21. listopadu 2022

The Ordinary nyní nově na Cosibella!

Není to tak dlouho, co se značka The Ordinary u nás prodávala jen velmi zřídka. Pamatuji, jak jsem pár let zpátky u nás sháněla legendární červený kyselinový peeling a našla jsem jej snad na jednom e-shopu a ještě za poměrně vysokou cenu. Nyní je peeling, ale i celý sortiment značky, také nově na stránkách Cosibella, takže je pro nás určitě dostupnější a za mnohem příjemnější ceny.



Maska je určena na všechny typy pleti, přesto je díky 2 % kyselině salicylové a aktivnímu uhlí  nejvhodnější na pleť mastnou, problematickou a se sklonem k pupínkům. Já mám pleť spíše sušší, ale nepociťovala jsem žádné pnutí ani pocit ještě větší suchosti.
Kyselina salicylová má tu vlastnost, že je rozpustná v tucích, takže dokáže proniknout hluboko do pokožky, kde čistí zanesené póry. 
Masku stačí nechat 10 minut působit na očištěné a osušené pleti. Já nejraději maskuji ve vaně a za tu dobu si stihnu akorát umýt hlavu nebo oholit nohy. Nerada totiž čekám jen tak, tak ten čas aspoň využiji na další zkrášlování.

Maska je černá a hutnější konzistence, takže se musí z tuby vymačkávat menší silou. Je krémová a snadno se nanáší. Zhruba po těch 10 minutách na obličeji zaschne, ale oplachuje se snadno.
Chválím složení bez silikonů, olejů a alkoholu. Pleť nijak nedráždí a také je bez jakékoliv přehnané parfemace.

Jílovou masku můžete pořídit ve dvou velikostech na stránkách Cosibella.cz.


Velmi zajímavé je sérum s peptidy na řasy a obočí. Už jsem pár sér na růst řas vyzkoušela a vždy jsem byla s výsledkem spokojená. Nicméně mě k opakovanému pořízení odrazovala vysoká cena. Sérum od The Ordinary nestojí ani pětistovku, což je příznivá cena. Ale zpět k samotnému séru.


Sérum je určeno na posílení, zahuštění a stimulaci růstu obočí a řas. Obsahuje kofein, komplex peptidů, extrakt z modřínu opadavého, který zabraňuje vypadávání chloupků, extrakt z jetele rolního, který regeneruje a má protizánětlivé účinky a antioxidant ve formě extraktu ze zeleného čaje.

Sérum se používá podél linie obočí a řas, jako všechna ostatní séra tohoto typu. Nanáší se úzkým štětečkem a tekutina na víčku po nanesení příjemně chladí. Nijak nepálí a nevadí citlivým očím.
Já sérum používám vždy ráno, než se jdu líčit a pak večer po odlíčení, když si čistím zuby. Sérum jsem si dala do kelímku hned vedle kartáčku abych nezapomínala. U těchto produktů je velmi důležitá pravidelnost, aby to k něčemu bylo. Sice si na výsledek budeme muset počkat i několik měsíců, ale pak to stojí za to.

Určitě vás zajímají výsledky. První změny jsem začínala pozorovat na obočí zhruba po týdnu, na řasách cca po 14 dnech. Obočí si už skoro nevytrhávám, protože zkrátka není co. Ale po týdnu mi začalo zarůstat a pod obočím se mi vytvářely chloupky. To mě docela překvapilo, protože normálně mi jich tam pár vyraší zhruba po půl roce.

Co se týče řas, ty zhoustly a povytáhly už po pár týdnech a po měsíci a půl jsem byla zpět na své délce, které jsem dosáhla konkurenčním sérem. Ovšem to stálo necelé dva tisíce a tohle nestojí ani 500,- Kč!
Efekt bohužel na řasách nevydrží věčně, ale jakmile řasy vypadají a odrostou, dostanou zpět svoji původní délku před používáním séra. Já to mám vždycky zhruba kolem 3 měsíců. Do dalšího pak vzhledem k ceně nejdu, ale do tohoto od The Ordinary už váhat nemusím, ta cena je skvělá!

Jestli chcete mrknout, jak vypadají moje řasy s řasenkou, zapátrejte na Instagramu ve výběru stories v  oblíbencích.


Už jste použili něco od značky The Ordinary?

8 komentářů:

  1. Ahojky, tak tady bohužel musím říct, že jsem nic nepoužila, tuším, že jsem značku zahlédla na nějakém beautyblogu, ale to je tak všechno 😐

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už pár kousků měla a zatím teda spokojenost. Ale nabízí toho opravdu hodně, takže by to chtělo ještě hodně času, abych si o značce jako takové udělala nějaký obrázek .-)

      Vymazat
  2. Já od značky nic nezkoušela a ani mě to neláká, protože si pamatuji jak pár let zpět zažila tahle značka velký boom a to mě nějak odradilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda i přes to, že se u nás nedala sehnat. Teď už to trochu opadlo a je dostupnější, tak jsem jí dala šanci :-)

      Vymazat
  3. Já tuto kosmetiku ještě nezkoušela, ale hodně mě láká. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vřele doporučuji alespoň omrknout sortiment a třeba tě něco zaujme :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!