliv řadě, určitě nešlápnete vedle. Značka je zárukou kvality a štětce vám budou sloužit dlouhou dobu.


Sadu štětců z kolekce Luxe Collection Natural Elegance můžete zakoupit v drogeriích Rossmann a v DM drogerii, online pak na Notinu a na e-shopu Kupkosmetiku.cz.

Jak se vám líbí tyto štětce? A jak často své štětce čistíte?

8 komentářů:

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!