17. ledna 2023

Doplňky stravy pro krásné vlasy, nehty a pleť Venira

Co se týče doplňků stravy pro krásu, nejsem moc zodpovědná, proto pro mě tabletky nebo kapsle nemají moc velký smysl. Ale doplňky stravy určené zejména na podporu zdraví, to je jiná.
Tyto doplňky mě baví, protože si mohu vybrat varianty, které je doslova zábava užívat a nemusíte se k nim nijak nutit. Naopak se musíte brzdit, abyste nevyjedli celé balení! Řeč je o vitamínech na vlasy, nehty a pleť od Veniry. Gumové bonbonky už většina z nás zná, ale cucavé bonbony v několika ovocných příchutích, to je pro mě novinka, které nešlo odolat.
A nesmím zapomenout ani na kolagen v sáčcích, bez kterých si nedovedu představit začátek dne v práci. Za ty roky jsem si z toho udělala takový malý beauty rituál, navíc podpořím i pitný režim, který také musím do budoucna ještě dopilovat.


Ale zpět k Veniře a jejím doplňkům. Jak už jsem naznačila v úvodu, nepůjde o žádné polykací tablety, ale o cucací mňamky, které nejenže dobře chutnají a vypadají, ale jsou i prospěšné pro naše tělo.


Začala bych gumovými medvídky s jahodovou příchutí. Obsahují 14 účinných látek, jako je kolagen, zinek, kyselina listová, biotin a celá řada vitaminů (A, B5, B6, B12, C, D3 a E).
Užívají se dva medvídci denně, ale klidně bych si jich naordinovala i víc. Takovéto doplňky stravy bych si nechala líbit pořád. Jsou sladké, ale bez cukru, takže nekazí zuby.



U cucavých kolagenů v tabletkách jsem měla malinko strach, aby nebyly přeslazené a netrpěla tak figura. Jsou naštěstí bez cukru, laktózy a lepku, takže se není čeho bát.
Nejvíce mě zaujala příchuť meruňka, protože se mi po nich z léta docela stýská. Chuť ovšem není jako typicky sladká meruňka, ale je spíše kyselejší, nicméně je moc dobrá.
Bonbony obsahují 12 účinných látek, jako je kolagen, kyselina hyaluronová, cholin, zinek, měď, biotin, inositol, extrakt z kurkumy a vitamin C, D3, E, B5.
Dávkování je 1-4 kostičky denně. Já se musím "bohužel" dělit i se svým přítelem, takže obsah balení docela ubývá. Těžko bych totiž vysvětlovala, pro co si do kuchyně pořád chodím. Musela bych si je schovat do skříně, ale to by se pak vysvětlovalo ještě hůř...



A s bonbony ještě nekončíme. Venira nabízí jedny zajímavé produkty na akné s malinovou příchutí, které jsou určeny na udržení zdravé pokožky a pomáhají v boji s nastupujícím akné. Akné srdíčka obsahují řadu cenných vitaminů pro pleť, především zinek, selen, vitamin A, C, H, D3, R a vitaminy skupiny B, které eliminují tvorbu pupínků. Já si tuto srdíčkovou kůru ordinuji především před nástupem menstruace, kdy se mi pleť většinou zblázní a také je to skvělý lék na pokles nálady v rámci premenstruačního syndromu. 
Denně se užívají 4 tablety, nejlépe dvě ráno a dvě večer.
I srdíčka nejsou úplně sladká a vitamin C je v nich zkrátka znát. Jsou ale mnohem sladší než třeba předchozí meruňkové vitaminy.



Když to tak dobře počítám, maximální počet bonbonů denně je 10. A kdy jindy můžete smlsnout rovnou 10 bonbonů, než těch vitaminových od Veniry.

Na závěr bych chtěla zmínit mix kolagenů v sáčcích, který obsahuje rovnou 3 příchutě. Ani v tomto případě se nemusíte bát cukru, je totiž slazený stévií. To je rostlinka, která je až 300 x sladší než cukr a není nijak pro naše zdraví škodlivá. 


Tyto sáčky oceňuji hlavně v práci, kdy nemusím nic složitě dávkovat lžičkou. Doma mi to nevadí, ale takto mi to přijde mnohem jednodušší, navíc máte dávkování plně pod kontrolou, protože už je to odvážené a připravené, stačí jen nasypat do vody, rozmíchat a pomalu popíjet.

Kolagen drink obsahuje 8 000 mg bioaktivního hydrolizovaného vepřového kolagenu a dalších látek, včetně kyseliny hyaluronové. Kromě toho obsahuje MSM, selen, biotin, zinek, kyselinu listovou, vitamin C, B2, B3 nebo B6. 
Pokud je vám cizí slovíčko hydrolyzovaný, tak to znamená, je v případě hydrolýzy dochází ke zkrácení molekulových řetězců. Díky tomu je kolagen drink dobře rozpustný ve vodě a lépe se také vstřebává do těla.
Co se týče příchutí, v balení najdete celkem 30 sáčků, z nichž 10 je příchuť jahoda a limetka, 10 černý rybíz a 10 malina. Užívá se 1 denně, takže balení vydrží celkem na měsíc.

Všechny příchutě kolagen drinku jsou výborné. Voní a chutnají sladce po ovoci, jako ovocná smetanová zmrzlina, až se divím, že neobsahují žádný cukr. Nejvíce mi asi chutná příchuť černého rybízu.
Bonbony samozřejmě neobsahují tolik kolagenu jako tento kolagen v sáčcích, ale pokud je budete kombinovat, přijdete si na poměrně slušnou denní dávku kolagenu. 




Já mám s kolagenem ty nejlepší zkušenosti, protože mi skvěle funguje na pleť, netvoří se se mi skoro pupínky a hlavně příznivě působí na klouby. Už roky mě trápí bolestivé levé koleno a díky kolagenu si na ně ani nevzpomenu. Jakmile jej ale vysadím, začne se opět bolest ozývat, proto to už nepokouším a snažím se užívat dlouhodobě a hlavně nepřetržitě. 
Pokud tedy chcete předejít bolestem kloubů, mít krásnou pleť a vlasy, nebojte se s kolagenem začít. 

Všechny vitamíny na vlasy, ale i nehty a pleť najdete na stránkách Venira.cz. Vybírat je možné z opravdu širokého sortimentu, od kolagenových drinků, přes vitaminové bonbony až po kosmetiku.

Užíváte nějaké doplňky stravy?

12 komentářů:

  1. Se značkou nemám žádnou zkušenost, ale co se týče kolagenu, tak by mě lákal ten co vytvořila Mama Domisha :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám medvídky BlommHair. A vyhovují mi. A hlavně mi vyhovuje to, že to jsou gumídci, protože s prášky mám problém. :-) A tohle zní taky suprově.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O těch už jsem také slyšela, ale nezkoušela jsem je:-)

      Vymazat
  3. Ahoj, nic jsem od této značky neměla, ale vím, že značka je mezi blogery a YTB docela populární. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy je. A překvapilo mě, jak během poslední doby rozšířili nabídku o zajímavé kousky :-)

      Vymazat
  4. Na Venirou som dlho uvažovala, a stále ma teda láka ju vyskúšať. :-)

    L I V E I N F O X W O R L D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě něco vyzkoušej, obzvláště tyto doplňky jsou moc dobré :-)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář a přeji krásný den!